Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Черемховий торт - класичний рецепт

Черемховий торт - класичний рецепт

18-04-2016, 22:13
249
Черемховий торт - класичний рецепт
Черемховий торт - це традиційне блюдо Сибіру, де черемшину сушать, а потім разом з кісточкою перемелюють на борошно і згодом готують з додаванням різні блюда і випічку. Черемхова борошно багата цинком, залізом, пектином і дубильними речовинами, що дуже корисно.

Класичний рецепт сибірського черемухового торта


Для класичного черемухового торта характерно співвідношення борошна пшеничного до черемхового 1:1. Тоді буде той необхідний баланс текстури та смаку, який хочуть досягти господині, беручись за цей рецепт. Цей рецепт доповнено пікантною просоченням, що додасть йому додаткову соковитість.
Інгредієнти:

  • яйце – 6 шт.;

  • молоко – 375 мл;

  • черемхова борошно – 225 г;

  • сметана – 750 г;

  • пшеничне борошно – 225 г;

  • цукор – 300 г;

  • сироп – 165 мл;

  • вершкове масло – 105 г;

  • розпушувач – 15 г;

  • коньяк – 20 мл;

  • цукрова пудра – 85 р.


  • Приготування
    Для початку необхідно заварити черемхове борошно, т. к. перемелюється ягода з кісточкою і якщо її термічно обробити перед початком приготування тіста, то шматочки кісточок можуть відчуватися в готовому пирозі. Молоко нагріваємо і вводимо туди борошно з черемхи, активно помішуючи, щоб вона вся рівномірно розійшлася. А потім варимо на самій мінімальній температурі близько сорока хвилин. Масло вершкове розтопити і охладим. Яйця збиваємо з цукром, поки маса перестане литися з віночка, а спадати широкою густою стрічкою. Масло вливаємо в черемхове масу і ретельно вмішуємо і всю цю масу перемішуємо з яйцями. Додамо туди ж борошно пшеничне з розпушувачем і об'єднуємо всі до рівномірності. Духовку зігріємо до 180 градусів і випікаємо 45 хвилин. Готуємо простий сметанний крем, збиваючи сметану з пудрою. Остиглий бісквіт разрежем на коржі і промочим їх сумішшю сиропу і коньяку, а потім промазуємо сметанним кремом.

    Як спекти торт з черемхового борошна?


    Завдяки присутності черемхи смак торта виходить шоколадно мигдальним і, якщо ваші гості не знають секрету, то ніколи не здогадаються, в чому родзинка.
    Інгредієнти:

  • вершкове масло – 55 г;

  • сир м'який – 100 г;

  • борошно пшеничне – 100 г;

  • сметана – 100 г;

  • йогурт – 75 г;

  • цукор – 60 г;

  • вершки – 150 мл;

  • яйця – 4 шт.;
  • Черемховий торт - класичний рецепт

  • розпушувач – 10 г;

  • черемха мелена – 85 р.


  • Приготування
    Збиваємо яйця з цукром і зі сметаною. Борошно змішуємо з черемхою і розпушувачем, перемішуємо з яєчною сумішшю. Масло розтоплюємо, охолоджуємо і додаємо в тісто. Випікаємо тісто до готовності при температурі двісті градусів. Вершки збиваємо до густоти, перемішуємо з сиром і йогуртом. Готовий охолоджений бісквіт розрізаємо на коржі і промазуємо кремом рясно. Бажано блюдо взяти по діаметру більше, ніж коржі, щоб крем спокійно стікав з торта.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сметанний торт в духовці – простий рецепт
    Сметанний торт в духовці – простий рецепт
    Випічка з сметанного тесту сьогодні дуже популярна. Коржі виходять пишними і досить щільними, що дозволяє зібрати незвичайну конструкцію для
    Торт «Негр в піні» - класичний рецепт
    Торт «Негр в піні» - класичний рецепт
    Десерт, з дивною назвою «Негр в піні», насправді, чудовий торт з чудових пишних коржів і ніжного вершкового або сметанного крему. Це дуже смачне
    Торт «Сметанник» - класичний рецепт
    Торт «Сметанник» - класичний рецепт
    Напевно, багато хто з дитинства пам'ятають чудовий торт «Сметанник» і можливо знає, що рецепт його неймовірно простий, з невеликим складом доступних
    Бісквітний торт з фруктами і сметанним кремом
    Бісквітний торт з фруктами і сметанним кремом
    Існує безліч рецептів бісквітних тортів з фруктовим наповненням. Проте таких, як описано далі в статті ви напевно не пробували! Пропонуємо спекти
    Черемховий торт – рецепт
    Черемховий торт – рецепт
    Торт з черемхового борошна виходить надзвичайно смачною, з ніжним квітковим ароматом і текстурою, тане в роті. Дістати черемхове борошно в наш час не
    Торт «Три шоколади»
    Торт «Три шоколади»
    Торт «Три шоколади» - справжнє задоволення для любителів солодкого. Ніжна кремова текстура, три шоколадних смаку і чудовий аромат не залишать