Вернуться назад Распечатать

Торт «Пташине молоко» в домашніх умовах

Торт «Пташине молоко» в домашніх умовах
Товстий шар повітряного об'ємного суфле в поєднанні з ніжним, м'яким бісквітом і шалено смачну шоколадною глазур'ю Як ви вже здогадалися все це опис пречудової торта «Пташине молоко», який можна частенько побачити на прилавках багатьох магазинів і супермаркетів. Але «Пташине молоко» буде в десятки разів смачніше, якщо приготування цього торта зробити самим в домашніх умовах. До того ж, ми підібрали кілька кращих рецептів десерту.

Класичний рецепт торта «Пташине молоко» в домашніх умовах


Інгредієнти:
Для бісквіта:

  • яєчні жовтки – 7 шт.;

  • цукровий пісок – 130 г;

  • ванільний цукор – 2 ч. ложки;

  • борошно (вищий сорт) – 270 г;

  • масло вершкове (825%) – 120 г;

  • розпушувач – 15 ч. ложки;


  • Для суфле:

  • харчовий желатин – 20 г;

  • тепла вода – 120 мл;

  • згущене молоко – 230 г;

  • масло вершкове (825%) – 180 г;

  • цукровий пісок – 240 г;

  • яєчні білки – 7 шт.;

  • лимонна кислота – 1 /3 ч. ложки;

  • ванільний цукор – 1 ч. ложка;


  • Для глазурі:

  • гіркий шоколад – 120 г;

  • масло вершкове (825%) – 60 р.


  • Приготування
    Яєчні жовтки з'єднуємо з дрібним цукром і з ваніллю. До однорідності розбиваємо все міксером, вводимо м'яке масло і збиваємо до невеликого збільшення в об'ємі. Висипаємо сюди розпушувач, вищого ґатунку, борошно і замішуємо тісто для бісквіту. Для його випічки беремо роз'ємну (бажано круглу форму, дно якої ми покриваємо пергаментом. Переміщаємо сюди тісто і ставимо все в прогрітий духовку (200 градусів). Випікаємо корж 18 хвилин.
    Набряклий у теплій воді желатин, переміщаємо в металевий кухлик. Додаємо до нього половину цукру призначеного для суфле і виставляємо всі на слабкий вогонь. Помішуючи, нагріваємо до розчинення цукрового піску, а після ставимо остуджувати.
    З'єднуємо м'яке масло зі згущеним молоком і збиваємо міксером до придбання білого кольору. До охолодженим білків додаємо ванільний цукор, лимонку і другу частину цукру. Знову беремо міксер і збиваємо ці інгредієнти в пишну, білосніжну піну. Додаємо сюди масляний крем, слідом желатин і збиваємо всю масу до отримання однорідного суфле.
    Остиглий корж поздовжньо поділяємо гострим довгим ножем. Один корж розміщуємо на дно тієї ж форми і рівномірно покриваємо його 12 частиною суфле. Кладемо другий бісквіт, на якому розподіляємо залишився суфле і відправляємо всю цю красу на пару годин в холодильник.
    Шоколад з маслом повністю розтоплюємо в режимі маленького вогню. З торта знімаємо кільце, переміщаємо на блюдо, а після покриваємо всю його поверхню постигла шоколадною глазур'ю.
    Не думайте що рецепт цього смачного домашнього до божевілля торта «Пташине молоко» складний у приготуванні. Почавши його готувати, ви переконаєтеся, як все просто і дуже-дуже швидко!

    Рецепт домашнього торта «Пташине молоко» з манкою


    Інгредієнти:
    Для бісквіта:

  • вершкове масло (825%) – 125 г;

  • ванілін – 05 ч. ложки;

  • яйця – 4 шт.;

  • цукор – 240 г;

  • пшеничне борошно – 240 г;

  • какао – 15 десертної ложки;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;


  • Для крему:

  • вершкове масло (825%) – 280 м;

  • цукрова пудра – 260 г;

  • молоко – 450 мл;

  • манка – 2 ст. ложки;

  • лимон (середній) – 2 шт.;

  • яблучне повидло – 1 ст. ложка;


  • Для заливки:

  • чорний шоколад – 1 плитка.


  • Приготування
    Свіжі курячі яйця розтираємо з додаванням ваніліну і дрібного цукру. Потім викладаємо сюди шматок дуже мягенького вершкового масла, хорошу пшеничне борошно разом з розпушувачем і вручну (розминаючи масло) замішуємо тісто. Відбираємо 1/2 його частина в іншу ємність і, перемішуючи з'єднуємо його з темним какао. Отримане тісто різних кольорів викладаємо за формами з однаковим діаметром і випікаємо їх при 185 градусах в духовці, кожен корж за 20 хвилин.
    Ставимо молоко на плиту і звичайним способом варимо манну кашу. У остиглу манку перекручуємо через м'ясорубку лимони.
    Торт «Пташине молоко» в домашніх умовах
    Талое масло збиваємо міксером, з додаванням до нього цукрової пудри. В цей масляний крем вводимо кашу з лимонами і остаточно все збиваємо.
    Розрізаємо обидва остиглі коржі навпіл і викладаємо по черзі (світлий-темний) у форму, промазуючи кожен з них отриманим кремом (верхівку не мажемо). Виставляємо торт холодильник не менше ніж на два, а то й три години. Після витягуємо його з форми, промазуємо верхівку яблучним повидлом, а слідом покриваємо його весь розтопленим чорним шоколадом.
    Чудовий домашній торт з манкою «Пташине молоко» готовий і можна приступати до його поїдання!