Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салака - рецепти

Салака - рецепти

22-03-2015, 08:09
10 232
Салака - рецепти
Салака - дивовижна дрібна рибка, яку, з незрозумілих причин, недооцінюють у всьому світі і пускають на корм рибешкам побільше. Замість цього, маля з сімейства оселедцевих можна замаринувати або ж зробити ключовим інгредієнтом маси гарячих страв. При цьому готовий рецепт не вдарить по кишені і залишить ситими всіх їдців.

Маринована салака пряного посолу


Солона салака, про рецепті якої ми поговоримо далі, - ідеальна рибка для класичних канапе з маслом і цибулею. До того, приготований за цим рецептом рибу можна їсти просто так.
Інгредієнти:

  • салака - 250 г;

  • столовий оцет - 40 мл;

  • білий цукор - 10 г;

  • морська сіль - 10 г;

  • чиста вода - 250 мл;

  • лист лавра;

  • олію соняшникову - 15 мл


  • Приготування
    Найнудніша і копітка робота належить нам на першому етапі, оскільки кожну маленьку рибку необхідно очистити так, щоб залишилося одне філе, тобто: випатрати нутрощі, видалити голову і плавники.
    У воді розчиняємо оцет і сіль, додаємо цукор, лавр, трохи масла і підігріваємо маринад протягом пари хвилин. Занурюємо салаку в маринад і залишаємо на добу в холодильнику. З філе маринованого залишається лише вийняти хребти.
    Якщо ви хочете приготувати малосольну салаку, то можна модифікувати рецепт, мінімізувавши складу маринаду до базових складових: солі, цукру та оцту.

    Рецепт салаки в олії


    Маринування салаки в олії сприяє не тільки поліпшенню смакових складових, але і продовження зберігання рибних тушок.
    Інгредієнти:

  • салака - 1 кг;

  • сіль - 7 г;

  • суміш перців - 5 г;

  • лист лавра;

  • гвоздика - 2 бутона;

  • олія соняшникова 200 мл


  • Приготування
    Очищену рибу кладемо в скляний або емальований посуд шарами, пересипаючи кожен шар сіллю. Засолену рибу залишаємо в холодильнику на 3 години. За час просолювання риба повинна була пустити сік, який слід злити, а самі тушки просушити і очистити від залишків солі. Укладаємо салаку рядами, черевцем донизу і заливаємо олією, змішаним з прянощами. Ставимо ємність з рибою на мінімальний вогонь і варимо протягом 2 годин. Перед подачею рибу остуджуємо.

    Рецепт смаженої салаки


    Не найкорисніша, але, тим не менш, досить поширена, популярна, а головне смачна закуска до пива - смажена салака.
    Інгредієнти:

  • салака - 450 г;

  • яєчні білки - 2 шт.;

  • борошно - 80 г;

  • вода - 120 мл;

  • олію соняшникову - 15 мл + для смаження.


  • Приготування
    Салаку очищаємо від нутрощів, видаляємо плавники, промиваємо й обсушуємо. Присаливаем рибу і залишаємо хвилин на 15 в холодильнику, після чого обсушуємо і занурюємо її в кляр. Тісто готується з борошна, солі, води та яєчних білків, з додаванням невеликої кількості олії. Перед смаженням переконайтеся, що надлишки кляру стекли, а потім смажте салаку у великій кількості рослинного масла до утворення характерною золотисто-коричневої скоринки.

    Салака з картоплею в духовці


    Інгредієнти:

  • картопля - 9-10 бульб;

  • білий цибулю - 70 г;

  • салака (філе) - 20 шт.;

  • сметана - 150 г;

  • Салака - рецепти
  • молоко - 150 г;

  • масло вершкове - 30 г;

  • хлібна крихта - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Виставляємо температуру духовки до 200 градусів. Чисті вимиті бульби картоплі нарізаємо соломкою. Цибулю подрібнюємо і пасеруємо на вершковому маслі. Як тільки цибуля змінить колір, закладаємо картоплю і чекаємо, поки подзолотится і вона. Викладаємо половину картопляної суміші у форму, заливаємо половиною рибних філе і накриваємо другим шаром картоплі. Довершаем блюдо залишилася салакою і заливаємо сумішшю молока і сметани. Посипаємо блюдо хлібної крихтою і запікаємо протягом 45 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Ставрида - рецепти приготування
    Ставрида - рецепти приготування
    Ставрида - смачна морська рибка, яку можна приготувати різними способами: замаринувати, засмажити, запекти. У нашій статті ви знайдете кілька цікавих
    Хек у фользі в духовці
    Хек у фользі в духовці
    Хек - не дорога і смачна рибка, з якої можна приготувати безліч страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально запекти у фользі в духовці кількома
    Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
    Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
    Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але
    Юшка з товстолобика - рецепт
    Юшка з товстолобика - рецепт
    Незважаючи на те, що страви з товстолобика вважаються дієтичними, юшка з цієї риби виходить наваристою і ситної. Звичайно ж сама смачна юшка виходить
    Як засолити мойву?
    Як засолити мойву?
    Мойва - дрібна і дешева рибка, але в смаженому або засоленому вигляді на незрівнянна. Давайте розберемося, як її засолити в домашніх умовах. Така
    Закуски на шпажках
    Закуски на шпажках
    Закуски на шпажках часто можна побачити на фуршетах і шведських столах. Крім того, що така закуска виглядає красиво і оригінально, до того ж дуже