Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торт «Пташине молоко» в домашніх умовах

Торт «Пташине молоко» в домашніх умовах

18-04-2016, 22:20
626
Торт «Пташине молоко» в домашніх умовах
Товстий шар повітряного об'ємного суфле в поєднанні з ніжним, м'яким бісквітом і шалено смачну шоколадною глазур'ю Як ви вже здогадалися все це опис пречудової торта «Пташине молоко», який можна частенько побачити на прилавках багатьох магазинів і супермаркетів. Але «Пташине молоко» буде в десятки разів смачніше, якщо приготування цього торта зробити самим в домашніх умовах. До того ж, ми підібрали кілька кращих рецептів десерту.

Класичний рецепт торта «Пташине молоко» в домашніх умовах


Інгредієнти:
Для бісквіта:

  • яєчні жовтки – 7 шт.;

  • цукровий пісок – 130 г;

  • ванільний цукор – 2 ч. ложки;

  • борошно (вищий сорт) – 270 г;

  • масло вершкове (825%) – 120 г;

  • розпушувач – 15 ч. ложки;


  • Для суфле:

  • харчовий желатин – 20 г;

  • тепла вода – 120 мл;

  • згущене молоко – 230 г;

  • масло вершкове (825%) – 180 г;

  • цукровий пісок – 240 г;

  • яєчні білки – 7 шт.;

  • лимонна кислота – 1 /3 ч. ложки;

  • ванільний цукор – 1 ч. ложка;


  • Для глазурі:

  • гіркий шоколад – 120 г;

  • масло вершкове (825%) – 60 р.


  • Приготування
    Яєчні жовтки з'єднуємо з дрібним цукром і з ваніллю. До однорідності розбиваємо все міксером, вводимо м'яке масло і збиваємо до невеликого збільшення в об'ємі. Висипаємо сюди розпушувач, вищого ґатунку, борошно і замішуємо тісто для бісквіту. Для його випічки беремо роз'ємну (бажано круглу форму, дно якої ми покриваємо пергаментом. Переміщаємо сюди тісто і ставимо все в прогрітий духовку (200 градусів). Випікаємо корж 18 хвилин.
    Набряклий у теплій воді желатин, переміщаємо в металевий кухлик. Додаємо до нього половину цукру призначеного для суфле і виставляємо всі на слабкий вогонь. Помішуючи, нагріваємо до розчинення цукрового піску, а після ставимо остуджувати.
    З'єднуємо м'яке масло зі згущеним молоком і збиваємо міксером до придбання білого кольору. До охолодженим білків додаємо ванільний цукор, лимонку і другу частину цукру. Знову беремо міксер і збиваємо ці інгредієнти в пишну, білосніжну піну. Додаємо сюди масляний крем, слідом желатин і збиваємо всю масу до отримання однорідного суфле.
    Остиглий корж поздовжньо поділяємо гострим довгим ножем. Один корж розміщуємо на дно тієї ж форми і рівномірно покриваємо його 12 частиною суфле. Кладемо другий бісквіт, на якому розподіляємо залишився суфле і відправляємо всю цю красу на пару годин в холодильник.
    Шоколад з маслом повністю розтоплюємо в режимі маленького вогню. З торта знімаємо кільце, переміщаємо на блюдо, а після покриваємо всю його поверхню постигла шоколадною глазур'ю.
    Не думайте що рецепт цього смачного домашнього до божевілля торта «Пташине молоко» складний у приготуванні. Почавши його готувати, ви переконаєтеся, як все просто і дуже-дуже швидко!

    Рецепт домашнього торта «Пташине молоко» з манкою


    Інгредієнти:
    Для бісквіта:

  • вершкове масло (825%) – 125 г;

  • ванілін – 05 ч. ложки;

  • яйця – 4 шт.;

  • цукор – 240 г;

  • пшеничне борошно – 240 г;

  • какао – 15 десертної ложки;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;


  • Для крему:

  • вершкове масло (825%) – 280 м;

  • цукрова пудра – 260 г;

  • молоко – 450 мл;

  • манка – 2 ст. ложки;

  • лимон (середній) – 2 шт.;

  • яблучне повидло – 1 ст. ложка;


  • Для заливки:

  • чорний шоколад – 1 плитка.


  • Приготування
    Свіжі курячі яйця розтираємо з додаванням ваніліну і дрібного цукру. Потім викладаємо сюди шматок дуже мягенького вершкового масла, хорошу пшеничне борошно разом з розпушувачем і вручну (розминаючи масло) замішуємо тісто. Відбираємо 1/2 його частина в іншу ємність і, перемішуючи з'єднуємо його з темним какао. Отримане тісто різних кольорів викладаємо за формами з однаковим діаметром і випікаємо їх при 185 градусах в духовці, кожен корж за 20 хвилин.
    Ставимо молоко на плиту і звичайним способом варимо манну кашу. У остиглу манку перекручуємо через м'ясорубку лимони.
    Торт «Пташине молоко» в домашніх умовах
    Талое масло збиваємо міксером, з додаванням до нього цукрової пудри. В цей масляний крем вводимо кашу з лимонами і остаточно все збиваємо.
    Розрізаємо обидва остиглі коржі навпіл і викладаємо по черзі (світлий-темний) у форму, промазуючи кожен з них отриманим кремом (верхівку не мажемо). Виставляємо торт холодильник не менше ніж на два, а то й три години. Після витягуємо його з форми, промазуємо верхівку яблучним повидлом, а слідом покриваємо його весь розтопленим чорним шоколадом.
    Чудовий домашній торт з манкою «Пташине молоко» готовий і можна приступати до його поїдання!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт «Пташине молоко» з манкою і лимоном
    Торт «Пташине молоко» з манкою і лимоном
    Чудова варіація відомого ласощі представлена далі. Розповімо, як легко спорудити торт «Пташине молоко» на основі манки з додаванням лимона. Такий
    Бісквіт «Червоний оксамит» - рецепт
    Бісквіт «Червоний оксамит» - рецепт
    Неймовірно популярний і чудово смачний десерт «Червоний оксамит», напевно, відомий кожному. Далі пропонуємо створити цей мальовничий бісквіт за
    Пташине молоко - рецепт
    Пташине молоко - рецепт
    Пташине молоко - дуже улюблене ласощі, відоме кожному. Однак не всім вдається відтворити його власноруч. Тому далі розповімо, як зробити десерт у
    Торт «Пташине молоко» по ГОСТу
    Торт «Пташине молоко» по ГОСТу
    Знамениту кондитерську класику рекомендуємо відтворити за описаним рецептом. Далі докладно розповімо, як спорудити чудовий цей торт «Пташине молоко»
    Торт «Пташине молоко» - рецепт
    Торт «Пташине молоко» - рецепт
    Напевно багато хто люблять чудове ласощі «Пташине молоко» і можливо навіть пробували його відтворити самостійно. Однак не у всіх десерт виходить
    Торт «Пташине молоко» з манкою
    Торт «Пташине молоко» з манкою
    Торт «Пташине молоко» - дуже ніжний, солодкий десерт. Його готують на великі урочистості, оскільки процес приготування не занадто простий, але смак