Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пісні вареники з картоплею і грибами

Пісні вареники з картоплею і грибами

28-04-2016, 20:34
517
Пісні вареники з картоплею і грибами
Прекрасним варіантом для пісного столу будуть приготовані власноруч пісні вареники з картоплею і грибами. Запропонований нижче рецепт приготування цієї страви допоможе вам розібратися в тонкощах його створення і правильної подачі.

Як приготувати пісні вареники з картоплею і грибами - рецепт


Інгредієнти:
Для тіста:

  • пшенична просеянная борошно – 360 г;

  • вода очищена – 180 мл;

  • олія соняшникова без запаху – 40 мл;

  • сіль велика – 2 щіпки;


  • Для начинки:

  • бульби картоплі – 520 г;

  • свіжі або сушені гриби – 225 г або 60 г відповідно;

  • олія рослинна без запаху – 55 мл;

  • цибулина ріпчаста – 80 г;

  • чорний свіжозмелену перець – щіпка;

  • цибуля зелена і кріп – за смаком;

  • велика сіль – за смаком.


  • Приготування
    Так як страва у нас пісне, то й тісто і начинку необхідно підготувати без використання продуктів тваринного походження. Для тіста змішати просіяне борошно з олією і підсоленою гарячою водою і виробляємо заміс. Спочатку вимішуємо ложкою, а коли це вдаватиметься з працею, продовжуємо і завершуємо місити руками, при необхідності додаючи ще трохи борошна, щоб отримати в результаті не липнущую текстуру борошняного кома. Тепер прикриваємо його харчовою плівкою і даємо дозріти і настоятися хвилин сорок-п'ятдесят.
    Ставимо також варитися картоплю. Його для цього очищаємо, ріжемо на частини, заливаємо водою і розташовуємо на плиті. По досягненні овочевими скибочками м'якості, воду зливаємо, а овоч розминаємо в пюре товкачиком.
    Найсмачнішими, безперечно, виходять вареники з картоплею і сушеними грибами. Якщо у вас такі є - чудово, замочуємо їх заздалегідь для набухання, а потім відварюємо протягом п'ятнадцяти хвилин. При відсутності сушених грибочків, можна брати і свіжі, доступні круглий рік, печериці. Їх попередньо відварювати не потрібно, а достатньо лише промити і нарізати досить дрібно.
    Тепер прогріваємо сковороду ретельно, попередньо наливши в неї рослинного масла і викладаємо підготовлені відварені сушені або свіжі гриби. Даємо їм підрум'янитися, помішуючи до випаровування вологи, після чого додаємо нашатковану кубиками цибулька, обсмажуємо все разом до м'якості і рум'яності, підсолюємо і викладаємо грибну піджарку з цибулею в картопляне пюре. Дуже смачно виходить, якщо додати в начинку на цьому етапі подрібнений зелений цибулька, укропчик і мелений перчик. Перемішуємо наповнення ретельно, і по готовності тіста приступаємо до оформлення пісних вареників.
    Розкачуємо тісто до однорідного пласта, вирізаємо склянкою круглі коржі, наповнюємо начинкою, складаємо навпіл і запечатуємо ретельно, защипнувши краю.
    Відварюємо варенички в підсоленій воді протягом п'яти хвилин після закипання, після чого виловлюємо шумівкою на тарілку і подаємо з пісним майонезом.
    Пісні вареники з картоплею і грибами

    І без того невисоку калорійність пісних вареників з картоплею та грибами можна при необхідності додатково знизити, не використовуючи для начинки рослинне масло, додавши в картопельку просто відварені гриби і доповнивши її зеленою цибулею і зеленню.
    Якщо ж калорійність страви не принципова, то можна трохи урізноманітнити подачу страви, приготувавши смажені вареники з картоплею і грибами. Для цього після того як вироби будуть відварені до готовності, даємо їм стекти від води і викладаємо на сковороду, попередньо підсмажити в ній на рослинному маслі трохи шинкованої цибулі і виклавши його в тарілку. Підрум'янюємо варенички з двох сторін «цибулевому» маслечко і подаємо з тим самим посмажені раніше цибулькою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пісні голубці з рисом і грибами
    Пісні голубці з рисом і грибами
    У пошуках різноманітності пісного меню зверніть увагу на звичні рецепти, які адаптовані спеціально для таких днів. Наприклад, ліниві голубці можна
    Пісні вареники
    Пісні вареники
    Хорошим варіантом ситного і смачно страви, без додавання складових тваринного походження можна впевнено назвати вареники з різноманітними начинками.
    Вареники з картоплею на кефірі
    Вареники з картоплею на кефірі
    Тісто для вареників з картоплею має бути м'яким, однак досить щільним, щоб не розвариться в процесі приготування. Такого ідеального результату можна
    Вареники з сирою картоплею
    Вареники з сирою картоплею
    Для шанувальників домашньої кухні, зокрема вареників, пропонуємо кілька досить оригінальних рецептів цього традиційного слов'янського страви. В
    Вареники з картоплею та грибами
    Вареники з картоплею та грибами
    Вареники з картоплею і грибами - самий популярний, і, безсумнівно, дуже смачний варіант приготування цієї страви. Кожна господиня, звичайно ж, готує
    Вареники на кефірі
    Вареники на кефірі
    Вареники - це популярне українське блюдо, улюблене багатьма з нас. Зазвичай тісто для них робиться з борошна, води, яєць. Але найбільш ніжні вареники