Балик з жереха

Як зробити балик з жереха по-астрахански - рецепт в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування балика з жереха бажано брати тушки риби вагою не менше двох кілограм. Для початку промиємо рибину під проточною водою і позбавимо від луски. Після цього гострим ножем або спеціальними кулінарними ножицями робимо зверху на спинці розріз і акуратно розгортаємо рибку як книгу, витягуючи у процесі нутрощі, намагаючись їх не пошкодити, і кістки. Тепер промиваємо філе ще раз і додатково замочуємо в холодній воді хвилин на тридцять, після чого даємо рибині просохнути, і беремося до засолюванні. У самих м'ясистих відділах робимо розрізи, трохи не дорізуючи до шкури, і натираємо жерех з усіх боків крупною сіллю, обов'язково торкаючись при цьому всі важкодоступні місця.
Укладаємо заготовку в емальовану або скляну посудину і залишаємо на полиці холодильника мінімум на ніч, а максимум на добу, після чого змиваємо все кристали солі і занурюємо філе на півтори години в чисту воду, періодично її оновлюючи. Тепер промаківающімі рибу від вологи серветками або чистим тканинним відрізу і підвішуємо для просушування, розправивши черевця і закріпивши їх у відкритому положенні за допомогою шпажок або зубочисток. Обов'язково захищаємо тушки від мух і інших комах, завісивши марлею або чистою тонкою тканиною. В залежності від температури в приміщенні для того, щоб рибка добре просушилась, знадобиться від чотирьох до семи днів.
По закінченні часу підв'ялені тушки викладаємо на сонці або поміщаємо в тепло і, як тільки на поверхні балика з'являться крапельки жиру, складаємо його навпіл, кладемо в пакет і розташовуємо на добу на полиці холодильника для рівномірного перерозподілу вологи. Після цього можна пробувати готовий балик з жереха.
Балик з жереха - рецепт з цукром
Інгредієнти:
Приготування
Велику тушку жереха позбавляємо від луски, надрізаємо зверху зі спини і, поступово рухаючись до хвоста, починаємо знімати філе, видаляючи в процесі хребет і нутрощі. Отримане філе промиваємо, обсушуємо, нарізаємо на скибочки або ж залишаємо цілим за бажанням і присмачую сумішшю солі і цукрового піску, ретельно втираючи її в м'ясо рибки по всій поверхні. Тепер поміщаємо рибку в підходящу скляну або емальовану ємність,

Витираємо вимочену заготівлю рушником або серветками і підвішуємо в провітрюване місце для просушування і в'ялення на кілька днів. Перед вживанням необхідно витримати рибку спочатку кілька годин на сонці для відділення жиру, після чого загорнути в папір і відправити на добу в холодильник. Тепер балик з жереха можна пробувати. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти

Як готувати варені заморожені креветки?
Сьогодні креветки доступні майже у всіх маркетах і часто їх продають у вже готовому, але замороженому вигляді. Далі детально розберемо, як грамотно

Балик з риби
Приготування домашніх делікатесів - справа не швидка, хоча всі очікування виправдовуються дивовижним смаком, без шкідливих добавок. Далі максимально

В'ялена риба
Купуючи в магазині в'ялену рибу, не завжди є впевненість, що вона якісна і смачна. Тому зробіть її самостійно. Звичайно, процес не дуже швидкий, але

Балик з товстолобика
Любите смачну солону і копчену рибку? Тоді вам знадобляться рецепти з цієї статті. Ми розповімо про те, як зробити смачний балик з товстолобика, який

Балик з сома
Любите солененькую рибку? Приготуйте балик з сома. Думаєте, це важко? Рецепту легше не буває. Читайте наданий матеріал, з нього ви всі дізнаєтеся.

Свинячий балик
Свинячий балик - це дуже ніжне, поживне і корисне блюдо, на відміну від всіх сучасних ковбас, сосисок та інших копченостей. Хочете приготувати його в