Російські млинці – рецепт
Млинці – круглі смажені, а частіше випечені вироби з тіста, одна з найдавніших страв людського меню. В тому, чи іншому вигляді випікання млинців зустрічається в кулінарних практики багатьох народів Світу. Приготування млинців спочатку носило ритуальний характер і пов'язувалося з сонячно-місячними календарними циклами.
У Росії і практично на всій пострадянській території млинці вельми популярні. Їх випікають не тільки до столу масляного тижня, але і в звичайний час.
Справжні класичні російські млинці спочатку випікали здебільшого з дріжджового тіста, однак, рецепти тесту на молоці з содою та іншими кисломолочними напоями в даний час теж досить популярні. До складу тіста для млинців іноді включають яйця, а також і деякі інші добавки поліпшують смак і процес випічки. Використовується пшеничне борошно (бажано млинна, а не вищого сорту), вівсяна, гречана, ячмінна.
Млинці краще не смажити (хоча можливий і такий варіант) їх слід випікати на змащеній жиром сковороді або топленим вершковим маслом. Для прихильників пісної їжі краще додати в тісто трохи рослинного масла, щоб уникнути прилипання.
Інгредієнти:
борошно пшеничне (можливо в суміші з вівсяної) – 1 склянка;
молоко – близько 400 мл;
сіль – 1 щіпка;
дріжджі свіжі пресовані – близько 25 м;
цукор – 1 ч. ложка;
горілка – 1 ст. ложка;
яйце куряче – 1 шт.;
сало свиняче – шматочок (або вершкове масло топлене).
Приготування
У трохи підігріте молоко внесемо дріжджі, цукор і 3 ст. ложки борошна. Перемішати і поставимо в тепле місце на півгодини.
Коли опара (а це ми готували саме її) підійшла, перелити її в робочу миску, додаємо решту борошно в потрібній кількості, а також горілку і яйце. Ретельно перемішати, можна злегка збити міксером або віночком вручну.
Розігріваємо сковороду (краще спеціальні млинцеві з низькими бортиками), вогонь середньо-слабкий. Насадивши шматочок сала на вилку, змащуємо дно. Якщо використовуєте масло, зручно змащувати силіконової пензлем. Виливаємо порцію тіста. Через 1-3 хвилини перевертаємо блін.
Готові млинці складаємо стопкою на сервірувальне блюдо.
Подаємо млинці по-російськи з різними солодкими закусками або солодкими. Це може бути малосольна ікра різних риб, м'ясні закуски (пересмажену фарш з цибулею), різні гострі або делікатні соуси. Також можна подати до млинців сметани, молоді ропні сири, сир, вершки, кисломолочні напої, фруктові варення, джеми, солодкі сиропи, натуральний квітковий мед . Можна загорнути начинку на млинці або є вприкуску. До несолодкої частини млинцевої трапези можна подати чарку гіркої або ягідної міцної настойки, до десертній частини – свіжий чай.
Інгредієнти:
борошно вівсяна та/або гречана, ячмінна – близько 1 склянки;
крохмаль – 1 ст. ложка;
кефір (питної несолодкий йогурт, айран, катик, мацоні та ін) – 300 мл;
яйце куряче – 1-2 (необов'язково);
сода – 1 щіпка;
сіль – 1 щіпка;
мелений кмин і коріандр;
шматочок свинячого сала.
Приготування
Просіяне борошно змішати з кефіром і яйцем, додаємо спеції, сіль і соду. Тісто повинно вийти по консистенції, як густий кефір або рідка сметана. Якщо густина тесту недостатня, додаємо крохмаль, але не більше 2 столових ложок. Докладно збиваємо тісто міксером.
Змащуємо салом або маслом дно розігрітої сковороди і наливаємо порцію тіста. Випікаємо з кожної з сторін не більше 3 хвилин. Відтінок повинен бути золотисто-коричневим.
Подаємо товсті млинці з вершковим маслом, сметаною, фруктовими вареннями. Такі млинці добрі до сніданку або ланчу.
