Скільки вже придумано страв з участю лаваша ! Це і рулети, і чебуреки, пироги і пиріжки, і навіть лазанья! І це цілком зрозуміло, адже лаваш з начинкою — це ідеальна закуска, яку можна навіть взяти на природу, і це практично і симпатично. Кілька варіантів сьогодні вашій увазі.
Пиріжки з лаваша з шинкою і сиром смажені на сковороді
Родзинка цих пиріжків у їх формі.
Інгредієнти: шинка – 260 г; сир – 180 г; помідор – 180 р.; базилік – 6 листочків; лаваш, зелень. Приготування Шинку нарізаємо скибочками товщиною 5-7 мм, також і помідори, сир натираємо, зелень базилік кришимо. Лаваш ріжемо ножицями на довгі смужки, начинку укладаємо на куточок одного краю і загортаємо трикутниками до кінця наступного краю. Так начинка виходить загорнута з усіх боків. Обсмажуємо пиріжки на сковороді з маслом.
Лаваш з шинкою і плавленим сиром в духовці
Такий рецепт заощадить вам час, адже не треба довго стояти біля плити. Поки закуска буде запікатися, ви зможете займатися іншою стравою або приділіть час інших справах.
Інгредієнти: сирок плавлений твердий– 3 шт.; шинка – 300 г; яйце – 4 шт.; масло вершкове – 60 г; зелень – 50 г; морква по-корейськи - 150 г; лаваш. Приготування Шинку наріжемо кубиками, сирок натремо на тертці, зелень дрібно порубаємо. 3 яйця зваримо в круту і теж порубаємо в крихту. Всі продукти змішуємо між собою. Лаваш наріжемо на прямокутники, на центр кожного такого шматочка викладаємо начинку і загортаємо так, як загортали б голубці або млинці. Тепер форму, в якій буде запікатися закуска, щедро змащуємо маслом і викладаємо щільно один до одного. А четверте яйце зіб'ємо і змастимо всі рулетики зверху, щоб була гарна скоринка. Запікаємо 25 хвилин на 200 градусах.
Рулет з лаваша з шинкою і сиром
Це найшвидший спосіб приготування, оскільки не вимагає термічної обробки, тому подається такий рулет як холодна закуска. Лаваш краще взяти прямокутний. Якщо раптом він зачерствел і став не таким пластичним, просто накриємо його вологим рушником на 5 хвилин. Така процедура поверне йому колишню м'якість.
Інгредієнти: бринза – 200 г; шинка – 200 г; шпинат – 90 г; майонез – 100 г; часник – 3 зубчики; лаваш – 2 шт.; кріп – 1/2 пучка. Приготування Шинку і шпинат нарізаємо соломкою, бринзу залежно від її сорту можемо або потерти на тертці, або розкришити виделкою. Зелень дрібненько нарубим, а часник видавимо в майонез. Тепер розгортаємо наш лаваш і починаємо укладання начинки шарами в такій послідовності: щедро змащуємо часниковим соусом, посипаємо зеленню, викладаємо сир, потім шпинат і зверху шинку. Тепер щільно його скачаємо, загорніть у фольгу або плівку і дамо полежати хоча б півгодинки. Тоді лаваш просочиться соусом, а смаки продуктів з'єднаються між собою. Нарізати для подачі краще по діагоналі, як ковбасу.