Торт «Пташине молоко» з манкою і лимоном
«Пташине молоко» з манкою і лимоном – дуже смачний торт, який стане чудовою прикрасою будь-якого святкового чаювання. Готується він дуже просто, зате в результаті ви отримаєте, красивий і напрочуд ніжний торт-суфле, який викличе захоплення і здивування у гостей.
Інгредієнти:
Для тіста:
цукор – 200 г;
борошно – 155 г;
масло вершкове – 135 г;
какао – 40 г;
яйце – 3 шт.;
ванілін – за смаком;
розпушувач – 10 г;
молоко – 25 мл;
сіль – пучку.
Для суфле:
молоко – 765 мл;
манка – 135 г;
масло вершкове – 310 г;
цукор – 160 г;
лимон – 40 р.
Для глазурі:
цукор – 85 м;
сметана нежирна – 55 г;
масло вершкове – 55 г;
какао -35 р.
Приготування
Для приготування торта «Пташине молоко» з манним кремом і лимоном, яйця розбиваємо в миску, додаємо цукор, сіль і все гарненько розтираємо виделкою до однорідності. Маслечко виймаємо з холодильника, залишаємо при кімнатній температурі на деякий час, а потім збиваємо його міксером кілька хвилин, і всипаємо просіяне борошно з розпушувачем. Ретельно перемішуємо і поступово вливаємо яєчну суміш. Готове тісто ділимо на 2 рівні частини і в одну додаємо сухе какао і виливаємо молоко. Форму для випічки добре промазуємо рослинним маслом, викладаємо тісто і розрівнюємо його ложкою. Випікаємо спочатку один корж в духовці, а потім другий.
Тим часом готуємо крем з манки для торта «Пташине молоко»: у каструльку наливаємо молоко, додаємо цукор і манку. Перемішуємо масу і ставимо посуд на слабенький вогонь. Варимо суміш до загустіння, помішуючи ложкою. Після цього знімаємо кашку з плити і охолодити. Лимон промиваємо, знімаємо цедру і видавлюємо з фрукта сік. Збиваємо масло міксером, додаючи терту цедру і сік. Далі викладаємо остиглу манку і перемішуємо до однорідності.
Тепер починаємо формувати наш торт: в круглу роз'ємну форму викладаємо на дно шоколадний корж, потім рівномірно розподіляємо крем і накриваємо світлим коржем. Трохи притискаємо конструкцію руками і прибираємо ласощі на ніч у холодильник, затягнувши харчової плівкою. Вранці акуратно знімаємо борти форми.
Для глазурі беремо ковшичек, кладемо вершкове масло розтоплюємо його і додаємо какао. Додаємо трохи сметани, цукру до смаку і нагріваємо суміш до гладкої консистенції. Заливаємо шоколадною масою і прибираємо торт «Пташине молоко» з лимоном на 30 хвилин на холод.
Рецепт торта «Пташине молоко» з манкою і лимоном
Інгредієнти:
Для тіста:
Для суфле:
Для глазурі:
Приготування
Для приготування торта «Пташине молоко» з манним кремом і лимоном, яйця розбиваємо в миску, додаємо цукор, сіль і все гарненько розтираємо виделкою до однорідності. Маслечко виймаємо з холодильника, залишаємо при кімнатній температурі на деякий час, а потім збиваємо його міксером кілька хвилин, і всипаємо просіяне борошно з розпушувачем. Ретельно перемішуємо і поступово вливаємо яєчну суміш. Готове тісто ділимо на 2 рівні частини і в одну додаємо сухе какао і виливаємо молоко. Форму для випічки добре промазуємо рослинним маслом, викладаємо тісто і розрівнюємо його ложкою. Випікаємо спочатку один корж в духовці, а потім другий.
Тим часом готуємо крем з манки для торта «Пташине молоко»: у каструльку наливаємо молоко, додаємо цукор і манку. Перемішуємо масу і ставимо посуд на слабенький вогонь. Варимо суміш до загустіння, помішуючи ложкою. Після цього знімаємо кашку з плити і охолодити. Лимон промиваємо, знімаємо цедру і видавлюємо з фрукта сік. Збиваємо масло міксером, додаючи терту цедру і сік. Далі викладаємо остиглу манку і перемішуємо до однорідності.
Тепер починаємо формувати наш торт: в круглу роз'ємну форму викладаємо на дно шоколадний корж, потім рівномірно розподіляємо крем і накриваємо світлим коржем. Трохи притискаємо конструкцію руками і прибираємо ласощі на ніч у холодильник, затягнувши харчової плівкою. Вранці акуратно знімаємо борти форми.
Для глазурі беремо ковшичек, кладемо вершкове масло розтоплюємо його і додаємо какао. Додаємо трохи сметани, цукру до смаку і нагріваємо суміш до гладкої консистенції. Заливаємо шоколадною масою і прибираємо торт «Пташине молоко» з лимоном на 30 хвилин на холод.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт «Пташине молоко» в домашніх умовах
Напевно, всі знайомі з десертом «Пташине молоко» і перш, ніж купити його у готовому вигляді, спробуйте приготувати самостійно. Рецепт його неймовірно
Торт на сметані - простий рецепт
Пропонуємо порадувати рідних чудовим десертом, який можна швиденько спорудити самостійно. Торт на сметані - це неймовірно проста у створенні ласощі,
Торт «Пташине молоко» - рецепт
Напевно багато хто люблять чудове ласощі «Пташине молоко» і можливо навіть пробували його відтворити самостійно. Однак не у всіх десерт виходить
Шоколадний торт на кефірі
Буває, що солоденького хочеться дуже сильно і прямо зараз, але магазинні солодощі трохи приїлися. У такому випадку ми пропонуємо вам кілька рецептів
Млинцевий шоколадний торт
Любите млинці у всіляких варіаціях? Думаєте, що перепробували всі рецепти? Як би не так! Ми підібрали для вас деякі варіації на тему млинцевого
Торт «Пташине молоко» з манкою
Торт «Пташине молоко» - дуже ніжний, солодкий десерт. Його готують на великі урочистості, оскільки процес приготування не занадто простий, але смак