Вернуться назад Распечатать

Лаваш з шинкою і сиром

Лаваш з шинкою і сиром
Скільки вже придумано страв з участю лаваша ! Це і рулети, і чебуреки, пироги і пиріжки, і навіть лазанья! І це цілком зрозуміло, адже лаваш з начинкою — це ідеальна закуска, яку можна навіть взяти на природу, і це практично і симпатично. Кілька варіантів сьогодні вашій увазі.

Пиріжки з лаваша з шинкою і сиром смажені на сковороді


Родзинка цих пиріжків у їх формі.
Інгредієнти:

  • шинка – 260 г;

  • сир – 180 г;

  • помідор – 180 р.;

  • базилік – 6 листочків;

  • лаваш, зелень.


  • Приготування
    Шинку нарізаємо скибочками товщиною 5-7 мм, також і помідори, сир натираємо, зелень базилік кришимо. Лаваш ріжемо ножицями на довгі смужки, начинку укладаємо на куточок одного краю і загортаємо трикутниками до кінця наступного краю. Так начинка виходить загорнута з усіх боків. Обсмажуємо пиріжки на сковороді з маслом.

    Лаваш з шинкою і плавленим сиром в духовці


    Такий рецепт заощадить вам час, адже не треба довго стояти біля плити. Поки закуска буде запікатися, ви зможете займатися іншою стравою або приділіть час інших справах.
    Інгредієнти:

  • сирок плавлений твердий– 3 шт.;

  • шинка – 300 г;

  • яйце – 4 шт.;

  • масло вершкове – 60 г;

  • зелень – 50 г;

  • морква по-корейськи - 150 г;

  • лаваш.


  • Приготування
    Шинку наріжемо кубиками, сирок натремо на тертці, зелень дрібно порубаємо. 3 яйця зваримо в круту і теж порубаємо в крихту. Всі продукти змішуємо між собою. Лаваш наріжемо на прямокутники, на центр кожного такого шматочка викладаємо начинку і загортаємо так, як загортали б голубці або млинці. Тепер форму, в якій буде запікатися закуска, щедро змащуємо маслом і викладаємо щільно один до одного. А четверте яйце зіб'ємо і змастимо всі рулетики зверху, щоб була гарна скоринка. Запікаємо 25 хвилин на 200 градусах.

    Рулет з лаваша з шинкою і сиром


    Це найшвидший спосіб приготування, оскільки не вимагає термічної обробки, тому подається такий рулет як холодна закуска. Лаваш краще взяти прямокутний. Якщо раптом він зачерствел і став не таким пластичним, просто накриємо його вологим рушником на 5 хвилин. Така процедура поверне йому колишню м'якість.
    Інгредієнти:

  • бринза – 200 г;

  • шинка – 200 г;

  • шпинат – 90 г;

  • майонез – 100 г;

  • часник – 3 зубчики;

  • лаваш – 2 шт.;

  • кріп – 1/2 пучка.
  • Лаваш з шинкою і сиром


    Приготування
    Шинку і шпинат нарізаємо соломкою, бринзу залежно від її сорту можемо або потерти на тертці, або розкришити виделкою. Зелень дрібненько нарубим, а часник видавимо в майонез. Тепер розгортаємо наш лаваш і починаємо укладання начинки шарами в такій послідовності: щедро змащуємо часниковим соусом, посипаємо зеленню, викладаємо сир, потім шпинат і зверху шинку. Тепер щільно його скачаємо, загорніть у фольгу або плівку і дамо полежати хоча б півгодинки. Тоді лаваш просочиться соусом, а смаки продуктів з'єднаються між собою. Нарізати для подачі краще по діагоналі, як ковбасу.