Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Бісквітний корж

Бісквітний корж

18-01-2015, 11:14
10 365
Бісквітний корж
Бісквітний корж - універсальна основа для багатьох різновидів тортів. Причому, просочені різними сиропами і прослоенние різними кремами бісквітні торти будуть зовсім не схожі за смаком! Часто господині, взявшись за приготування бісквіта, дивуються, що всі компоненти в тісто покладені у відповідність з рецептом, а основа для торта не вийшла. У статті ми розкриємо секрети, як приготувати бісквітний корж, щоб він добре піднявся, був легким і смачним.

Рецепт бісквітних коржів


Інгредієнти:

  • цукровий пісок - 200 г;

  • яйця - 5 шт.;

  • борошно - 150 г;

  • ванілін - 1 пакетик.


  • Приготування
    Тісто на бісквітні коржі
    Починаємо з того, що підготуємо правильно посуд: вона обов'язково повинна бути сухою. Найбільше підійде висока скляний або емальований чашка. Просіваємо борошно через дрібне сито. Акуратно відокремлюємо білки від жовтків. У разі якщо хоч трохи рідких жовтків потраплять в білки, останні вже не взобьются так добре, як нам потрібно. Ємність з білками ставимо в холодильник, а в чашку з жовтками додаємо половину цукру і ваніль. Суміш збиваємо за допомогою віночка або міксера, поки вона не побіліє і не збільшиться в об'ємі.
    Білки збиваємо в окремому посуді, додавши дрібку солі, починаючи з низької швидкості міксера, поступово збільшуючи її до максимальної, одночасно потроху додаємо половину цукру. Збиті білки повинні значно збільшитися в обсязі і бути білосніжними. 1/3 частина білків додаємо до жовтків, перемішуючи в напрямку зверху-вниз. Туди ж висипаємо борошно і ретельно змішуємо. Коли у нас вийде однорідна маса, додаємо залишилися збиті білки і добре заважаємо зверху-вниз.
    Рецепт бісквітного коржа для торта може включати додаткові компоненти, наприклад, терту цитрусову цедру, подрібнені горіхи. Шоколадні бісквітні коржі виходять шляхом додавання какао-порошку. Всі ці інгредієнти повинні викладатися в борошно, а не у вже готове тісто, причому кількість борошна необхідно зменшити на ту частину, яку складуть добавки.
    Як спекти бісквітний корж?
    Для випічки бісквіта вибирається форма з досить високими стінками. Викладаємо тісто у форму, при цьому воно повинне займати приблизно половину форми, адже при випічці обсяг бісквіта збільшується майже вдвічі. Вирівнюємо поверхню тіста за допомогою ложки або дерев'яної лопатки. Ставимо форму з тестом в розігрітий до 180 - 200 градусів духовку. Час випічки бісквіта приблизно півгодини. Небажано відкривати духовку перші 20 хвилин, інакше тісто опаде, і випічка буде клеклой, непишним.
    Визначити готовність бісквіта можна візуально: готовий корж відходить від стінок, злегка «згортається». Якщо на випічку натиснути, то ямка від пальців швидко зникає. Щоб вийняти бісквіт з форми, даємо йому трохи охолонути, і відокремлюємо бісквіт ножем від країв. Бісквіт не буде кришитися при нарізці і розмокати при просоченні сиропом, якщо його прикрити паперовим рушником і дати постояти кілька годин.
    Ще простіше приготувати бісквітний корж в мультиварці. Для цього в змащену вершковим маслом каструлю мультиварки викладаємо тісто і ставимо на режимі «випічка» 65 хвилин.
    Бісквітний корж

    Як розрізати бісквіт на коржі?


    Високий бісквіт буває необхідно розрізати на коржі. Недосвідчені кулінарки відчувають утруднення, і шукають відповідь на питання: "Як бісквітний корж розрізати?". Найкраще розрізати звичайної рибальської волосінню: обвивши корж по діаметру і перехрестивши кінці, потягнути їх в різні боки. Також можна розрізати довгим гострим ножем, попередньо намітивши місце різання по колу бісквіта.
    Якщо слідувати цим рекомендаціям, приготування пишних бісквітних коржів не складе вам праці. А хороша бісквітна основа дозволить вам експериментувати при готуванні різноманітних тортів.
    Також ви можете приготувати бісквітне печиво і бісквітні тістечка
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Просочення для бісквіта
    Просочення для бісквіта
    Приготувати смачний бісквітний торт не завжди легко, особливо якщо ви вирішили не розрізати корж, а просто змастити його кремом. В цьому випадку вам
    Класичний бісквіт
    Класичний бісквіт
    Класичний бісквіт для торта готується з допомогою трьох інгредієнтів: цукру, борошна та яєць. При всій простоті виходить чудово легкий десерт.
    Бісквіт на сметані
    Бісквіт на сметані
    Бісквіт - основа багатьох вишуканих тортів і тістечок. Він буває класичний, шоколадний, сирний, на кефірі. Сьогодні ми розповімо, як правильно і
    Торт з коржів зі згущеним молоком
    Торт з коржів зі згущеним молоком
    Торт з готових коржів зі згущеним молоком можна приготувати досить швидко і просто, якщо раптом до вас несподівано нагрянули гості. Давайте розберемо
    Бісквітний торт з фруктами
    Бісквітний торт з фруктами
    Напевно, торти любить кожного з нас. Різновидів їх дуже багато. І сьогодні мова піде про бісквітних торти з фруктами. Приготувати їх зовсім
    Медовий бісквіт - рецепт
    Медовий бісквіт - рецепт
    Якщо ви бажаєте побалувати своїх близьких якоюсь смакотою, то медовий бісквіт буде вельми до речі. Випічка, приготовлена з цілком звичайних