Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Російські млинці – рецепт

Російські млинці – рецепт

24-04-2016, 18:13
354
Російські млинці – рецепт
Млинці – круглі смажені, а частіше випечені вироби з тіста, одна з найдавніших страв людського меню. В тому, чи іншому вигляді випікання млинців зустрічається в кулінарних практики багатьох народів Світу. Приготування млинців спочатку носило ритуальний характер і пов'язувалося з сонячно-місячними календарними циклами.
У Росії і практично на всій пострадянській території млинці вельми популярні. Їх випікають не тільки до столу масляного тижня, але і в звичайний час.
Справжні класичні російські млинці спочатку випікали здебільшого з дріжджового тіста, однак, рецепти тесту на молоці з содою та іншими кисломолочними напоями в даний час теж досить популярні. До складу тіста для млинців іноді включають яйця, а також і деякі інші добавки поліпшують смак і процес випічки. Використовується пшеничне борошно (бажано млинна, а не вищого сорту), вівсяна, гречана, ячмінна.
Млинці краще не смажити (хоча можливий і такий варіант) їх слід випікати на змащеній жиром сковороді або топленим вершковим маслом. Для прихильників пісної їжі краще додати в тісто трохи рослинного масла, щоб уникнути прилипання.

Рецепт приготування російських дріжджових млинців на молоці


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне (можливо в суміші з вівсяної) – 1 склянка;

  • молоко – близько 400 мл;

  • сіль – 1 щіпка;

  • дріжджі свіжі пресовані – близько 25 м;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • горілка – 1 ст. ложка;

  • яйце куряче – 1 шт.;

  • сало свиняче – шматочок (або вершкове масло топлене).


  • Приготування
    У трохи підігріте молоко внесемо дріжджі, цукор і 3 ст. ложки борошна. Перемішати і поставимо в тепле місце на півгодини.
    Коли опара (а це ми готували саме її) підійшла, перелити її в робочу миску, додаємо решту борошно в потрібній кількості, а також горілку і яйце. Ретельно перемішати, можна злегка збити міксером або віночком вручну.
    Розігріваємо сковороду (краще спеціальні млинцеві з низькими бортиками), вогонь середньо-слабкий. Насадивши шматочок сала на вилку, змащуємо дно. Якщо використовуєте масло, зручно змащувати силіконової пензлем. Виливаємо порцію тіста. Через 1-3 хвилини перевертаємо блін.
    Готові млинці складаємо стопкою на сервірувальне блюдо.
    Подаємо млинці по-російськи з різними солодкими закусками або солодкими. Це може бути малосольна ікра різних риб, м'ясні закуски (пересмажену фарш з цибулею), різні гострі або делікатні соуси. Також можна подати до млинців сметани, молоді ропні сири, сир, вершки, кисломолочні напої, фруктові варення, джеми, солодкі сиропи, натуральний квітковий мед . Можна загорнути начинку на млинці або є вприкуску. До несолодкої частини млинцевої трапези можна подати чарку гіркої або ягідної міцної настойки, до десертній частини – свіжий чай.

    Товсті млинці по-російськи – рецепт на кефірі


    Інгредієнти:

  • борошно вівсяна та/або гречана, ячмінна – близько 1 склянки;

  • крохмаль – 1 ст. ложка;

  • кефір (питної несолодкий йогурт, айран, катик, мацоні та ін) – 300 мл;

  • яйце куряче – 1-2 (необов'язково);

  • сода – 1 щіпка;

  • сіль – 1 щіпка;

  • мелений кмин і коріандр;

  • шматочок свинячого сала.
  • Російські млинці – рецепт


    Приготування
    Просіяне борошно змішати з кефіром і яйцем, додаємо спеції, сіль і соду. Тісто повинно вийти по консистенції, як густий кефір або рідка сметана. Якщо густина тесту недостатня, додаємо крохмаль, але не більше 2 столових ложок. Докладно збиваємо тісто міксером.
    Змащуємо салом або маслом дно розігрітої сковороди і наливаємо порцію тіста. Випікаємо з кожної з сторін не більше 3 хвилин. Відтінок повинен бути золотисто-коричневим.
    Подаємо товсті млинці з вершковим маслом, сметаною, фруктовими вареннями. Такі млинці добрі до сніданку або ланчу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Дріжджові млинці на молоці – рецепт
    Дріжджові млинці на молоці – рецепт
    Млинці на дріжджах виходять ідеальними у всіх. Це, напевно, найпростіший і самий вдалий спосіб їх приготування. Тому далі запропонуємо два варіанти
    Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
    Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
    Варіантів різноманітних млинців існує неймовірне безліч і далі поговоримо саме про товстих, пухких виробах. Розповімо, як домогтися повітряного
    Товсті млинці на кефірі
    Товсті млинці на кефірі
    Побалуйте домашніх новим ласощами - смачними, товстими млинцями на кисломолочної основі. Такий сніданок неодмінно оцінять і малюки, і дорослі. Далі
    Млинці з цибулею
    Млинці з цибулею
    Млинці - смачне блюдо, відоме з найдавніших часів. Їх можна їсти як самостійне блюдо зі сметаною, варенням, солодким сиропом, а в них можна загортати
    Морквяні млинці
    Морквяні млинці
    Млинці - смачне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Їх готують з різних видів борошна, і часто додають в тісто різноманітні наповнювачі: гарбуз,
    Млинці без яєць - рецепт
    Млинці без яєць - рецепт
    Навіть якщо ви не вживаєте в їжу яйця, то цілком можете побалувати себе смачними млинцями! Млинці без яєць виходять такими ж смачними, добре