Як приготувати овочевий бульйон?
Описувати корисність овочевих бульйонів, напевно, немає потреби, страва вже своєю назвою говорить про себе. А ось способи приготування і деякі подробиці про те, як різні овочі ведуть себе при варінні ми вам і розповімо.
Інгредієнти:
цибуля – 3 цибулини;
морква – 05 кг;
пастернак – 05 кг;
цибуля порей – 2 шт.;
селера (кореневої) – 05 кг;
помідори в'ялені – 30 г;
петрушка – 1/2 пучка;
духмяний перець – 5 горошин;
перець горошок – 8 горошин;
часник - 4 зубки;
лаврушка – 2 листка;
сіль.
Приготування
У приготуванні овочевого бульйону важливо розуміти які смаки ви хочете скуштувати в бульйоні, деякі овочі, такі як болгарський перець або капуста можуть забити всі інші смаки. І це буде більше виглядати як відвар з солодкого перцю, без особливих відчуттів інших овочів, крім того звичайна білокачанна капуста може зробити бульйон каламутним. Хоча, звичайно ж, чим більше різних овочів в бульйоні, тим багатшим і цікавішим смак кінцевого продукту. І завжди потрібно звертати увагу на такий інгредієнт, як морквина, вона буває дуже різна і не гріх, а навіть нормальність спробувати її перед приготуванням, якщо вона соковита і насичено солодка, то її кількість в бульйоні варто зменшити. Загалом, всі овочі по-своєму можуть бути гарні в бульйоні, але головне тут правильне поєднання і гармонія смаків.
Отже, очищені пастернак і селеру порізати зовсім не дрібними кубиками або скибочками, моркву можна підготувати також, а от ріпчасту цибулю просто розріжте навпіл і зніміть верхню частину лушпиння, залишивши останній шар, він додасть бульйону золотистість. Порей також не дуже дрібно подрібніть, а його зелену частину добре промивши покладіть просто пір'ям. Залийте це овочеве асорті водою і поставте нагріватися до закипання. Якщо з'явилася пінка, це в принципі нормальна ситуація, зніміть її і не забудьте відразу посолити, так сіль дасть краще розкритися всі смакам. За півгодини, додайте інші інгредієнти, часникові зубки можна розрізати навпіл, а в'ялені помідори покласти в тому ж вигляді, як вони і зберігалися. Вони додадуть особливий смак бульйону, чимось навіть схожий на м'ясний. Петрушку кладіть цілком, просто добре помивши її. Залишиться почекати ще півгодини і процідити отриману основу для супу.
Інгредієнти:
цибуля – 2 цибулини;
морква – 2 шт.;
петрушка – 1/2 пучка;
перець запашний – 3 горошини;
перець горошок – 5 горошин;
часник - 3 зубки;
лаврушка – 1 аркуш;
сіль.
Приготування
Такий бульйон часто готують просто для використання в інших стравах. Наприклад, вам потрібно припустити м'ясо або птицю, або ж на його основі зварити соус. Спосіб приготування дуже простий, крупно порізану очищену моркву і розрізаний навпіл, очищений цибулю, залийте водою і доведіть до кипіння, після чого посоліть і дайте проваритися тридцять хвилин, після чого додайте всі інші інгредієнти включаючи часник, розрізаний навпіл і знову почекайте півгодини. Потім залишається тільки процідити і використовувати за потреби.
Як приготувати смачний овочевий бульйон для супу - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
У приготуванні овочевого бульйону важливо розуміти які смаки ви хочете скуштувати в бульйоні, деякі овочі, такі як болгарський перець або капуста можуть забити всі інші смаки. І це буде більше виглядати як відвар з солодкого перцю, без особливих відчуттів інших овочів, крім того звичайна білокачанна капуста може зробити бульйон каламутним. Хоча, звичайно ж, чим більше різних овочів в бульйоні, тим багатшим і цікавішим смак кінцевого продукту. І завжди потрібно звертати увагу на такий інгредієнт, як морквина, вона буває дуже різна і не гріх, а навіть нормальність спробувати її перед приготуванням, якщо вона соковита і насичено солодка, то її кількість в бульйоні варто зменшити. Загалом, всі овочі по-своєму можуть бути гарні в бульйоні, але головне тут правильне поєднання і гармонія смаків.
Отже, очищені пастернак і селеру порізати зовсім не дрібними кубиками або скибочками, моркву можна підготувати також, а от ріпчасту цибулю просто розріжте навпіл і зніміть верхню частину лушпиння, залишивши останній шар, він додасть бульйону золотистість. Порей також не дуже дрібно подрібніть, а його зелену частину добре промивши покладіть просто пір'ям. Залийте це овочеве асорті водою і поставте нагріватися до закипання. Якщо з'явилася пінка, це в принципі нормальна ситуація, зніміть її і не забудьте відразу посолити, так сіль дасть краще розкритися всі смакам. За півгодини, додайте інші інгредієнти, часникові зубки можна розрізати навпіл, а в'ялені помідори покласти в тому ж вигляді, як вони і зберігалися. Вони додадуть особливий смак бульйону, чимось навіть схожий на м'ясний. Петрушку кладіть цілком, просто добре помивши її. Залишиться почекати ще півгодини і процідити отриману основу для супу.
Як зварити простий овочевий бульйон?
Інгредієнти:
Приготування
Такий бульйон часто готують просто для використання в інших стравах. Наприклад, вам потрібно припустити м'ясо або птицю, або ж на його основі зварити соус. Спосіб приготування дуже простий, крупно порізану очищену моркву і розрізаний навпіл, очищений цибулю, залийте водою і доведіть до кипіння, після чого посоліть і дайте проваритися тридцять хвилин, після чого додайте всі інші інгредієнти включаючи часник, розрізаний навпіл і знову почекайте півгодини. Потім залишається тільки процідити і використовувати за потреби.
Рекомендуємо добрі рецепти
Грибний суп на курячому бульйоні
Грибні супи завжди відрізняються особливим ароматом, але якщо його приготувати на смачнючий курячому бульйоні - вийде прекрасне страву! Далі опишемо
Який зварити суп на м'ясному бульйоні?
Самі смачні перші страви виходять саме на бульйоні з м'яса. І далі ми не будемо пропонувати банальні і нудні рецепти, а розповімо, як зварити смачний
Запечені пельмені
Для більшості любителів пельменів це блюдо стало буденністю, так як найчастіше його готують традиційно, «по старинці» відварюють. Ми ж пропонуємо
Суп з курячих шлунків
В даній статті пропонуємо три варіанти супу з курячими шлунками. Якщо ви віддаєте перевагу страви з субпродуктів, то вам точно сподобаються ці
Овочевий бульйон
Для досвідчених господинь зварити овочевий бульйон не складе ніяких труднощів, адже процес його приготування, набагато легше, ніж, наприклад,
Овочевий суп з капустою
Овочевий суп - універсальне блюдо для будь-якого часу року. Влітку його подають охолодженим, а взимку - гарячим з додаванням різних спецій. Давайте