Черемховий торт - класичний рецепт
Черемховий торт - це традиційне блюдо Сибіру, де черемшину сушать, а потім разом з кісточкою перемелюють на борошно і згодом готують з додаванням різні блюда і випічку. Черемхова борошно багата цинком, залізом, пектином і дубильними речовинами, що дуже корисно.
Для класичного черемухового торта характерно співвідношення борошна пшеничного до черемхового 1:1. Тоді буде той необхідний баланс текстури та смаку, який хочуть досягти господині, беручись за цей рецепт. Цей рецепт доповнено пікантною просоченням, що додасть йому додаткову соковитість.
Інгредієнти:
яйце – 6 шт.;
молоко – 375 мл;
черемхова борошно – 225 г;
сметана – 750 г;
пшеничне борошно – 225 г;
цукор – 300 г;
сироп – 165 мл;
вершкове масло – 105 г;
розпушувач – 15 г;
коньяк – 20 мл;
цукрова пудра – 85 р.
Приготування
Для початку необхідно заварити черемхове борошно, т. к. перемелюється ягода з кісточкою і якщо її термічно обробити перед початком приготування тіста, то шматочки кісточок можуть відчуватися в готовому пирозі. Молоко нагріваємо і вводимо туди борошно з черемхи, активно помішуючи, щоб вона вся рівномірно розійшлася. А потім варимо на самій мінімальній температурі близько сорока хвилин. Масло вершкове розтопити і охладим. Яйця збиваємо з цукром, поки маса перестане литися з віночка, а спадати широкою густою стрічкою. Масло вливаємо в черемхове масу і ретельно вмішуємо і всю цю масу перемішуємо з яйцями. Додамо туди ж борошно пшеничне з розпушувачем і об'єднуємо всі до рівномірності. Духовку зігріємо до 180 градусів і випікаємо 45 хвилин. Готуємо простий сметанний крем, збиваючи сметану з пудрою. Остиглий бісквіт разрежем на коржі і промочим їх сумішшю сиропу і коньяку, а потім промазуємо сметанним кремом.
Завдяки присутності черемхи смак торта виходить шоколадно мигдальним і, якщо ваші гості не знають секрету, то ніколи не здогадаються, в чому родзинка.
Інгредієнти:
вершкове масло – 55 г;
сир м'який – 100 г;
борошно пшеничне – 100 г;
сметана – 100 г;
йогурт – 75 г;
цукор – 60 г;
вершки – 150 мл;
яйця – 4 шт.;
розпушувач – 10 г;
черемха мелена – 85 р.
Приготування
Збиваємо яйця з цукром і зі сметаною. Борошно змішуємо з черемхою і розпушувачем, перемішуємо з яєчною сумішшю. Масло розтоплюємо, охолоджуємо і додаємо в тісто. Випікаємо тісто до готовності при температурі двісті градусів. Вершки збиваємо до густоти, перемішуємо з сиром і йогуртом. Готовий охолоджений бісквіт розрізаємо на коржі і промазуємо кремом рясно. Бажано блюдо взяти по діаметру більше, ніж коржі, щоб крем спокійно стікав з торта.
Класичний рецепт сибірського черемухового торта
Для класичного черемухового торта характерно співвідношення борошна пшеничного до черемхового 1:1. Тоді буде той необхідний баланс текстури та смаку, який хочуть досягти господині, беручись за цей рецепт. Цей рецепт доповнено пікантною просоченням, що додасть йому додаткову соковитість.
Інгредієнти:
Приготування
Для початку необхідно заварити черемхове борошно, т. к. перемелюється ягода з кісточкою і якщо її термічно обробити перед початком приготування тіста, то шматочки кісточок можуть відчуватися в готовому пирозі. Молоко нагріваємо і вводимо туди борошно з черемхи, активно помішуючи, щоб вона вся рівномірно розійшлася. А потім варимо на самій мінімальній температурі близько сорока хвилин. Масло вершкове розтопити і охладим. Яйця збиваємо з цукром, поки маса перестане литися з віночка, а спадати широкою густою стрічкою. Масло вливаємо в черемхове масу і ретельно вмішуємо і всю цю масу перемішуємо з яйцями. Додамо туди ж борошно пшеничне з розпушувачем і об'єднуємо всі до рівномірності. Духовку зігріємо до 180 градусів і випікаємо 45 хвилин. Готуємо простий сметанний крем, збиваючи сметану з пудрою. Остиглий бісквіт разрежем на коржі і промочим їх сумішшю сиропу і коньяку, а потім промазуємо сметанним кремом.
Як спекти торт з черемхового борошна?
Завдяки присутності черемхи смак торта виходить шоколадно мигдальним і, якщо ваші гості не знають секрету, то ніколи не здогадаються, в чому родзинка.
Інгредієнти:
Приготування
Збиваємо яйця з цукром і зі сметаною. Борошно змішуємо з черемхою і розпушувачем, перемішуємо з яєчною сумішшю. Масло розтоплюємо, охолоджуємо і додаємо в тісто. Випікаємо тісто до готовності при температурі двісті градусів. Вершки збиваємо до густоти, перемішуємо з сиром і йогуртом. Готовий охолоджений бісквіт розрізаємо на коржі і промазуємо кремом рясно. Бажано блюдо взяти по діаметру більше, ніж коржі, щоб крем спокійно стікав з торта.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сметанний торт в духовці – простий рецепт
Випічка з сметанного тесту сьогодні дуже популярна. Коржі виходять пишними і досить щільними, що дозволяє зібрати незвичайну конструкцію для
Торт «Негр в піні» - класичний рецепт
Десерт, з дивною назвою «Негр в піні», насправді, чудовий торт з чудових пишних коржів і ніжного вершкового або сметанного крему. Це дуже смачне
Торт «Сметанник» - класичний рецепт
Напевно, багато хто з дитинства пам'ятають чудовий торт «Сметанник» і можливо знає, що рецепт його неймовірно простий, з невеликим складом доступних
Бісквітний торт з фруктами і сметанним кремом
Існує безліч рецептів бісквітних тортів з фруктовим наповненням. Проте таких, як описано далі в статті ви напевно не пробували! Пропонуємо спекти
Черемховий торт – рецепт
Торт з черемхового борошна виходить надзвичайно смачною, з ніжним квітковим ароматом і текстурою, тане в роті. Дістати черемхове борошно в наш час не
Торт «Три шоколади»
Торт «Три шоколади» - справжнє задоволення для любителів солодкого. Ніжна кремова текстура, три шоколадних смаку і чудовий аромат не залишать