Лаваш з шинкою і сиром
Скільки вже придумано страв з участю лаваша ! Це і рулети, і чебуреки, пироги і пиріжки, і навіть лазанья! І це цілком зрозуміло, адже лаваш з начинкою — це ідеальна закуска, яку можна навіть взяти на природу, і це практично і симпатично. Кілька варіантів сьогодні вашій увазі.
Родзинка цих пиріжків у їх формі.
Інгредієнти:
шинка – 260 г;
сир – 180 г;
помідор – 180 р.;
базилік – 6 листочків;
лаваш, зелень.
Приготування
Шинку нарізаємо скибочками товщиною 5-7 мм, також і помідори, сир натираємо, зелень базилік кришимо. Лаваш ріжемо ножицями на довгі смужки, начинку укладаємо на куточок одного краю і загортаємо трикутниками до кінця наступного краю. Так начинка виходить загорнута з усіх боків. Обсмажуємо пиріжки на сковороді з маслом.
Такий рецепт заощадить вам час, адже не треба довго стояти біля плити. Поки закуска буде запікатися, ви зможете займатися іншою стравою або приділіть час інших справах.
Інгредієнти:
сирок плавлений твердий– 3 шт.;
шинка – 300 г;
яйце – 4 шт.;
масло вершкове – 60 г;
зелень – 50 г;
морква по-корейськи - 150 г;
лаваш.
Приготування
Шинку наріжемо кубиками, сирок натремо на тертці, зелень дрібно порубаємо. 3 яйця зваримо в круту і теж порубаємо в крихту. Всі продукти змішуємо між собою. Лаваш наріжемо на прямокутники, на центр кожного такого шматочка викладаємо начинку і загортаємо так, як загортали б голубці або млинці. Тепер форму, в якій буде запікатися закуска, щедро змащуємо маслом і викладаємо щільно один до одного. А четверте яйце зіб'ємо і змастимо всі рулетики зверху, щоб була гарна скоринка. Запікаємо 25 хвилин на 200 градусах.
Це найшвидший спосіб приготування, оскільки не вимагає термічної обробки, тому подається такий рулет як холодна закуска. Лаваш краще взяти прямокутний. Якщо раптом він зачерствел і став не таким пластичним, просто накриємо його вологим рушником на 5 хвилин. Така процедура поверне йому колишню м'якість.
Інгредієнти:
бринза – 200 г;
шинка – 200 г;
шпинат – 90 г;
майонез – 100 г;
часник – 3 зубчики;
лаваш – 2 шт.;
кріп – 1/2 пучка.
Приготування
Шинку і шпинат нарізаємо соломкою, бринзу залежно від її сорту можемо або потерти на тертці, або розкришити виделкою. Зелень дрібненько нарубим, а часник видавимо в майонез. Тепер розгортаємо наш лаваш і починаємо укладання начинки шарами в такій послідовності: щедро змащуємо часниковим соусом, посипаємо зеленню, викладаємо сир, потім шпинат і зверху шинку. Тепер щільно його скачаємо, загорніть у фольгу або плівку і дамо полежати хоча б півгодинки. Тоді лаваш просочиться соусом, а смаки продуктів з'єднаються між собою. Нарізати для подачі краще по діагоналі, як ковбасу.
Пиріжки з лаваша з шинкою і сиром смажені на сковороді
Родзинка цих пиріжків у їх формі.
Інгредієнти:
Приготування
Шинку нарізаємо скибочками товщиною 5-7 мм, також і помідори, сир натираємо, зелень базилік кришимо. Лаваш ріжемо ножицями на довгі смужки, начинку укладаємо на куточок одного краю і загортаємо трикутниками до кінця наступного краю. Так начинка виходить загорнута з усіх боків. Обсмажуємо пиріжки на сковороді з маслом.
Лаваш з шинкою і плавленим сиром в духовці
Такий рецепт заощадить вам час, адже не треба довго стояти біля плити. Поки закуска буде запікатися, ви зможете займатися іншою стравою або приділіть час інших справах.
Інгредієнти:
Приготування
Шинку наріжемо кубиками, сирок натремо на тертці, зелень дрібно порубаємо. 3 яйця зваримо в круту і теж порубаємо в крихту. Всі продукти змішуємо між собою. Лаваш наріжемо на прямокутники, на центр кожного такого шматочка викладаємо начинку і загортаємо так, як загортали б голубці або млинці. Тепер форму, в якій буде запікатися закуска, щедро змащуємо маслом і викладаємо щільно один до одного. А четверте яйце зіб'ємо і змастимо всі рулетики зверху, щоб була гарна скоринка. Запікаємо 25 хвилин на 200 градусах.
Рулет з лаваша з шинкою і сиром
Це найшвидший спосіб приготування, оскільки не вимагає термічної обробки, тому подається такий рулет як холодна закуска. Лаваш краще взяти прямокутний. Якщо раптом він зачерствел і став не таким пластичним, просто накриємо його вологим рушником на 5 хвилин. Така процедура поверне йому колишню м'якість.
Інгредієнти:
Приготування
Шинку і шпинат нарізаємо соломкою, бринзу залежно від її сорту можемо або потерти на тертці, або розкришити виделкою. Зелень дрібненько нарубим, а часник видавимо в майонез. Тепер розгортаємо наш лаваш і починаємо укладання начинки шарами в такій послідовності: щедро змащуємо часниковим соусом, посипаємо зеленню, викладаємо сир, потім шпинат і зверху шинку. Тепер щільно його скачаємо, загорніть у фольгу або плівку і дамо полежати хоча б півгодинки. Тоді лаваш просочиться соусом, а смаки продуктів з'єднаються між собою. Нарізати для подачі краще по діагоналі, як ковбасу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріжки з лаваша
Швидкі пиріжки з лаваша - це відмінна альтернатива домашній випічці, процес приготування якої, часом, займає дуже багато часу. Швидкі пиріжки зручно
Лаваш з бринзою і зеленню
Якщо до вас несподівано нагрянули гості, і необхідно що-небудь приготувати на швидку руку - зробіть рулетики з лаваша з бринзою. Це проста і швидка
Лаваш з ковбасою
Не знаєте чим пригостити гостей, які до вас несподівано завітали? У нас є для вас рішення - зробіть лаваш з ковбасою. Приготувати таку просту закуску
Лаваш з грибами
З лаваша виходять чудові закуски, які можна подати на святковий стіл, фуршет або просто взяти з собою на пікнік. І зараз ми з вами поділимося
Закуски з лаваша - рецепти
Лаваш часто вживають замість хліба з м'ясом та іншими стравами. А ще з нього можна приготувати смачні гарячі і холодні закуски, які послужать
Лаваш з сиром і зеленню
Лаваш з сиром і зеленню - чудова закуска, яку можна подати до святкового столу або просто використовувати в якості перекусу. До сиру і зелені можна