Черемховий торт - це традиційне блюдо Сибіру, де черемшину сушать, а потім разом з кісточкою перемелюють на борошно і згодом готують з додаванням різні блюда і випічку. Черемхова борошно багата цинком, залізом, пектином і дубильними речовинами, що дуже корисно.
Класичний рецепт сибірського черемухового торта
Для класичного черемухового торта характерно співвідношення борошна пшеничного до черемхового 1:1. Тоді буде той необхідний баланс текстури та смаку, який хочуть досягти господині, беручись за цей рецепт. Цей рецепт доповнено пікантною просоченням, що додасть йому додаткову соковитість.
Інгредієнти: яйце – 6 шт.; молоко – 375 мл; черемхова борошно – 225 г; сметана – 750 г; пшеничне борошно – 225 г; цукор – 300 г; сироп – 165 мл; вершкове масло – 105 г; розпушувач – 15 г; коньяк – 20 мл; цукрова пудра – 85 р. Приготування Для початку необхідно заварити черемхове борошно, т. к. перемелюється ягода з кісточкою і якщо її термічно обробити перед початком приготування тіста, то шматочки кісточок можуть відчуватися в готовому пирозі. Молоко нагріваємо і вводимо туди борошно з черемхи, активно помішуючи, щоб вона вся рівномірно розійшлася. А потім варимо на самій мінімальній температурі близько сорока хвилин. Масло вершкове розтопити і охладим. Яйця збиваємо з цукром, поки маса перестане литися з віночка, а спадати широкою густою стрічкою. Масло вливаємо в черемхове масу і ретельно вмішуємо і всю цю масу перемішуємо з яйцями. Додамо туди ж борошно пшеничне з розпушувачем і об'єднуємо всі до рівномірності. Духовку зігріємо до 180 градусів і випікаємо 45 хвилин. Готуємо простий сметанний крем, збиваючи сметану з пудрою. Остиглий бісквіт разрежем на коржі і промочим їх сумішшю сиропу і коньяку, а потім промазуємо сметанним кремом.
Як спекти торт з черемхового борошна?
Завдяки присутності черемхи смак торта виходить шоколадно мигдальним і, якщо ваші гості не знають секрету, то ніколи не здогадаються, в чому родзинка.
Інгредієнти: вершкове масло – 55 г; сир м'який – 100 г; борошно пшеничне – 100 г; сметана – 100 г; йогурт – 75 г; цукор – 60 г; вершки – 150 мл; яйця – 4 шт.; розпушувач – 10 г; черемха мелена – 85 р. Приготування Збиваємо яйця з цукром і зі сметаною. Борошно змішуємо з черемхою і розпушувачем, перемішуємо з яєчною сумішшю. Масло розтоплюємо, охолоджуємо і додаємо в тісто. Випікаємо тісто до готовності при температурі двісті градусів. Вершки збиваємо до густоти, перемішуємо з сиром і йогуртом. Готовий охолоджений бісквіт розрізаємо на коржі і промазуємо кремом рясно. Бажано блюдо взяти по діаметру більше, ніж коржі, щоб крем спокійно стікав з торта.