Пиріг із дріжджового тіста з повидлом
Домашня випічка – це завжди маленьке свято. Адже як здорово, коли вся родина збирається за столом і п'є чай з ароматним домашнім пирогом. Цікаві рецепти пирога з повидло м з дріжджового тіста чекають вас нижче.
Інгредієнти:
борошно просеянная – 540 г;
сіль;
яйця – 2 шт.;
коров'яче молоко – 230 мл;
цукор – 40 г;
повидло яблучне – 370 г;
маргарин – 40 г;
свіжі дріжджі – 20 р.
Приготування
Дріжджі розводимо в половині підігрітого молока. Додаємо цукор, сіль, вбиваємо яйця і вливаємо молоко. Ретельно розмішуємо і додаємо частинами попередньо просіяне борошно. Вимішуємо тісто і вже в кінці замісу вливаємо розтоплений маргарин. Потім тісто злегка притрушиваем борошном, накриваємо і ставимо в тепло години на 3. Періодично його обминаємо. Тепер приблизно 1/4 частину тіста відокремлюємо і формуємо пиріг з повидлом: більшу частину розкачуємо пластом товщиною 10 мм і відправляємо в форму. Поверх розміщуємо шар повидла. Загинаємо краю приблизно на 2 див Інше тісто тонко розкачуємо і ріжемо тонкими смужками. Укладаємо їх зверху у вигляді решітки. Залишаємо пиріг хвилин на 30 а після цього випікаємо близько півгодини в нагрітій духовці.
Інгредієнти:
яблучне повидло – 300 г;
пісок цукровий – 30 г;
яблуко – 1 шт.;
масло топлене – 1 ст. ложка;
кориця – щіпка;
яйце – 1 шт.;
готове листкове дріжджове тісто – 450 г;
борошно пшеничне – 50 р.
Приготування
Стіл притрушиваем борошном, розкачуємо половину пласта тіста так, щоб покрити поверхню листа. Змащуємо її маслом і поверх розкладаємо розкачане тісто, звісивши зайве по бортику. Зайве тісто зрізаємо. Наносимо шар повидла. Яблуко ріжемо на 4 частини, серцевиною вирізаємо й ріжемо на четвертинки тонкими скибочками. Розкладаємо яблука поверх повидла. Розкачуємо решту листкове тісто. Ножем робимо надрізи одного розміру, в шаховому порядку. Злегка розтягнувши краю, поміщаємо пласт поверх начинки. Скріплюємо краю. Сіточку з тіста змащуємо збитим яйцем. Готуємо пиріг 25 хвилин при 180 градусах.
Інгредієнти:
просеянная борошно вищого сорту – 350 г;
цукровий пісок – 25 г;
сіль – щіпка;
олія рафінована рослинна – 6 ст. ложок;
тепла вода – 3/4 склянки;
дріжджі свіжі – 25 г;
густе яблучне повидло – 15 склянки;
чорнослив – 10 шт.;
цедра апельсина – 40 г;
горіхи волоські здрібнені – 100 р.
Приготування
Змішуємо теплу воду з дріжджами, 30 г борошна і цукром. Перемішуємо і залишаємо, поки з опари підніметься пінна «шапочка». Потім кладемо сіль і вливаємо олію. Дану масу виливаємо в просіяне борошно, формуємо тісто і даємо йому підійти протягом години. Ділимо тісто навпіл. Одну частину покласти в форму, руками розтягуємо по поверхні. Наносимо шар повидла, змішаного з подрібненим чорносливом, тертою цедрою і горіхами. Другу частину тіста розкачуємо до потрібного розміру, поміщаємо поверх начинки і скріплюємо краю. Даємо заготівлі постояти близько півгодини. А потім закритий пиріг з повидлом з дріжджового тіста випікаємо близько 30-35 хвилин.
Відкритий пиріг з повидлом з дріжджового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Дріжджі розводимо в половині підігрітого молока. Додаємо цукор, сіль, вбиваємо яйця і вливаємо молоко. Ретельно розмішуємо і додаємо частинами попередньо просіяне борошно. Вимішуємо тісто і вже в кінці замісу вливаємо розтоплений маргарин. Потім тісто злегка притрушиваем борошном, накриваємо і ставимо в тепло години на 3. Періодично його обминаємо. Тепер приблизно 1/4 частину тіста відокремлюємо і формуємо пиріг з повидлом: більшу частину розкачуємо пластом товщиною 10 мм і відправляємо в форму. Поверх розміщуємо шар повидла. Загинаємо краю приблизно на 2 див Інше тісто тонко розкачуємо і ріжемо тонкими смужками. Укладаємо їх зверху у вигляді решітки. Залишаємо пиріг хвилин на 30 а після цього випікаємо близько півгодини в нагрітій духовці.
Пиріг з повидлом з листкового дріжджового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Стіл притрушиваем борошном, розкачуємо половину пласта тіста так, щоб покрити поверхню листа. Змащуємо її маслом і поверх розкладаємо розкачане тісто, звісивши зайве по бортику. Зайве тісто зрізаємо. Наносимо шар повидла. Яблуко ріжемо на 4 частини, серцевиною вирізаємо й ріжемо на четвертинки тонкими скибочками. Розкладаємо яблука поверх повидла. Розкачуємо решту листкове тісто. Ножем робимо надрізи одного розміру, в шаховому порядку. Злегка розтягнувши краю, поміщаємо пласт поверх начинки. Скріплюємо краю. Сіточку з тіста змащуємо збитим яйцем. Готуємо пиріг 25 хвилин при 180 градусах.
Закритий пиріг з яблучним повидлом з дріжджового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо теплу воду з дріжджами, 30 г борошна і цукром. Перемішуємо і залишаємо, поки з опари підніметься пінна «шапочка». Потім кладемо сіль і вливаємо олію. Дану масу виливаємо в просіяне борошно, формуємо тісто і даємо йому підійти протягом години. Ділимо тісто навпіл. Одну частину покласти в форму, руками розтягуємо по поверхні. Наносимо шар повидла, змішаного з подрібненим чорносливом, тертою цедрою і горіхами. Другу частину тіста розкачуємо до потрібного розміру, поміщаємо поверх начинки і скріплюємо краю. Даємо заготівлі постояти близько півгодини. А потім закритий пиріг з повидлом з дріжджового тіста випікаємо близько 30-35 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Дріжджовий пиріг з яблуками
Немає нічого складного в приготуванні яблучних пирогів, навіть дріжджових. Особливо, якщо ви скористаєтеся запропонованими далі, досить зрозумілими
Відкритий пиріг з повидлом
Ідеальним рішенням порадувати рідних, особливо малюків - спекти домашній відкритий пиріг. Такого роду випічка завжди виходить надзвичайно смачною і
Тертий пиріг з повидлом
Тертий пиріг з повидлом— популярна і улюблена багатьма домашня випічка. І це зрозуміло — така страва готується швидко, виходить дуже смачним, а набір
Листкове тісто з повидлом
Випічка з листкового тіста завжди вважалася самою швидкою і легкою, а в якості начинки можна вибрати джем, варення, згущене молоко і т. д. Давайте
Пиріг з повидлом
Печиво і тістечка вже трохи набридли, хочеться чогось домашнього і смачненького? Тоді представляємо вашій увазі декілька цікавих рецептів
Пісочний пиріг з повидлом
Пісочний пиріг з повидлом - чудова випічка до чаю в колі сім'ї. Приготувати її не складе особливих труднощів, і в цьому вам допоможуть наші цікаві