Вернуться назад Распечатать

Страви з лосося

Страви з лосося
Риба сімейства лососевих відрізняється воістину царським смаком. В цілому такий продукт важко зіпсувати, але деякі тонкощі при приготуванні все ж слід враховувати. Рекомендуємо три абсолютно різних страви з лосося, які максимально розкривають чудові смакові якості цієї риби і можуть бути представлені на будь-якому столі.

Тартар з лосося - рецепт


Інгредієнти:

  • філе лосося – 520 г;

  • мариновані каперси – 1 ст. ложка;

  • цибулини шалот – 3 шт.;

  • шніт-цибулю – 1 маленький пучок;

  • сік лимона – 10 мл;

  • олія оливкова – 35 мл;

  • соус соєвий – 35 мл або по смаку;

  • мелений чорний перець – за смаком.


  • Приготування
    Щоб приготувати тартар, філе лосося нарізаємо дуже дрібненькими кубиками з розміром сторони не більш п'яти міліметрів. Викладаємо рибну масу в миску, яку поміщаємо в посудину побільше з льодом. Очищаємо і нарізаємо як можна дрібніше цибулини шалот і шніт-цибулю, залишивши кілька пір'їнок для оформлення. Дрібненько шаткуємо каперси і закладаємо разом з цибулевої масою до рибки. Приправляємо компоненти оливковою олією, соєвим соусом, лимонним соком і перцем, акуратно перемішуємо, розкладаємо по формах і поміщаємо в холодильник на деякий час. Для подачі перевертаємо формочки на тарілку, оформляємо пір'ям шніт-цибулі і доповнюємо салатом.

    Стейк з лосося - рецепт


    Інгредієнти:

  • лосось (стейки) – 2 шт.;

  • плід невеликого лимона – 05 шт.;

  • чорний або білий перець мелений – 1 щіпка;

  • набір приправи для риби – за смаком;

  • велика сіль – за смаком;

  • олія оливкова .


  • Приготування
    Стейки лосося присмачую приправами, сіллю і перчиком і укладаємо на окремі відрізи фольги, промазавши їх перед цим маслом оливковою. Зверху укладаємо лимонні часточки, при бажанні доповнивши їх гілочками кропу або петрушки, запечатуємо фольгу конвертом і маємо блюдо з лосося в гарячій духовці. Для того щоб рибка приготувалася в середньому, в залежності від величини стейків, достатньо буде двадцяти хвилин при температурі 195 градусів.

    Суп з лосося - рецепт


    Інгредієнти:

  • лосось – 370 г;

  • картопляні бульби – 430 г;

  • свіжі помідори – 270 г;

  • цибулина ріпчаста або цибуля-порей – 1 шт.;

  • вершки нежирні – 420 мл;

  • чорний перець мелений – 1 щіпка;

  • свіжі гілочки кропу – 4-5 шт.;

  • велика сіль – за смаком;

  • олія оливкова.


  • Приготування
    Страви з лосося

    Спочатку пасеруємо на рослинній маслечко нарізану ріпчасту цибулину або кільця цибулі-порею, а хвилини через три додаємо перетерту моркву і нарізані кубиками помідори, попередньо очищені від шкірки. Перекладаємо піджарку в каструлю, вливаємо приблизно літр води очищеної, підігрітої до кипіння, знову даємо закипіти, і закладаємо картопляні кубики. Через десять хвилин варіння на помірному вогні кидаємо шматочки лосося, вливаємо вершки, приправляємо страву за смаком перцем і сіллю і витримуємо на вогні після повторного закипання ще три-п'ять хвилин. При подачі присмачую супчик нарубаної зеленню укропчика.