Торт з профітролей
Торт з профітролей носить назву «Крокембуш» і являє собою велику кількість профітролей, закріплених навколо конусоподібної основи і покритих карамеллю, шоколадом, горіхами, квітами та іншим їстівним і не дуже декором. Такий десерт вважається альтернативою весільного торта, але може готуватися в честь абсолютно будь-якого свята.
Ми вже не раз описували рецепт профітролей і крему для них в наших матеріалах, а тому ви можете взяти на озброєння будь-яку уподобану рецептуру і перерахувати її у відповідності з бажаними розмірами торта. Цей торт ми будемо робити з профітролей з заварним кремом, але наповнювачем може стати згущене молоко, крем-сир або вершки.
Інгредієнти:
профітролі – 12 шт.;
цукор - 840 г;
вода - 330 мл.
Приготування
З 2/3 всього цукру і води (640 г і 240 мл, відповідно) зваріть карамель. Варять її на середньому вогні, не перемішуючи, близько 25 хвилин. Готові профітролі занурюють у карамель, надлишки струшують і дають обсохнути. До залишків карамелі в сотейнику додайте залишки цукру і води, проваріть карамель ще 10 хвилин і використовуйте її для того, щоб прикріпити основи профітролей до конусу. Коли всі профітролі будуть закріплені, занурте в карамель вилку і круговими рухами розприскайте солодкі нитки по поверхні.
Крім класичного «Крокембуш», профітролі можна пускати і на приготування більш звичних і простих тортів з бісквітною основою.
Інгредієнти:
яйця - 3 шт.;
цукор - 125 г;
борошно -125 г;
розпушувач - 5 г;
вершки жирні - 600 мл;
вишні консервовані - 840 г;
шоколад - 210 г;
лист желатину;
мигдальні пелюстки - 50 г;
профітролі - 10 шт.
Приготування
Перетворіть яйця і цукор в білу кремоподібну масу. До отриманої маси додайте суміш борошна з розпушувачем, після чого розкладіть все в 20-см формі і запікайте 15 хвилин при 180 градусах.
Викладіть бісквіт в основу форми. Поверх покладіть профітролі і залийте їх вишнями, попередньо проваріть останні з розмоченим листом желатину. Залиште всі до застигання на холоді, а потім вийміть з форми, покрийте вершками і декорують пелюстками мигдалю. Повторно охолодивши десерт, залийте верхівку теплим розтопленим шоколадом, а при бажанні доповніть декор залишилися профітролями і мигдалевими пелюстками.
Торт з профітролей «Крокембуш»
Ми вже не раз описували рецепт профітролей і крему для них в наших матеріалах, а тому ви можете взяти на озброєння будь-яку уподобану рецептуру і перерахувати її у відповідності з бажаними розмірами торта. Цей торт ми будемо робити з профітролей з заварним кремом, але наповнювачем може стати згущене молоко, крем-сир або вершки.
Інгредієнти:
Приготування
З 2/3 всього цукру і води (640 г і 240 мл, відповідно) зваріть карамель. Варять її на середньому вогні, не перемішуючи, близько 25 хвилин. Готові профітролі занурюють у карамель, надлишки струшують і дають обсохнути. До залишків карамелі в сотейнику додайте залишки цукру і води, проваріть карамель ще 10 хвилин і використовуйте її для того, щоб прикріпити основи профітролей до конусу. Коли всі профітролі будуть закріплені, занурте в карамель вилку і круговими рухами розприскайте солодкі нитки по поверхні.
Торт з вишнею та профітролями всередині – рецепт
Крім класичного «Крокембуш», профітролі можна пускати і на приготування більш звичних і простих тортів з бісквітною основою.
Інгредієнти:
Приготування
Перетворіть яйця і цукор в білу кремоподібну масу. До отриманої маси додайте суміш борошна з розпушувачем, після чого розкладіть все в 20-см формі і запікайте 15 хвилин при 180 градусах.
Викладіть бісквіт в основу форми. Поверх покладіть профітролі і залийте їх вишнями, попередньо проваріть останні з розмоченим листом желатину. Залиште всі до застигання на холоді, а потім вийміть з форми, покрийте вершками і декорують пелюстками мигдалю. Повторно охолодивши десерт, залийте верхівку теплим розтопленим шоколадом, а при бажанні доповніть декор залишилися профітролями і мигдалевими пелюстками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт «Санчо Панчо»
Торт «Санчо Панчо» - чудовий десерт, який надзвичайно просто приготувати і ще простіше декорувати. Далі опишемо три найпоширеніші варіанти цього
Тісто для профітролей
Варіантів тесту для улюблених багатьма профітролей не так і багато, тому далі ми максимально детально опишемо єдино правильний і точний рецепт
Профітролі з несолодкої начинкою
Одним з найбільш оригінальних і дуже популярних варіантів ефектною закуски для святкового столу можна впевнено назвати профітролі з дуже смачною
Як приготувати профітролі?
Нещодавно ми розглянули рецепти профітролей з несолодкої начинкою. Настав час поговорити і про десертному варіанті цього ласощі. У даній статті ви
Як приготувати профітролі?
Нещодавно ми розглянули рецепти профітролей з несолодкої начинкою. Настав час поговорити і про десертному варіанті цього ласощі. У даній статті ви
Торт «Крокембуш»
Торт «Крокембуш» - це неймовірно красиве і святковий десерт, приготувати який не надто просто. Але підсумок праці коштує витрачених сил і часу, а