Шпроти з салаки в домашніх умовах
Купуючи шпроти ми, на жаль, не знаємо якої свіжості була ця рибка до консервації, а віддаємо за таку баночку чималі гроші. Так давайте перестанемо переплачувати і купувати невідомо що, а самі займемося приготуванням домашніх шпротів, приміром з такої чудової риби, як салака.
Інгредієнти:
свіжоморожена салака – 900 г;
вода – 300 мл;
чорний чай (без добавок) – 1 десертна ложка;
цибулиння – з двох цибулин;
кухонна сіль – 1 десертна ложка;
соняшникова олія – 180 мл;
лист лавра – 2-3 шт.;
чорний перець – 4-6 шт.;
запашний перець – 2-3 шт.
Приготування
У невеликий кухлик з нержавіючої сталі насипаємо хорошої якості чорний чай, промиту в чистій воді цибульне лушпиння, листи лавра і два види перцю. Весь вміст ковшика заливаємо питною водою і відправляємо його на конфорку газової плити. Як тільки все це закипить, зводимо вогонь до середнього режиму і варимо заливку 10-12 хвилин під закритою кришкою.
Розморожуємо свіжозаморожену салаку, ретельно обполіскуємо її в воді і зрізаємо ножем плавники (з боків і на хвості) і голови. Далі надрізаємо черевця і потрошимо у салаки нутрощі. Знову обполіскуємо рибу і поміщаємо її повненьким рядочок у посуд з нержавійки так, щоб спинки були нагорі. Присипаємо її кухонною сіллю, потрібною кількістю соняшникової олії і заливаємо салаку процідженої ароматною заливкою, яку ми раніше з вами приготували. Всю цю красу тушкуємо на ледве-ледве тліючому вогні 2 години 15 хвилин.
Інгредієнти:
свіжа риба (салака) – 850-900 г;
пакетики чорного чаю – 3 шт.;
питна вода – 15 склянки;
лавровий лист – 3 шт.;
велика сіль – 15 ч. ложки;
масло соняшнику – 130 мл;
горошок запашного перцю – 4 шт.
Приготування
У цьому рецепті можна взяти салаку побільше, яку ми також належним чином чистимо, а після обов'язково моєму в холодній воді. Викладаємо підготовлені рибні тушки в ємність з жароміцного скла так, щоб їх черевця лежали на дні а бочка щільно прилягали один до одного.
У попередньо завареною заварці з чорного чаю, розмішуємо сіль, а після з'єднуємо її з маслом і ложечкою перемішуємо. Поверх правильно покладеної салаки кладемо лаврушки і кілька горошин запашного перцю. Потім заливаємо все заздалегідь зробленій заливкою з чаю з маслом і виставляємо всі в центр духовки. Температуру доводимо до 200 градусів і стежимо за тим, коли закипить заливка, що покриває рибу. Після цього прикручуємо температуру в духовці до 165 градусів, шпроти прикриваємо кришкою і чекаємо їх приготування 1 годину 45 хвилин.
Інгредієнти:
салака – 1 кг;
солоний соєвий соус – 50 мл;
бутони гвоздики – 3 шт.;
олія соняшникова – 120 мл;
міцна заварка чорного чаю – 15 ст.;
цибулиння – 2 жмені.
Приготування
Промиваємо у великій кількості води всю наявну в нас салаку. Гострим лезом ножа зрізаємо з кожної рибини голову, прибираємо плавники і вичищаємо внутрішню частину черевець. В мультиварку розкладаємо по всьому дну промиту чистою водою лушпиння ріпчастої цибулі. А ось вже на неї викладаємо підготовлені рибні тушки салаки, щільно притискаючи їх один до одного. В охолоджену міцну заварку з чорного чаю доливаємо солоний соєвий соус і соняшникова олія, перемішуючи ложечкою, з'єднуємо всі рідини і заливаємо ними рибку в мультиварці. Додаємо для пряного аромату бутончики запашної гвоздики, закриваємо кришку і включаємо режим «Гасіння». Час встановлюємо на 1 годину 40 хвилин.
Такі шпроти домашнього приготування з смачною свіжої салаки ніколи не поступляться ні однієї, навіть самої дорогою, банку консерви зробленої на виробництві.
