» » Пиріг із дріжджового тіста з повидлом

Пиріг із дріжджового тіста з повидлом

Пиріг із дріжджового тіста з повидлом
Домашня випічка – це завжди маленьке свято. Адже як здорово, коли вся родина збирається за столом і п'є чай з ароматним домашнім пирогом. Цікаві рецепти пирога з повидло м з дріжджового тіста чекають вас нижче.

Відкритий пиріг з повидлом з дріжджового тіста


Інгредієнти:

  • борошно просеянная – 540 г;

  • сіль;

  • яйця – 2 шт.;

  • коров'яче молоко – 230 мл;

  • цукор – 40 г;

  • повидло яблучне – 370 г;

  • маргарин – 40 г;

  • свіжі дріжджі – 20 р.


  • Приготування
    Дріжджі розводимо в половині підігрітого молока. Додаємо цукор, сіль, вбиваємо яйця і вливаємо молоко. Ретельно розмішуємо і додаємо частинами попередньо просіяне борошно. Вимішуємо тісто і вже в кінці замісу вливаємо розтоплений маргарин. Потім тісто злегка притрушиваем борошном, накриваємо і ставимо в тепло години на 3. Періодично його обминаємо. Тепер приблизно 1/4 частину тіста відокремлюємо і формуємо пиріг з повидлом: більшу частину розкачуємо пластом товщиною 10 мм і відправляємо в форму. Поверх розміщуємо шар повидла. Загинаємо краю приблизно на 2 див Інше тісто тонко розкачуємо і ріжемо тонкими смужками. Укладаємо їх зверху у вигляді решітки. Залишаємо пиріг хвилин на 30 а після цього випікаємо близько півгодини в нагрітій духовці.

    Пиріг з повидлом з листкового дріжджового тіста


    Інгредієнти:

  • яблучне повидло – 300 г;

  • пісок цукровий – 30 г;

  • яблуко – 1 шт.;

  • масло топлене – 1 ст. ложка;

  • кориця – щіпка;

  • яйце – 1 шт.;

  • готове листкове дріжджове тісто – 450 г;

  • борошно пшеничне – 50 р.


  • Приготування
    Стіл притрушиваем борошном, розкачуємо половину пласта тіста так, щоб покрити поверхню листа. Змащуємо її маслом і поверх розкладаємо розкачане тісто, звісивши зайве по бортику. Зайве тісто зрізаємо. Наносимо шар повидла. Яблуко ріжемо на 4 частини, серцевиною вирізаємо й ріжемо на четвертинки тонкими скибочками. Розкладаємо яблука поверх повидла. Розкачуємо решту листкове тісто. Ножем робимо надрізи одного розміру, в шаховому порядку. Злегка розтягнувши краю, поміщаємо пласт поверх начинки. Скріплюємо краю. Сіточку з тіста змащуємо збитим яйцем. Готуємо пиріг 25 хвилин при 180 градусах.

    Закритий пиріг з яблучним повидлом з дріжджового тіста


    Інгредієнти:

  • просеянная борошно вищого сорту – 350 г;

  • цукровий пісок – 25 г;

  • сіль – щіпка;

  • олія рафінована рослинна – 6 ст. ложок;

  • тепла вода – 3/4 склянки;

  • дріжджі свіжі – 25 г;

  • густе яблучне повидло – 15 склянки;

  • чорнослив – 10 шт.;

  • цедра апельсина – 40 г;

  • горіхи волоські здрібнені – 100 р.
  • Пиріг із дріжджового тіста з повидлом


    Приготування
    Змішуємо теплу воду з дріжджами, 30 г борошна і цукром. Перемішуємо і залишаємо, поки з опари підніметься пінна «шапочка». Потім кладемо сіль і вливаємо олію. Дану масу виливаємо в просіяне борошно, формуємо тісто і даємо йому підійти протягом години. Ділимо тісто навпіл. Одну частину покласти в форму, руками розтягуємо по поверхні. Наносимо шар повидла, змішаного з подрібненим чорносливом, тертою цедрою і горіхами. Другу частину тіста розкачуємо до потрібного розміру, поміщаємо поверх начинки і скріплюємо краю. Даємо заготівлі постояти близько півгодини. А потім закритий пиріг з повидлом з дріжджового тіста випікаємо близько 30-35 хвилин.
    Додав: admin | 18-04-2016, 22:01
    Переглядів: 1039