Овочевий бульйон
Для багатьох господинь не складе праці відповісти на просте питання - «як приготувати овочевий бульйон?». Звичайно ж, його приготування не є піком кулінарного мистецтва, але є люди, які будуть варити овочевий бульйон вперше і їм захочеться спертися в своїх діях на якийсь конкретний рецепт. Тому давайте спробуємо, зрозуміло і легко відповісти на питання - як же приготувати овочевий бульйон?
Існує багато варіантів приготування овочевого бульйону. Це, в першу чергу, залежить від того, для яких цілей ви збираєтеся приготувати: для першої страви або для соусу, а може бути, ви роздумуєте, як зробити овочевий бульйон для дітей. Давайте розглянемо найпростіший рецепт.
Візьміть по 100 грам моркви, цибулі-порей і ріпчастої цибулі, корінь селери. Добре їх промийте, очистіть і наріжте великими брусочками. У каструлю викладіть овочі, залийте гарячою водою і поставте на сильний вогонь. Після закипання зніміть піну, зменшіть вогонь і варіть близько години. Готовий бульйон остудіть і процідіть.
Перші страви, засновані на овочевому бульйоні, рекомендують маленьким дітям у віці від півтора років. Він набагато легше, ніж м'ясний або курячий бульйон, тому буде краще засвоюватися дітьми. Приготування овочевого бульйону для немовлят відрізняється тим, що під час варіння не додаються ніякі спеції, овочі витягуються з готового бульйону, а сам бульйон, перед подачею на стіл, розбавляють кип'яченою водою в пропорції 1:1. Багато педіатри приходять до думки, що до трирічного віку краще не годувати дітей дорослою їжею, оскільки у них ще не до кінця зміцніла травна система. А якщо ви готуєте овочеві бульйони для маленьких дітей, то постарайтеся, щоб вони були відмінні від дорослих страв. При приготуванні овочевого бульйону для дітей перший бульйон слід злити, залити кип'яченою водою і, коли закипить, тоді тільки додавати овочі. Якщо покласти овочі в холодну воду, то при підвищенні температури буде поступово піддаватися руйнуванню вітамін С.
Овочевий бульйон ідеально підходить для дієтичного харчування. Супи на овочевому бульйоні відмінно підходять для тих, хто планує скинути зайву вагу і підправити своє здоров'я. Калорійність овочевого бульйону не перевищує 200 кілокалорій на 100 грам, тому він особливо цінується серед дієтологів. Овочі, що містять мінеральні речовини і вітаміни, допомагають швидко розщепити і спалити зайві калорії. До всього іншого багато дієтологів рекомендують використовувати овочеві бульйони у харчуванні тих, хто хоче очистити печінку.
Існує багато варіантів приготування овочевого бульйону. Це, в першу чергу, залежить від того, для яких цілей ви збираєтеся приготувати: для першої страви або для соусу, а може бути, ви роздумуєте, як зробити овочевий бульйон для дітей. Давайте розглянемо найпростіший рецепт.
Як зварити овочевий бульйон?
Візьміть по 100 грам моркви, цибулі-порей і ріпчастої цибулі, корінь селери. Добре їх промийте, очистіть і наріжте великими брусочками. У каструлю викладіть овочі, залийте гарячою водою і поставте на сильний вогонь. Після закипання зніміть піну, зменшіть вогонь і варіть близько години. Готовий бульйон остудіть і процідіть.
Перші страви, засновані на овочевому бульйоні, рекомендують маленьким дітям у віці від півтора років. Він набагато легше, ніж м'ясний або курячий бульйон, тому буде краще засвоюватися дітьми. Приготування овочевого бульйону для немовлят відрізняється тим, що під час варіння не додаються ніякі спеції, овочі витягуються з готового бульйону, а сам бульйон, перед подачею на стіл, розбавляють кип'яченою водою в пропорції 1:1. Багато педіатри приходять до думки, що до трирічного віку краще не годувати дітей дорослою їжею, оскільки у них ще не до кінця зміцніла травна система. А якщо ви готуєте овочеві бульйони для маленьких дітей, то постарайтеся, щоб вони були відмінні від дорослих страв. При приготуванні овочевого бульйону для дітей перший бульйон слід злити, залити кип'яченою водою і, коли закипить, тоді тільки додавати овочі. Якщо покласти овочі в холодну воду, то при підвищенні температури буде поступово піддаватися руйнуванню вітамін С.
Овочевий бульйон ідеально підходить для дієтичного харчування. Супи на овочевому бульйоні відмінно підходять для тих, хто планує скинути зайву вагу і підправити своє здоров'я. Калорійність овочевого бульйону не перевищує 200 кілокалорій на 100 грам, тому він особливо цінується серед дієтологів. Овочі, що містять мінеральні речовини і вітаміни, допомагають швидко розщепити і спалити зайві калорії. До всього іншого багато дієтологів рекомендують використовувати овочеві бульйони у харчуванні тих, хто хоче очистити печінку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як варити курячий бульйон?
Багато молоді господині, які вперше взялися за приготування курячого бульйону, намагаються знайти відповіді на питання, що стосуються цього процесу.
М'ясний бульйон
Всім нам з дитинства відомо, що саме бульйонами поять хворих і слабких людей, для того щоб допомогти їм повернути втрачені сили і здоров'я. Але
Бульйон з яловичини
Хто з нас не чув про дивовижні властивості курячого бульйону, який буквально «піднімає на ноги» хворих людей?! А чи знаєте ви, що не менш цілющими
Овочевий суп з капустою
Овочевий суп - універсальне блюдо для будь-якого часу року. Влітку його подають охолодженим, а взимку - гарячим з додаванням різних спецій. Давайте
Рецепт овочевого супу для дітей
Легкі овочеві супи дуже корисні для нашого організму. І лікарі рекомендують вживати їх якомога частіше. І сьогодні мова піде про овочевих супах для
Бульйон в мультиварці
Тепер, для варіння курячого бульйону не потрібно годинами стояти і знімати з нього пінку і намагатися зробити його більш прозорим, адже бульйон в