Вареники – страва, яку готують з прісного тіста, з різноманітними начинками – фруктами, овочами, ягодами або м'ясом. Таку страву забирає досить багато часу, але результат вас приємно порадує! Пропонуємо вам кілька рецептів вареників з сирою картоплею.
Вареники з сирою картоплею і салом
Інгредієнти: картопля – 5 шт.; цибулина – 1 шт.; сире сало – 50 г; готове тісто – 1 кг. Приготування Для приготування вареників, сиру картоплю і цибулину чистимо. Потім перекручуємо овочі разом з салом через м'ясорубку, підсолюємо і перчимо. Тісто розкачуємо, розрізаємо на квадратики і на кожен викладаємо трохи начинки. Краї акуратно з'єднуємо, щоб вийшли трикутники. Відварюємо вареники 10 хвилин, і подаємо до столу зі сметанкою.
Вареники з сирою картоплею і грибами
Інгредієнти: спеції; картопля – 500 г; гриби – 300 г; зелень. Для тіста:
борошно – 25 склянки; масло вершкове – 15 ст. ложки; сметана жирна – 2 ст. ложки; сіль дрібна – щіпка; вода гаряча – 1 ст.; Приготування У миску просіваємо борошно, додаємо сіль, кладемо шматочок масла, сметану і вливаємо гарячу воду. Акуратно вимішуємо тісто, накриваємо його рушником і залишаємо хвилин на 15. Картоплю чистимо, подрібнюємо на тертці. Гриби обробляємо, шаткуємо пластинами і швидко обсмажуємо на сковороді. Потім додаємо рубану зелень і змішати з картоплею. Тісто розгортаємо в прямокутник і ложкою викладаємо начинку тільки на одну сторону. Накриваємо вільним краєм тесту, скріплюємо і склянкою вирізаємо вареники. Відварюємо до готовності в киплячій воді і подаємо зі сметаною.
Вареники з сирою картоплею і фаршем
Інгредієнти: Для тіста:
кефір – 1 склянка; масло рослинне – 1 ст. ложка; сода – 1 ч. ложка; сіль дрібна – щіпка; борошно – 3 ст. Для начинки:
м'ясний фарш – 700 г; картопля – 3 шт.; цибулина – 2 шт.; спеції . Приготування У кефір кидаємо соду і залишаємо на 15 хвилин. Потім додаємо масло, сіль і поступово всипаємо борошно. Замішуємо тісто і залишаємо його на півгодини, накривши рушником. Картоплю і цибулю чистимо, натираємо на тертці і змішуємо з фаршем. Приправляємо начинку спеціями, вливаємо трохи води і перемішуємо. Тісто розкочуємо качалкою, вирізаємо склянкою гуртки і викладаємо на кожен трохи начинки. Щільно слепляем краю і відварюємо вареники 7 хвилин в киплячій воді. При подачі заправляємо блюдо смаженою цибулею та сметаною.