Описувати корисність овочевих бульйонів, напевно, немає потреби, страва вже своєю назвою говорить про себе. А ось способи приготування і деякі подробиці про те, як різні овочі ведуть себе при варінні ми вам і розповімо.
Як приготувати смачний овочевий бульйон для супу - рецепт
Інгредієнти: цибуля – 3 цибулини; морква – 05 кг; пастернак – 05 кг; цибуля порей – 2 шт.; селера (кореневої) – 05 кг; помідори в'ялені – 30 г; петрушка – 1/2 пучка; духмяний перець – 5 горошин; перець горошок – 8 горошин; часник - 4 зубки; лаврушка – 2 листка; сіль. Приготування У приготуванні овочевого бульйону важливо розуміти які смаки ви хочете скуштувати в бульйоні, деякі овочі, такі як болгарський перець або капуста можуть забити всі інші смаки. І це буде більше виглядати як відвар з солодкого перцю, без особливих відчуттів інших овочів, крім того звичайна білокачанна капуста може зробити бульйон каламутним. Хоча, звичайно ж, чим більше різних овочів в бульйоні, тим багатшим і цікавішим смак кінцевого продукту. І завжди потрібно звертати увагу на такий інгредієнт, як морквина, вона буває дуже різна і не гріх, а навіть нормальність спробувати її перед приготуванням, якщо вона соковита і насичено солодка, то її кількість в бульйоні варто зменшити. Загалом, всі овочі по-своєму можуть бути гарні в бульйоні, але головне тут правильне поєднання і гармонія смаків.
Отже, очищені пастернак і селеру порізати зовсім не дрібними кубиками або скибочками, моркву можна підготувати також, а от ріпчасту цибулю просто розріжте навпіл і зніміть верхню частину лушпиння, залишивши останній шар, він додасть бульйону золотистість. Порей також не дуже дрібно подрібніть, а його зелену частину добре промивши покладіть просто пір'ям. Залийте це овочеве асорті водою і поставте нагріватися до закипання. Якщо з'явилася пінка, це в принципі нормальна ситуація, зніміть її і не забудьте відразу посолити, так сіль дасть краще розкритися всі смакам. За півгодини, додайте інші інгредієнти, часникові зубки можна розрізати навпіл, а в'ялені помідори покласти в тому ж вигляді, як вони і зберігалися. Вони додадуть особливий смак бульйону, чимось навіть схожий на м'ясний. Петрушку кладіть цілком, просто добре помивши її. Залишиться почекати ще півгодини і процідити отриману основу для супу.
Як зварити простий овочевий бульйон?
Інгредієнти: цибуля – 2 цибулини; морква – 2 шт.; петрушка – 1/2 пучка; перець запашний – 3 горошини; перець горошок – 5 горошин; часник - 3 зубки; лаврушка – 1 аркуш; сіль. Приготування Такий бульйон часто готують просто для використання в інших стравах. Наприклад, вам потрібно припустити м'ясо або птицю, або ж на його основі зварити соус. Спосіб приготування дуже простий, крупно порізану очищену моркву і розрізаний навпіл, очищений цибулю, залийте водою і доведіть до кипіння, після чого посоліть і дайте проваритися тридцять хвилин, після чого додайте всі інші інгредієнти включаючи часник, розрізаний навпіл і знову почекайте півгодини. Потім залишається тільки процідити і використовувати за потреби.