Рецепт шпротів салаки в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
У невеликий кухлик з нержавіючої сталі насипаємо хорошої якості чорний чай, промиту в чистій воді цибульне лушпиння, листи лавра і два види перцю. Весь вміст ковшика заливаємо питною водою і відправляємо його на конфорку газової плити. Як тільки все це закипить, зводимо вогонь до середнього режиму і варимо заливку 10-12 хвилин під закритою кришкою.
Розморожуємо свіжозаморожену салаку, ретельно обполіскуємо її в воді і зрізаємо ножем плавники (з боків і на хвості) і голови. Далі надрізаємо черевця і потрошимо у салаки нутрощі. Знову обполіскуємо рибу і поміщаємо її повненьким рядочок у посуд з нержавійки так, щоб спинки були нагорі. Присипаємо її кухонною сіллю, потрібною кількістю соняшникової олії і заливаємо салаку процідженої ароматною заливкою, яку ми раніше з вами приготували. Всю цю красу тушкуємо на ледве-ледве тліючому вогні 2 години 15 хвилин.
Шпроти по-домашньому з салаки в духовці
Інгредієнти:
Приготування
У цьому рецепті можна взяти салаку побільше, яку ми також належним чином чистимо, а після обов'язково моєму в холодній воді. Викладаємо підготовлені рибні тушки в ємність з жароміцного скла так, щоб їх черевця лежали на дні а бочка щільно прилягали один до одного.
У попередньо завареною заварці з чорного чаю, розмішуємо сіль, а після з'єднуємо її з маслом і ложечкою перемішуємо. Поверх правильно покладеної салаки кладемо лаврушки і кілька горошин запашного перцю. Потім заливаємо все заздалегідь зробленій заливкою з чаю з маслом і виставляємо всі в центр духовки. Температуру доводимо до 200 градусів і стежимо за тим, коли закипить заливка, що покриває рибу. Після цього прикручуємо температуру в духовці до 165 градусів, шпроти прикриваємо кришкою і чекаємо їх приготування 1 годину 45 хвилин.
Домашні шпроти з салаки в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Промиваємо у великій кількості води всю наявну в нас салаку. Гострим лезом ножа зрізаємо з кожної рибини голову, прибираємо плавники і вичищаємо внутрішню частину черевець. В мультиварку розкладаємо по всьому дну промиту чистою водою лушпиння ріпчастої цибулі. А ось вже на неї викладаємо підготовлені рибні тушки салаки, щільно притискаючи їх один до одного. В охолоджену міцну заварку з чорного чаю доливаємо солоний соєвий соус і соняшникова олія, перемішуючи ложечкою, з'єднуємо всі рідини і заливаємо ними рибку в мультиварці. Додаємо для пряного аромату бутончики запашної гвоздики, закриваємо кришку і включаємо режим «Гасіння». Час встановлюємо на 1 годину 40 хвилин.
Такі шпроти домашнього приготування з смачною свіжої салаки ніколи не поступляться ні однієї, навіть самої дорогою, банку консерви зробленої на виробництві.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лаваш з шинкою і сиром
Сьогодні тонкий лаваш дуже популярний у приготуванні різноманітних фуршетних закусок або в оформленні швидких бутербродів. Далі зупинимося на
Шпроти з уклейки в домашніх умовах
Якщо ви ще не пробували зробити шпроти самостійно, то неодмінно вивчіть наші рецепти. Далі максимально детально опишемо, як зробити цю знамениту
Шпроти з річкової риби в домашніх умовах
Шикарну закуску можна спорудити власноруч, маючи в розпорядженні невелику кількість дрібної річкової риби та деяких звичайних складових. Домашні
Шпроти з кільки в домашніх умовах
Якщо ви не довіряєте якості покупних рибних консервів, то вам неодмінно варто приготувати власноруч ці чудові шпроти. Далі детально опишемо весь
Шпроти в домашніх умовах
Якщо ви без розуму від бутербродів і салатів зі шпротами, то радимо вам не купувати цю смачну рибку, а приготувати в домашніх умовах. Це набагато
Салака - рецепти
Дрібну рибку салаку не так часто використовують у приготуванні різноманітних страв. Ми беремося це виправити і розповімо, як смачно замаринувати цю