Страви з лосося
Риба сімейства лососевих відрізняється воістину царським смаком. В цілому такий продукт важко зіпсувати, але деякі тонкощі при приготуванні все ж слід враховувати. Рекомендуємо три абсолютно різних страви з лосося, які максимально розкривають чудові смакові якості цієї риби і можуть бути представлені на будь-якому столі.
Інгредієнти:
філе лосося – 520 г;
мариновані каперси – 1 ст. ложка;
цибулини шалот – 3 шт.;
шніт-цибулю – 1 маленький пучок;
сік лимона – 10 мл;
олія оливкова – 35 мл;
соус соєвий – 35 мл або по смаку;
мелений чорний перець – за смаком.
Приготування
Щоб приготувати тартар, філе лосося нарізаємо дуже дрібненькими кубиками з розміром сторони не більш п'яти міліметрів. Викладаємо рибну масу в миску, яку поміщаємо в посудину побільше з льодом. Очищаємо і нарізаємо як можна дрібніше цибулини шалот і шніт-цибулю, залишивши кілька пір'їнок для оформлення. Дрібненько шаткуємо каперси і закладаємо разом з цибулевої масою до рибки. Приправляємо компоненти оливковою олією, соєвим соусом, лимонним соком і перцем, акуратно перемішуємо, розкладаємо по формах і поміщаємо в холодильник на деякий час. Для подачі перевертаємо формочки на тарілку, оформляємо пір'ям шніт-цибулі і доповнюємо салатом.
Інгредієнти:
лосось (стейки) – 2 шт.;
плід невеликого лимона – 05 шт.;
чорний або білий перець мелений – 1 щіпка;
набір приправи для риби – за смаком;
велика сіль – за смаком;
олія оливкова .
Приготування
Стейки лосося присмачую приправами, сіллю і перчиком і укладаємо на окремі відрізи фольги, промазавши їх перед цим маслом оливковою. Зверху укладаємо лимонні часточки, при бажанні доповнивши їх гілочками кропу або петрушки, запечатуємо фольгу конвертом і маємо блюдо з лосося в гарячій духовці. Для того щоб рибка приготувалася в середньому, в залежності від величини стейків, достатньо буде двадцяти хвилин при температурі 195 градусів.
Інгредієнти:
лосось – 370 г;
картопляні бульби – 430 г;
свіжі помідори – 270 г;
цибулина ріпчаста або цибуля-порей – 1 шт.;
вершки нежирні – 420 мл;
чорний перець мелений – 1 щіпка;
свіжі гілочки кропу – 4-5 шт.;
велика сіль – за смаком;
олія оливкова.
Приготування
Спочатку пасеруємо на рослинній маслечко нарізану ріпчасту цибулину або кільця цибулі-порею, а хвилини через три додаємо перетерту моркву і нарізані кубиками помідори, попередньо очищені від шкірки. Перекладаємо піджарку в каструлю, вливаємо приблизно літр води очищеної, підігрітої до кипіння, знову даємо закипіти, і закладаємо картопляні кубики. Через десять хвилин варіння на помірному вогні кидаємо шматочки лосося, вливаємо вершки, приправляємо страву за смаком перцем і сіллю і витримуємо на вогні після повторного закипання ще три-п'ять хвилин. При подачі присмачую супчик нарубаної зеленню укропчика.
Тартар з лосося - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати тартар, філе лосося нарізаємо дуже дрібненькими кубиками з розміром сторони не більш п'яти міліметрів. Викладаємо рибну масу в миску, яку поміщаємо в посудину побільше з льодом. Очищаємо і нарізаємо як можна дрібніше цибулини шалот і шніт-цибулю, залишивши кілька пір'їнок для оформлення. Дрібненько шаткуємо каперси і закладаємо разом з цибулевої масою до рибки. Приправляємо компоненти оливковою олією, соєвим соусом, лимонним соком і перцем, акуратно перемішуємо, розкладаємо по формах і поміщаємо в холодильник на деякий час. Для подачі перевертаємо формочки на тарілку, оформляємо пір'ям шніт-цибулі і доповнюємо салатом.
Стейк з лосося - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Стейки лосося присмачую приправами, сіллю і перчиком і укладаємо на окремі відрізи фольги, промазавши їх перед цим маслом оливковою. Зверху укладаємо лимонні часточки, при бажанні доповнивши їх гілочками кропу або петрушки, запечатуємо фольгу конвертом і маємо блюдо з лосося в гарячій духовці. Для того щоб рибка приготувалася в середньому, в залежності від величини стейків, достатньо буде двадцяти хвилин при температурі 195 градусів.
Суп з лосося - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку пасеруємо на рослинній маслечко нарізану ріпчасту цибулину або кільця цибулі-порею, а хвилини через три додаємо перетерту моркву і нарізані кубиками помідори, попередньо очищені від шкірки. Перекладаємо піджарку в каструлю, вливаємо приблизно літр води очищеної, підігрітої до кипіння, знову даємо закипіти, і закладаємо картопляні кубики. Через десять хвилин варіння на помірному вогні кидаємо шматочки лосося, вливаємо вершки, приправляємо страву за смаком перцем і сіллю і витримуємо на вогні після повторного закипання ще три-п'ять хвилин. При подачі присмачую супчик нарубаної зеленню укропчика.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лосось в духовці у фользі
Приготувати прекрасне блюдо, яке напевно всім сподобається, дуже просто, особливо скориставшись нашими рецептами. Розповімо, як оригінально запекти
Лосось у вершковому соусі
Лосось зовсім не бюджетна рибка, однак її смак, ніжна консистенція і шикарний вибір рецептів з її участю виправдовує досить високу вартість.
Стейк з лосося
Лосось - дивно смачна і корисна риба. Її запікають у духовці, смажать на грилі і сковороді, використовують як начинку для пирогів. І сьогодні ми
Котлети з лосося
Котлети з лосося - чудовий варіант недільного обіду або вечері. А на гарнір можна подати відварні макарони, картопляне пюре або будь-який гарнір на
Тартар з лосося
Тартаром називається будь-яке блюдо, що складається з дрібно нашаткованих продуктів. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька цікавих і водночас простих
Лосось із сиром
Лосось із сиром - це чудове поєднання інгредієнтів, з яких можна приготувати безліч різноманітних страв. У цій статті ми поділимося з вами цікавими