Шоколадна випічка – справжні ласощі для ласунів і любителів шоколаду. У цій статті ми пропонуємо вам рецепт шоколадного шифонової бісквіта . Це ароматний, пористий, трохи вологий і високий бісквіт стане чудовою основою для святкового торта. Особливу пишність і м'якість надають добре збиті білки .
Шоколадний шифоновий бісквіт - рецепт
Інгредієнти: борошно пшеничне - 260 г; пекарський порошок - 1 маленький пакетик; сіль - 1/3 ч. ложки; сода - 1/3 ч. ложки; цукор – 170 г; оливкова олія - 140 мл; розчинна кава – 7 г; какао - 70 г; вода - 200 мл; білок – 8 шт; жовток - 5 шт. Приготування Розвести кава з какао в дуже гарячій воді, остудити. В окремій глибокій мисці змішати всі сипучі. Жовтки окремо збити, додати олію, какао, розчинна кава, перемішати, з'єднати з сипучими інгредієнтами. Білки збити з цукром до густої повітряної пінки міксером. Четверту частину збитих білків перекласти до шоколадній масі, обережно перемішуючи лопаткою і, потім, додаємо білки, що залишилися, змішуємо. Бісквітне тісто помістити у форму. Випікати орієнтовно 55-60 хв. в нагрітій духовці. Готовий шифоновий бісквіт охолодити. Доповненням прикрашання торта можна використовувати шоколад, цукрову пудру або фрукти.
Шоколадний шифоновий бісквіт в мультиварці
Інгредієнти: какао – 30 г; кава – 1-15 ч. ложки; вода кип'ячена – 120 мл; борошно – 170 г; цукор – 120 г (з них 20 г цукрова пудра); сіль – щіпка; яйця великі – 4 шт; олія рослинна (рафінована)– 60 мл; розпушувач – 1 маленький пакетик; сода – 05 ч. ложки. Приготування У невеликій каструльці розвести розчинна кава і какао з водою, довести до кипіння на вогні і охолодити. Білок відокремити від жовтка. Білки помістити в холодильник. Два жовтки збити з цукром, потім додати кава з какао, рослинне масло, соду і борошно. Всі складові акуратно змішати. Далі охолоджені білки збити з сіллю в окремій каструльці до щільної пінної маси, потім додати цукрову пудру (пудра швидше всмоктується, ніж цукор). Акуратно вмішати лопаткою білки в тісто і потім перекласти в чашу мультиварки. Змащувати чашу маслом не потрібно. Поставити на режим «Випічка» на годину. Коли зупиниться таймер, чашу мультиварки поставити догори дном і залишити, поки бісквіт не охолоне.
Крем для шифонової шоколадного бісквіта
Інгредієнти: вершки 35% жирності – 350 мл; маскарпоне – 250-300 г; полуниця – 05 кг; цукрова пудра (цукор) – 150-200 р. Приготування Щоб приготувати повітряний крем, спочатку необхідно вершки середньої жирності змішати з цукровою пудрою до пишної густої піни (піків), додати маскарпоне і продовжувати збивати міксером. Полуницю нарізати часточками, кілька гарних яггод відкласти для прикраси бісквіта зверху. Готові коржі змастити повітряним кремом, перекладаючи нарізаною полуницею. Змастити боки і верх торта кремом. Прикрасити цілої полуницею.