Вернуться назад Распечатать

Торт «Пташине молоко» з манкою і лимоном

Торт «Пташине молоко» з манкою і лимоном
«Пташине молоко» з манкою і лимоном – дуже смачний торт, який стане чудовою прикрасою будь-якого святкового чаювання. Готується він дуже просто, зате в результаті ви отримаєте, красивий і напрочуд ніжний торт-суфле, який викличе захоплення і здивування у гостей.

Рецепт торта «Пташине молоко» з манкою і лимоном


Інгредієнти:
Для тіста:

  • цукор – 200 г;

  • борошно – 155 г;

  • масло вершкове – 135 г;

  • какао – 40 г;

  • яйце – 3 шт.;

  • ванілін – за смаком;

  • розпушувач – 10 г;

  • молоко – 25 мл;

  • сіль – пучку.


  • Для суфле:

  • молоко – 765 мл;

  • манка – 135 г;

  • масло вершкове – 310 г;

  • цукор – 160 г;

  • лимон – 40 р.


  • Для глазурі:

  • цукор – 85 м;

  • сметана нежирна – 55 г;

  • масло вершкове – 55 г;

  • какао -35 р.


  • Приготування
    Для приготування торта «Пташине молоко» з манним кремом і лимоном, яйця розбиваємо в миску, додаємо цукор, сіль і все гарненько розтираємо виделкою до однорідності. Маслечко виймаємо з холодильника, залишаємо при кімнатній температурі на деякий час, а потім збиваємо його міксером кілька хвилин, і всипаємо просіяне борошно з розпушувачем. Ретельно перемішуємо і поступово вливаємо яєчну суміш. Готове тісто ділимо на 2 рівні частини і в одну додаємо сухе какао і виливаємо молоко. Форму для випічки добре промазуємо рослинним маслом, викладаємо тісто і розрівнюємо його ложкою. Випікаємо спочатку один корж в духовці, а потім другий.
    Тим часом готуємо крем з манки для торта «Пташине молоко»: у каструльку наливаємо молоко, додаємо цукор і манку. Перемішуємо масу і ставимо посуд на слабенький вогонь. Варимо суміш до загустіння, помішуючи ложкою. Після цього знімаємо кашку з плити і охолодити. Лимон промиваємо, знімаємо цедру і видавлюємо з фрукта сік. Збиваємо масло міксером, додаючи терту цедру і сік. Далі викладаємо остиглу манку і перемішуємо до однорідності.
    Торт «Пташине молоко» з манкою і лимоном

    Тепер починаємо формувати наш торт: в круглу роз'ємну форму викладаємо на дно шоколадний корж, потім рівномірно розподіляємо крем і накриваємо світлим коржем. Трохи притискаємо конструкцію руками і прибираємо ласощі на ніч у холодильник, затягнувши харчової плівкою. Вранці акуратно знімаємо борти форми.
    Для глазурі беремо ковшичек, кладемо вершкове масло розтоплюємо його і додаємо какао. Додаємо трохи сметани, цукру до смаку і нагріваємо суміш до гладкої консистенції. Заливаємо шоколадною масою і прибираємо торт «Пташине молоко» з лимоном на 30 хвилин на холод.