Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шпроти з салаки в домашніх умовах

Шпроти з салаки в домашніх умовах

28-04-2016, 19:40
2 714
Шпроти з салаки в домашніх умовах
Купуючи шпроти ми, на жаль, не знаємо якої свіжості була ця рибка до консервації, а віддаємо за таку баночку чималі гроші. Так давайте перестанемо переплачувати і купувати невідомо що, а самі займемося приготуванням домашніх шпротів, приміром з такої чудової риби, як салака.

Рецепт шпротів салаки в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • свіжоморожена салака – 900 г;

  • вода – 300 мл;

  • чорний чай (без добавок) – 1 десертна ложка;

  • цибулиння – з двох цибулин;

  • кухонна сіль – 1 десертна ложка;

  • соняшникова олія – 180 мл;

  • лист лавра – 2-3 шт.;

  • чорний перець – 4-6 шт.;

  • запашний перець – 2-3 шт.


  • Приготування
    У невеликий кухлик з нержавіючої сталі насипаємо хорошої якості чорний чай, промиту в чистій воді цибульне лушпиння, листи лавра і два види перцю. Весь вміст ковшика заливаємо питною водою і відправляємо його на конфорку газової плити. Як тільки все це закипить, зводимо вогонь до середнього режиму і варимо заливку 10-12 хвилин під закритою кришкою.
    Розморожуємо свіжозаморожену салаку, ретельно обполіскуємо її в воді і зрізаємо ножем плавники (з боків і на хвості) і голови. Далі надрізаємо черевця і потрошимо у салаки нутрощі. Знову обполіскуємо рибу і поміщаємо її повненьким рядочок у посуд з нержавійки так, щоб спинки були нагорі. Присипаємо її кухонною сіллю, потрібною кількістю соняшникової олії і заливаємо салаку процідженої ароматною заливкою, яку ми раніше з вами приготували. Всю цю красу тушкуємо на ледве-ледве тліючому вогні 2 години 15 хвилин.

    Шпроти по-домашньому з салаки в духовці


    Інгредієнти:

  • свіжа риба (салака) – 850-900 г;

  • пакетики чорного чаю – 3 шт.;

  • питна вода – 15 склянки;

  • лавровий лист – 3 шт.;

  • велика сіль – 15 ч. ложки;

  • масло соняшнику – 130 мл;

  • горошок запашного перцю – 4 шт.


  • Приготування
    У цьому рецепті можна взяти салаку побільше, яку ми також належним чином чистимо, а після обов'язково моєму в холодній воді. Викладаємо підготовлені рибні тушки в ємність з жароміцного скла так, щоб їх черевця лежали на дні а бочка щільно прилягали один до одного.
    У попередньо завареною заварці з чорного чаю, розмішуємо сіль, а після з'єднуємо її з маслом і ложечкою перемішуємо. Поверх правильно покладеної салаки кладемо лаврушки і кілька горошин запашного перцю. Потім заливаємо все заздалегідь зробленій заливкою з чаю з маслом і виставляємо всі в центр духовки. Температуру доводимо до 200 градусів і стежимо за тим, коли закипить заливка, що покриває рибу. Після цього прикручуємо температуру в духовці до 165 градусів, шпроти прикриваємо кришкою і чекаємо їх приготування 1 годину 45 хвилин.

    Домашні шпроти з салаки в мультиварці


    Інгредієнти:

  • салака – 1 кг;

  • солоний соєвий соус – 50 мл;

  • бутони гвоздики – 3 шт.;

  • олія соняшникова – 120 мл;

  • міцна заварка чорного чаю – 15 ст.;

  • цибулиння – 2 жмені.


  • Приготування
    Промиваємо у великій кількості води всю наявну в нас салаку. Гострим лезом ножа зрізаємо з кожної рибини голову, прибираємо плавники і вичищаємо внутрішню частину черевець. В мультиварку розкладаємо по всьому дну
    Шпроти з салаки в домашніх умовах
    промиту чистою водою лушпиння ріпчастої цибулі. А ось вже на неї викладаємо підготовлені рибні тушки салаки, щільно притискаючи їх один до одного. В охолоджену міцну заварку з чорного чаю доливаємо солоний соєвий соус і соняшникова олія, перемішуючи ложечкою, з'єднуємо всі рідини і заливаємо ними рибку в мультиварці. Додаємо для пряного аромату бутончики запашної гвоздики, закриваємо кришку і включаємо режим «Гасіння». Час встановлюємо на 1 годину 40 хвилин.
    Такі шпроти домашнього приготування з смачною свіжої салаки ніколи не поступляться ні однієї, навіть самої дорогою, банку консерви зробленої на виробництві.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лаваш з шинкою і сиром
    Лаваш з шинкою і сиром
    Сьогодні тонкий лаваш дуже популярний у приготуванні різноманітних фуршетних закусок або в оформленні швидких бутербродів. Далі зупинимося на
    Шпроти з уклейки в домашніх умовах
    Шпроти з уклейки в домашніх умовах
    Якщо ви ще не пробували зробити шпроти самостійно, то неодмінно вивчіть наші рецепти. Далі максимально детально опишемо, як зробити цю знамениту
    Шпроти з річкової риби в домашніх умовах
    Шпроти з річкової риби в домашніх умовах
    Шикарну закуску можна спорудити власноруч, маючи в розпорядженні невелику кількість дрібної річкової риби та деяких звичайних складових. Домашні
    Шпроти з кільки в домашніх умовах
    Шпроти з кільки в домашніх умовах
    Якщо ви не довіряєте якості покупних рибних консервів, то вам неодмінно варто приготувати власноруч ці чудові шпроти. Далі детально опишемо весь
    Шпроти в домашніх умовах
    Шпроти в домашніх умовах
    Якщо ви без розуму від бутербродів і салатів зі шпротами, то радимо вам не купувати цю смачну рибку, а приготувати в домашніх умовах. Це набагато
    Салака - рецепти
    Салака - рецепти
    Дрібну рибку салаку не так часто використовують у приготуванні різноманітних страв. Ми беремося це виправити і розповімо, як смачно замаринувати цю