У Росії і практично на всій пострадянській території млинці вельми популярні. Їх випікають не тільки до столу масляного тижня, але і в звичайний час.
Справжні класичні російські млинці спочатку випікали здебільшого з дріжджового тіста, однак, рецепти тесту на молоці з содою та іншими кисломолочними напоями в даний час теж досить популярні. До складу тіста для млинців іноді включають яйця, а також і деякі інші добавки поліпшують смак і процес випічки. Використовується пшеничне борошно (бажано млинна, а не вищого сорту), вівсяна, гречана, ячмінна.
Млинці краще не смажити (хоча можливий і такий варіант) їх слід випікати на змащеній жиром сковороді або топленим вершковим маслом. Для прихильників пісної їжі краще додати в тісто трохи рослинного масла, щоб уникнути прилипання.
Рецепт приготування російських дріжджових млинців на молоці
Інгредієнти:
Приготування
У трохи підігріте молоко внесемо дріжджі, цукор і 3 ст. ложки борошна. Перемішати і поставимо в тепле місце на півгодини.
Коли опара (а це ми готували саме її) підійшла, перелити її в робочу миску, додаємо решту борошно в потрібній кількості, а також горілку і яйце. Ретельно перемішати, можна злегка збити міксером або віночком вручну.
Розігріваємо сковороду (краще спеціальні млинцеві з низькими бортиками), вогонь середньо-слабкий. Насадивши шматочок сала на вилку, змащуємо дно. Якщо використовуєте масло, зручно змащувати силіконової пензлем. Виливаємо порцію тіста. Через 1-3 хвилини перевертаємо блін.
Готові млинці складаємо стопкою на сервірувальне блюдо.
Подаємо млинці по-російськи з різними солодкими закусками або солодкими. Це може бути малосольна ікра різних риб, м'ясні закуски (пересмажену фарш з цибулею), різні гострі або делікатні соуси. Також можна подати до млинців сметани, молоді ропні сири, сир, вершки, кисломолочні напої, фруктові варення, джеми, солодкі сиропи, натуральний квітковий мед . Можна загорнути начинку на млинці або є вприкуску. До несолодкої частини млинцевої трапези можна подати чарку гіркої або ягідної міцної настойки, до десертній частини – свіжий чай.
Товсті млинці по-російськи – рецепт на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Просіяне борошно змішати з кефіром і яйцем, додаємо спеції, сіль і соду. Тісто повинно вийти по консистенції, як густий кефір або рідка сметана. Якщо густина тесту недостатня, додаємо крохмаль, але не більше 2 столових ложок. Докладно збиваємо тісто міксером.
Змащуємо салом або маслом дно розігрітої сковороди і наливаємо порцію тіста. Випікаємо з кожної з сторін не більше 3 хвилин. Відтінок повинен бути золотисто-коричневим.
Подаємо товсті млинці з вершковим маслом, сметаною, фруктовими вареннями. Такі млинці добрі до сніданку або ланчу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Дріжджові млинці на молоці – рецепт
Млинці на дріжджах виходять ідеальними у всіх. Це, напевно, найпростіший і самий вдалий спосіб їх приготування. Тому далі запропонуємо два варіанти
Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
Варіантів різноманітних млинців існує неймовірне безліч і далі поговоримо саме про товстих, пухких виробах. Розповімо, як домогтися повітряного
Товсті млинці на кефірі
Побалуйте домашніх новим ласощами - смачними, товстими млинцями на кисломолочної основі. Такий сніданок неодмінно оцінять і малюки, і дорослі. Далі
Млинці з цибулею
Млинці - смачне блюдо, відоме з найдавніших часів. Їх можна їсти як самостійне блюдо зі сметаною, варенням, солодким сиропом, а в них можна загортати
Морквяні млинці
Млинці - смачне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Їх готують з різних видів борошна, і часто додають в тісто різноманітні наповнювачі: гарбуз,
Млинці без яєць - рецепт
Навіть якщо ви не вживаєте в їжу яйця, то цілком можете побалувати себе смачними млинцями! Млинці без яєць виходять такими ж смачними, добре