Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Вареники з сирою картоплею

Вареники з сирою картоплею

2-11-2015, 18:32
926
Вареники з сирою картоплею
Вареники – страва, яку готують з прісного тіста, з різноманітними начинками – фруктами, овочами, ягодами або м'ясом. Таку страву забирає досить багато часу, але результат вас приємно порадує! Пропонуємо вам кілька рецептів вареників з сирою картоплею.

Вареники з сирою картоплею і салом


Інгредієнти:

  • картопля – 5 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • сире сало – 50 г;

  • готове тісто – 1 кг.


  • Приготування
    Для приготування вареників, сиру картоплю і цибулину чистимо. Потім перекручуємо овочі разом з салом через м'ясорубку, підсолюємо і перчимо. Тісто розкачуємо, розрізаємо на квадратики і на кожен викладаємо трохи начинки. Краї акуратно з'єднуємо, щоб вийшли трикутники. Відварюємо вареники 10 хвилин, і подаємо до столу зі сметанкою.

    Вареники з сирою картоплею і грибами


    Інгредієнти:

  • спеції;

  • картопля – 500 г;

  • гриби – 300 г;

  • зелень.


  • Для тіста:

  • борошно – 25 склянки;

  • масло вершкове – 15 ст. ложки;

  • сметана жирна – 2 ст. ложки;

  • сіль дрібна – щіпка;

  • вода гаряча – 1 ст.;


  • Приготування
    У миску просіваємо борошно, додаємо сіль, кладемо шматочок масла, сметану і вливаємо гарячу воду. Акуратно вимішуємо тісто, накриваємо його рушником і залишаємо хвилин на 15. Картоплю чистимо, подрібнюємо на тертці. Гриби обробляємо, шаткуємо пластинами і швидко обсмажуємо на сковороді. Потім додаємо рубану зелень і змішати з картоплею. Тісто розгортаємо в прямокутник і ложкою викладаємо начинку тільки на одну сторону. Накриваємо вільним краєм тесту, скріплюємо і склянкою вирізаємо вареники. Відварюємо до готовності в киплячій воді і подаємо зі сметаною.

    Вареники з сирою картоплею і фаршем


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • кефір – 1 склянка;

  • масло рослинне – 1 ст. ложка;

  • сода – 1 ч. ложка;

  • сіль дрібна – щіпка;

  • борошно – 3 ст.


  • Для начинки:

  • м'ясний фарш – 700 г;

  • картопля – 3 шт.;

  • цибулина – 2 шт.;

  • спеції .
  • Вареники з сирою картоплею


    Приготування
    У кефір кидаємо соду і залишаємо на 15 хвилин. Потім додаємо масло, сіль і поступово всипаємо борошно. Замішуємо тісто і залишаємо його на півгодини, накривши рушником. Картоплю і цибулю чистимо, натираємо на тертці і змішуємо з фаршем. Приправляємо начинку спеціями, вливаємо трохи води і перемішуємо. Тісто розкочуємо качалкою, вирізаємо склянкою гуртки і викладаємо на кожен трохи начинки. Щільно слепляем краю і відварюємо вареники 7 хвилин в киплячій воді. При подачі заправляємо блюдо смаженою цибулею та сметаною.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тісто для вареників на кефірі
    Тісто для вареників на кефірі
    Традиційне слов'янське страва - вареники, напевно готують в кожному будинку. І досвідчені кулінари стверджують, що головне в страві не начинка, з
    Вареники з м'ясом
    Вареники з м'ясом
    Вареники з м'ясом - це не великі пельмені, як думають багато хто. Це блюдо має зовсім інший смак, оскільки технологія його приготування сильно
    Вареники з картоплею та грибами
    Вареники з картоплею та грибами
    Вареники з картоплею і грибами - самий популярний, і, безсумнівно, дуже смачний варіант приготування цієї страви. Кожна господиня, звичайно ж, готує
    Вареники на кефірі
    Вареники на кефірі
    Вареники - це популярне українське блюдо, улюблене багатьма з нас. Зазвичай тісто для них робиться з борошна, води, яєць. Але найбільш ніжні вареники
    Вареники з адигейський сиром - рецепт
    Вареники з адигейський сиром - рецепт
    Вареники - популярне блюдо російської та української кухонь. Їх готують з різними начинками: картоплею, сиром, полуницею, малиною і т. д. І сьогодні
    Вареники в мультиварці
    Вареники в мультиварці
    Якщо на вашій кухні є така помічниця, як мультиварка, то на вечерю ви сміливо можете приготувати вареники з картоплею або ліниві вареники з сиром.