Вареники з сирою картоплею
Вареники – страва, яку готують з прісного тіста, з різноманітними начинками – фруктами, овочами, ягодами або м'ясом. Таку страву забирає досить багато часу, але результат вас приємно порадує! Пропонуємо вам кілька рецептів вареників з сирою картоплею.
Інгредієнти:
картопля – 5 шт.;
цибулина – 1 шт.;
сире сало – 50 г;
готове тісто – 1 кг.
Приготування
Для приготування вареників, сиру картоплю і цибулину чистимо. Потім перекручуємо овочі разом з салом через м'ясорубку, підсолюємо і перчимо. Тісто розкачуємо, розрізаємо на квадратики і на кожен викладаємо трохи начинки. Краї акуратно з'єднуємо, щоб вийшли трикутники. Відварюємо вареники 10 хвилин, і подаємо до столу зі сметанкою.
Інгредієнти:
спеції;
картопля – 500 г;
гриби – 300 г;
зелень.
Для тіста:
борошно – 25 склянки;
масло вершкове – 15 ст. ложки;
сметана жирна – 2 ст. ложки;
сіль дрібна – щіпка;
вода гаряча – 1 ст.;
Приготування
У миску просіваємо борошно, додаємо сіль, кладемо шматочок масла, сметану і вливаємо гарячу воду. Акуратно вимішуємо тісто, накриваємо його рушником і залишаємо хвилин на 15. Картоплю чистимо, подрібнюємо на тертці. Гриби обробляємо, шаткуємо пластинами і швидко обсмажуємо на сковороді. Потім додаємо рубану зелень і змішати з картоплею. Тісто розгортаємо в прямокутник і ложкою викладаємо начинку тільки на одну сторону. Накриваємо вільним краєм тесту, скріплюємо і склянкою вирізаємо вареники. Відварюємо до готовності в киплячій воді і подаємо зі сметаною.
Інгредієнти:
Для тіста:
кефір – 1 склянка;
масло рослинне – 1 ст. ложка;
сода – 1 ч. ложка;
сіль дрібна – щіпка;
борошно – 3 ст.
Для начинки:
м'ясний фарш – 700 г;
картопля – 3 шт.;
цибулина – 2 шт.;
спеції .
Приготування
У кефір кидаємо соду і залишаємо на 15 хвилин. Потім додаємо масло, сіль і поступово всипаємо борошно. Замішуємо тісто і залишаємо його на півгодини, накривши рушником. Картоплю і цибулю чистимо, натираємо на тертці і змішуємо з фаршем. Приправляємо начинку спеціями, вливаємо трохи води і перемішуємо. Тісто розкочуємо качалкою, вирізаємо склянкою гуртки і викладаємо на кожен трохи начинки. Щільно слепляем краю і відварюємо вареники 7 хвилин в киплячій воді. При подачі заправляємо блюдо смаженою цибулею та сметаною.
Вареники з сирою картоплею і салом
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування вареників, сиру картоплю і цибулину чистимо. Потім перекручуємо овочі разом з салом через м'ясорубку, підсолюємо і перчимо. Тісто розкачуємо, розрізаємо на квадратики і на кожен викладаємо трохи начинки. Краї акуратно з'єднуємо, щоб вийшли трикутники. Відварюємо вареники 10 хвилин, і подаємо до столу зі сметанкою.
Вареники з сирою картоплею і грибами
Інгредієнти:
Для тіста:
Приготування
У миску просіваємо борошно, додаємо сіль, кладемо шматочок масла, сметану і вливаємо гарячу воду. Акуратно вимішуємо тісто, накриваємо його рушником і залишаємо хвилин на 15. Картоплю чистимо, подрібнюємо на тертці. Гриби обробляємо, шаткуємо пластинами і швидко обсмажуємо на сковороді. Потім додаємо рубану зелень і змішати з картоплею. Тісто розгортаємо в прямокутник і ложкою викладаємо начинку тільки на одну сторону. Накриваємо вільним краєм тесту, скріплюємо і склянкою вирізаємо вареники. Відварюємо до готовності в киплячій воді і подаємо зі сметаною.
Вареники з сирою картоплею і фаршем
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
У кефір кидаємо соду і залишаємо на 15 хвилин. Потім додаємо масло, сіль і поступово всипаємо борошно. Замішуємо тісто і залишаємо його на півгодини, накривши рушником. Картоплю і цибулю чистимо, натираємо на тертці і змішуємо з фаршем. Приправляємо начинку спеціями, вливаємо трохи води і перемішуємо. Тісто розкочуємо качалкою, вирізаємо склянкою гуртки і викладаємо на кожен трохи начинки. Щільно слепляем краю і відварюємо вареники 7 хвилин в киплячій воді. При подачі заправляємо блюдо смаженою цибулею та сметаною.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тісто для вареників на кефірі
Традиційне слов'янське страва - вареники, напевно готують в кожному будинку. І досвідчені кулінари стверджують, що головне в страві не начинка, з
Вареники з м'ясом
Вареники з м'ясом - це не великі пельмені, як думають багато хто. Це блюдо має зовсім інший смак, оскільки технологія його приготування сильно
Вареники з картоплею та грибами
Вареники з картоплею і грибами - самий популярний, і, безсумнівно, дуже смачний варіант приготування цієї страви. Кожна господиня, звичайно ж, готує
Вареники на кефірі
Вареники - це популярне українське блюдо, улюблене багатьма з нас. Зазвичай тісто для них робиться з борошна, води, яєць. Але найбільш ніжні вареники
Вареники з адигейський сиром - рецепт
Вареники - популярне блюдо російської та української кухонь. Їх готують з різними начинками: картоплею, сиром, полуницею, малиною і т. д. І сьогодні
Вареники в мультиварці
Якщо на вашій кухні є така помічниця, як мультиварка, то на вечерю ви сміливо можете приготувати вареники з картоплею або ліниві вареники з сиром.