Вернуться назад Распечатать

Вареники з сирою картоплею

Вареники з сирою картоплею
Вареники – страва, яку готують з прісного тіста, з різноманітними начинками – фруктами, овочами, ягодами або м'ясом. Таку страву забирає досить багато часу, але результат вас приємно порадує! Пропонуємо вам кілька рецептів вареників з сирою картоплею.

Вареники з сирою картоплею і салом


Інгредієнти:

  • картопля – 5 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • сире сало – 50 г;

  • готове тісто – 1 кг.


  • Приготування
    Для приготування вареників, сиру картоплю і цибулину чистимо. Потім перекручуємо овочі разом з салом через м'ясорубку, підсолюємо і перчимо. Тісто розкачуємо, розрізаємо на квадратики і на кожен викладаємо трохи начинки. Краї акуратно з'єднуємо, щоб вийшли трикутники. Відварюємо вареники 10 хвилин, і подаємо до столу зі сметанкою.

    Вареники з сирою картоплею і грибами


    Інгредієнти:

  • спеції;

  • картопля – 500 г;

  • гриби – 300 г;

  • зелень.


  • Для тіста:

  • борошно – 25 склянки;

  • масло вершкове – 15 ст. ложки;

  • сметана жирна – 2 ст. ложки;

  • сіль дрібна – щіпка;

  • вода гаряча – 1 ст.;


  • Приготування
    У миску просіваємо борошно, додаємо сіль, кладемо шматочок масла, сметану і вливаємо гарячу воду. Акуратно вимішуємо тісто, накриваємо його рушником і залишаємо хвилин на 15. Картоплю чистимо, подрібнюємо на тертці. Гриби обробляємо, шаткуємо пластинами і швидко обсмажуємо на сковороді. Потім додаємо рубану зелень і змішати з картоплею. Тісто розгортаємо в прямокутник і ложкою викладаємо начинку тільки на одну сторону. Накриваємо вільним краєм тесту, скріплюємо і склянкою вирізаємо вареники. Відварюємо до готовності в киплячій воді і подаємо зі сметаною.

    Вареники з сирою картоплею і фаршем


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • кефір – 1 склянка;

  • масло рослинне – 1 ст. ложка;

  • сода – 1 ч. ложка;

  • сіль дрібна – щіпка;

  • борошно – 3 ст.


  • Для начинки:

  • м'ясний фарш – 700 г;

  • картопля – 3 шт.;

  • цибулина – 2 шт.;

  • спеції .
  • Вареники з сирою картоплею


    Приготування
    У кефір кидаємо соду і залишаємо на 15 хвилин. Потім додаємо масло, сіль і поступово всипаємо борошно. Замішуємо тісто і залишаємо його на півгодини, накривши рушником. Картоплю і цибулю чистимо, натираємо на тертці і змішуємо з фаршем. Приправляємо начинку спеціями, вливаємо трохи води і перемішуємо. Тісто розкочуємо качалкою, вирізаємо склянкою гуртки і викладаємо на кожен трохи начинки. Щільно слепляем краю і відварюємо вареники 7 хвилин в киплячій воді. При подачі заправляємо блюдо смаженою цибулею та сметаною.