Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Класичний бісквіт для торта

Класичний бісквіт для торта

18-04-2016, 22:09
352
Класичний бісквіт для торта
Слово бісквіт перекладається як кондитерський хліб і це дійсно правда. Адже бісквіт – це основа основ кондитерського мистецтва. І, незважаючи на досить простий набір продуктів в ньому і не таку вже й складну схему приготування, він не завжди виходить ідеальним. А справа в безлічі дрібниць, які необхідно дотримуватися при випічці бісквіта. Сьогодні про них і поговоримо і присвятимо вас в таємниці того як приготувати ідеальний класичний бісквіт для торта.

Рецепт класичного бісквіта для торта в духовці


Борошно для такого бісквіта повинна бути вищого ґатунку, а яйця охолодженими.
Інгредієнти:

  • яйце – 6 шт.;

  • цукрова пудра – 245 г;

  • борошно – 190 г;

  • крохмаль – 30 г;

  • розпушувач – 10 г;

  • сік лимона – 5 крапель;

  • сіль, ваніль.


  • Приготування
    Природно почнемо з того, що розділимо яйця. Білки відразу прибираємо в холодильник, а можна навіть і в морозилку ненадовго, поки займаємося жовтками. Цукрову пудру розділимо навпіл і починаємо збивати жовтки поки без неї, а потім потроху додаючи. Маса вийде світлою і повітряної.
    Тепер про найважливіше в бісквіті - про білках. Посуд для збивання і віночок обов'язково повинні бути сухими і чистими. Природно при поділі ні в якому разі не повинні потрапити жовтки. В принципі це стосується будь-якого жиру рослинного або тваринного, т. к. він не дасть збити білки в потрібну нам круту піну. Дістаємо білки з холоду, капаємо туди лимонний сік і починаємо збивати, спочатку на малих обертах, поступово підвищуючи їх. Коли вже вийшла піна починаємо всипати цукрову пудру, також поступово, рухаючи міксером за годинниковою стрілкою. У загальній складності на збивання жовтків йде 10 хвилин, білків – 15.
    Тепер включаємо духовку, виставляємо 200 градусів. Форма для випікання повинна бути також суха і чиста. Вистилаємо її пергаментом і змащуємо її маслом. Але тільки боки не змащуємо, т. к. коли тісто піднімається, то чіпляється за стінки форми, а масло перешкоджає цьому. Прибираємо форму в холодильник, а самі просіваємо борошно з крохмалем, розпушувачем і ваніллю. Можна навіть просіяти пару раз, так вона ще більше збагатиться повітрям. Тепер в жовток вмішуємо 1/3 білка, акуратно рухами знизу вгору, але тільки не міксером. У цю суміш додаємо частину борошна і знову акуратно вмішуємо. Так чергуємо, поки не змішаємо всі інгредієнти.
    Класичний бісквіт для торта

    Дістаємо форму, виливаємо тісто і даємо постояти хвилин п'ять, щоб воно розподілялося та відпочило. Відправляємо в духовку і знижуємо температуру до 180 градусів. Бажано духовку не відкривати, хоча б перші 20 хвилин. Випікаємо десь півгодини, час може змінюватися залежно від властивостей вашої духовки. Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою. Обов'язково потрібно дати бісквіту охолонути у формі, потім виймаємо його і залишаємо на 2-3 години вилежатися.
    Класичний рецепт шоколадного бісквіта для торта відрізняється тим, що муки беремо на 60 м менша, але додаємо стільки ж какао.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лимонний бісквіт
    Лимонний бісквіт
    Для любителів оригінальною, але не складної домашньої випічки пропонуємо кілька простих у виконанні рецептів ароматного лимонного бісквіта.
    Рецепт бісквітного торта в домашніх умовах
    Рецепт бісквітного торта в домашніх умовах
    Для того щоб спекти гарний торт, потрібно зовсім трохи терпіння і фантазії для його оригінального оформлення. Сьогодні дуже актуальні десерти на
    Шоколадний шифоновий бісквіт
    Шоколадний шифоновий бісквіт
    Розповімо, як спекти пористу, вологу і, головне, високу основу для десертів. Ви дізнаєтеся класичний рецепт шоколадного шифонової бісквіта, варіант
    Бісквітний корж
    Бісквітний корж
    Основою для приготування багатьох видів тортів є бісквітний корж. Саме він просочений різними сиропами додасть вашому торту неповторний смак. Як його
    Бісквіт на кефірі - рецепт
    Бісквіт на кефірі - рецепт
    Класичний бісквіт зазвичай роблять з борошна, цукру і яєць. Але різновидів його створення існує безліч. Його роблять на сметані, з додаванням сиру,
    Класичний бісквіт
    Класичний бісквіт
    Класичний бісквіт для торта готується з допомогою трьох інгредієнтів: цукру, борошна та яєць. При всій простоті виходить чудово легкий десерт.