Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Балик з жереха

Балик з жереха

28-04-2016, 20:53
681
Балик з жереха
Знавцям риболовного промислу дана тема не в новинку. Вони знають толк в неймовірно смачне балику з жереха і, безумовно, мають уявлення, як його готувати. А для тих, хто зіткнувся з цією рибкою вперше і готовий приготувати з неї справжній рибний делікатес, ми розповімо, як потрібно правильно солити жереха на балик, розкриємо також тонкощі попередньої підготовки рибки, її просушування і нюанси в'ялення . Для вас представлені два варіанти приготування балика з жереха, кожен з яких по-своєму гарний і дає відмінний результат.

Як зробити балик з жереха по-астрахански - рецепт в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • жерех – 2-25 кг;

  • сіль велика – 250 р.


  • Приготування
    Для приготування балика з жереха бажано брати тушки риби вагою не менше двох кілограм. Для початку промиємо рибину під проточною водою і позбавимо від луски. Після цього гострим ножем або спеціальними кулінарними ножицями робимо зверху на спинці розріз і акуратно розгортаємо рибку як книгу, витягуючи у процесі нутрощі, намагаючись їх не пошкодити, і кістки. Тепер промиваємо філе ще раз і додатково замочуємо в холодній воді хвилин на тридцять, після чого даємо рибині просохнути, і беремося до засолюванні. У самих м'ясистих відділах робимо розрізи, трохи не дорізуючи до шкури, і натираємо жерех з усіх боків крупною сіллю, обов'язково торкаючись при цьому всі важкодоступні місця.
    Укладаємо заготовку в емальовану або скляну посудину і залишаємо на полиці холодильника мінімум на ніч, а максимум на добу, після чого змиваємо все кристали солі і занурюємо філе на півтори години в чисту воду, періодично її оновлюючи. Тепер промаківающімі рибу від вологи серветками або чистим тканинним відрізу і підвішуємо для просушування, розправивши черевця і закріпивши їх у відкритому положенні за допомогою шпажок або зубочисток. Обов'язково захищаємо тушки від мух і інших комах, завісивши марлею або чистою тонкою тканиною. В залежності від температури в приміщенні для того, щоб рибка добре просушилась, знадобиться від чотирьох до семи днів.
    По закінченні часу підв'ялені тушки викладаємо на сонці або поміщаємо в тепло і, як тільки на поверхні балика з'являться крапельки жиру, складаємо його навпіл, кладемо в пакет і розташовуємо на добу на полиці холодильника для рівномірного перерозподілу вологи. Після цього можна пробувати готовий балик з жереха.

    Балик з жереха - рецепт з цукром


    Інгредієнти:

  • жерех – 2-25 кг;

  • цукровий пісок – 125 г;

  • сіль велика – 250 р.


  • Приготування
    Велику тушку жереха позбавляємо від луски, надрізаємо зверху зі спини і, поступово рухаючись до хвоста, починаємо знімати філе, видаляючи в процесі хребет і нутрощі. Отримане філе промиваємо, обсушуємо, нарізаємо на скибочки або ж залишаємо цілим за бажанням і присмачую сумішшю солі і цукрового піску, ретельно втираючи її в м'ясо рибки по всій поверхні. Тепер поміщаємо рибку в підходящу скляну або емальовану ємність,
    Балик з жереха
    насипавши також трохи солі на дно і зверху, притискаємо чим-небудь важким і ставимо на полицю холодильника просаливаться. Через п'ять-сім днів, промиваємо жерех і вимочуємо протягом п'яти-семи годин, періодично міняючи воду на свіжу (щогодини).
    Витираємо вимочену заготівлю рушником або серветками і підвішуємо в провітрюване місце для просушування і в'ялення на кілька днів. Перед вживанням необхідно витримати рибку спочатку кілька годин на сонці для відділення жиру, після чого загорнути в папір і відправити на добу в холодильник. Тепер балик з жереха можна пробувати. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як готувати варені заморожені креветки?
    Як готувати варені заморожені креветки?
    Сьогодні креветки доступні майже у всіх маркетах і часто їх продають у вже готовому, але замороженому вигляді. Далі детально розберемо, як грамотно
    Балик з риби
    Балик з риби
    Приготування домашніх делікатесів - справа не швидка, хоча всі очікування виправдовуються дивовижним смаком, без шкідливих добавок. Далі максимально
    В'ялена риба
    В'ялена риба
    Купуючи в магазині в'ялену рибу, не завжди є впевненість, що вона якісна і смачна. Тому зробіть її самостійно. Звичайно, процес не дуже швидкий, але
    Балик з товстолобика
    Балик з товстолобика
    Любите смачну солону і копчену рибку? Тоді вам знадобляться рецепти з цієї статті. Ми розповімо про те, як зробити смачний балик з товстолобика, який
    Балик з сома
    Балик з сома
    Любите солененькую рибку? Приготуйте балик з сома. Думаєте, це важко? Рецепту легше не буває. Читайте наданий матеріал, з нього ви всі дізнаєтеся.
    Свинячий балик
    Свинячий балик
    Свинячий балик - це дуже ніжне, поживне і корисне блюдо, на відміну від всіх сучасних ковбас, сосисок та інших копченостей. Хочете приготувати його в