Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шоколадний шифоновий бісквіт

Шоколадний шифоновий бісквіт

23-07-2015, 21:05
1 205
Шоколадний шифоновий бісквіт
Шоколадна випічка – справжні ласощі для ласунів і любителів шоколаду. У цій статті ми пропонуємо вам рецепт шоколадного шифонової бісквіта . Це ароматний, пористий, трохи вологий і високий бісквіт стане чудовою основою для святкового торта. Особливу пишність і м'якість надають добре збиті білки .

Шоколадний шифоновий бісквіт - рецепт


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне - 260 г;

  • пекарський порошок - 1 маленький пакетик;

  • сіль - 1/3 ч. ложки;

  • сода - 1/3 ч. ложки;

  • цукор – 170 г;

  • оливкова олія - 140 мл;

  • розчинна кава – 7 г;

  • какао - 70 г;

  • вода - 200 мл;

  • білок – 8 шт;

  • жовток - 5 шт.


  • Приготування
    Розвести кава з какао в дуже гарячій воді, остудити. В окремій глибокій мисці змішати всі сипучі. Жовтки окремо збити, додати олію, какао, розчинна кава, перемішати, з'єднати з сипучими інгредієнтами. Білки збити з цукром до густої повітряної пінки міксером. Четверту частину збитих білків перекласти до шоколадній масі, обережно перемішуючи лопаткою і, потім, додаємо білки, що залишилися, змішуємо. Бісквітне тісто помістити у форму. Випікати орієнтовно 55-60 хв. в нагрітій духовці. Готовий шифоновий бісквіт охолодити. Доповненням прикрашання торта можна використовувати шоколад, цукрову пудру або фрукти.

    Шоколадний шифоновий бісквіт в мультиварці


    Інгредієнти:

  • какао – 30 г;

  • кава – 1-15 ч. ложки;

  • вода кип'ячена – 120 мл;

  • борошно – 170 г;

  • цукор – 120 г (з них 20 г цукрова пудра);

  • сіль – щіпка;

  • яйця великі – 4 шт;

  • олія рослинна (рафінована)– 60 мл;

  • розпушувач – 1 маленький пакетик;

  • сода – 05 ч. ложки.


  • Приготування
    У невеликій каструльці розвести розчинна кава і какао з водою, довести до кипіння на вогні і охолодити. Білок відокремити від жовтка. Білки помістити в холодильник. Два жовтки збити з цукром, потім додати кава з какао, рослинне масло, соду і борошно. Всі складові акуратно змішати. Далі охолоджені білки збити з сіллю в окремій каструльці до щільної пінної маси, потім додати цукрову пудру (пудра швидше всмоктується, ніж цукор). Акуратно вмішати лопаткою білки в тісто і потім перекласти в чашу мультиварки. Змащувати чашу маслом не потрібно. Поставити на режим «Випічка» на годину. Коли зупиниться таймер, чашу мультиварки поставити догори дном і залишити, поки бісквіт не охолоне.

    Крем для шифонової шоколадного бісквіта


    Інгредієнти:

  • вершки 35% жирності – 350 мл;

  • маскарпоне – 250-300 г;
  • Шоколадний шифоновий бісквіт

  • полуниця – 05 кг;

  • цукрова пудра (цукор) – 150-200 р.


  • Приготування
    Щоб приготувати повітряний крем, спочатку необхідно вершки середньої жирності змішати з цукровою пудрою до пишної густої піни (піків), додати маскарпоне і продовжувати збивати міксером. Полуницю нарізати часточками, кілька гарних яггод відкласти для прикраси бісквіта зверху. Готові коржі змастити повітряним кремом, перекладаючи нарізаною полуницею. Змастити боки і верх торта кремом. Прикрасити цілої полуницею.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт «Три шоколади»
    Торт «Три шоколади»
    Торт «Три шоколади» - справжнє задоволення для любителів солодкого. Ніжна кремова текстура, три шоколадних смаку і чудовий аромат не залишать
    Шоколадний бісквіт в мультиварці
    Шоколадний бісквіт в мультиварці
    Ця стаття для тих, у кого не виходить випекти бісквіт в духовці. Повітряний, ніжний, неймовірно смачний, а головне високий бісквіт можна спекти в
    Торт «Тірамісу в домашніх умовах
    Торт «Тірамісу в домашніх умовах
    Якщо ви без розуму від незвичайних і дуже ніжних десертів, то торт «Тірамісу» доведеться вам до вподоби. Це ласощі готується за різними рецептами,
    Бісквіт з вишнею
    Бісквіт з вишнею
    Бісквітні торти дуже популярні й улюблені багатьма з нас. Їх створюють на сметані, кефірі, з какао, з полуницею. Давайте з вами розглянемо, як
    Шифоновий бісквіт - рецепт
    Шифоновий бісквіт - рецепт
    Всім любителям солодкого ми пропонуємо зробити оригінальний десерт - шифоновий бісквіт. Він виходить розсипчастим і ніжним і має невагому структуру.
    Шоколадний бісквіт - рецепт
    Шоколадний бісквіт - рецепт
    Шоколадний бісквіт є прекрасною основою для тортів, тістечок. Легке і повітряне тісто відмінно поєднується з вершковим або фруктовим кремом.