Вернуться назад Распечатать

Торт з профітролей

Торт з профітролей
Торт з профітролей носить назву «Крокембуш» і являє собою велику кількість профітролей, закріплених навколо конусоподібної основи і покритих карамеллю, шоколадом, горіхами, квітами та іншим їстівним і не дуже декором. Такий десерт вважається альтернативою весільного торта, але може готуватися в честь абсолютно будь-якого свята.

Торт з профітролей «Крокембуш»


Ми вже не раз описували рецепт профітролей і крему для них в наших матеріалах, а тому ви можете взяти на озброєння будь-яку уподобану рецептуру і перерахувати її у відповідності з бажаними розмірами торта. Цей торт ми будемо робити з профітролей з заварним кремом, але наповнювачем може стати згущене молоко, крем-сир або вершки.
Інгредієнти:

  • профітролі – 12 шт.;

  • цукор - 840 г;

  • вода - 330 мл.


  • Приготування
    З 2/3 всього цукру і води (640 г і 240 мл, відповідно) зваріть карамель. Варять її на середньому вогні, не перемішуючи, близько 25 хвилин. Готові профітролі занурюють у карамель, надлишки струшують і дають обсохнути. До залишків карамелі в сотейнику додайте залишки цукру і води, проваріть карамель ще 10 хвилин і використовуйте її для того, щоб прикріпити основи профітролей до конусу. Коли всі профітролі будуть закріплені, занурте в карамель вилку і круговими рухами розприскайте солодкі нитки по поверхні.

    Торт з вишнею та профітролями всередині – рецепт


    Крім класичного «Крокембуш», профітролі можна пускати і на приготування більш звичних і простих тортів з бісквітною основою.
    Інгредієнти:

  • яйця - 3 шт.;

  • цукор - 125 г;

  • борошно -125 г;

  • розпушувач - 5 г;

  • вершки жирні - 600 мл;

  • вишні консервовані - 840 г;

  • шоколад - 210 г;

  • лист желатину;

  • мигдальні пелюстки - 50 г;

  • профітролі - 10 шт.


  • Приготування
    Торт з профітролей

    Перетворіть яйця і цукор в білу кремоподібну масу. До отриманої маси додайте суміш борошна з розпушувачем, після чого розкладіть все в 20-см формі і запікайте 15 хвилин при 180 градусах.
    Викладіть бісквіт в основу форми. Поверх покладіть профітролі і залийте їх вишнями, попередньо проваріть останні з розмоченим листом желатину. Залиште всі до застигання на холоді, а потім вийміть з форми, покрийте вершками і декорують пелюстками мигдалю. Повторно охолодивши десерт, залийте верхівку теплим розтопленим шоколадом, а при бажанні доповніть декор залишилися профітролями і мигдалевими пелюстками.