Дріжджовий пиріг з яблуками
Порадуйте рідних домашньою випічкою, а ми розповімо прості і зрозумілі рецепти дріжджового пирога з яблуками.
Інгредієнти:
дріжджове листкове тісто – 350 г;
свіжі яблука кисло-солодких сортів – 400 г;
пісок цукровий - 75 г;
лимон – половинка;
кориця – щіпка;
жовток курячого яйця – 1 шт.
Приготування
Яблука ріжемо маленькій соломкою, видавлюємо на них лимонний сік. Додаємо корицю, цукровий пісок і розмішуємо. Тісто трохи розморожуємо природним шляхом. Тепер розгортаємо його пластом приблизно 3 мм. По центру робимо надрізи. Поміщаємо прямо на них начинку. Накриваємо її бічними частинами тесту без надрізів, защипуємо краю. Акуратно перевертаємо пиріг і поміщаємо його на деко, змащуємо верх збитим яєчним жовтком і запікаємо до рум'яності.
Інгредієнти:
пшеничне борошно – 550 г;
сіль – щіпка;
молоко – 160 мл;
цукровий пісок – 130 г;
курячі яйця – 3 шт.;
свіжі дріжджі – 20 г;
натуральне масло або маргарин – 80 г;
кисло-солодкі яблука – 400 р.
Приготування
В трохи підігрітому молоці (але не гарячий) розчиняємо свіжі дріжджі, кладемо приблизно 50 г цукру, стільки ж борошна, розмішуємо і даємо опарі підійти. Після цього додаємо залишився цукровий пісок, розтоплене масло, борошно, сіль, яйця і замішуємо тісто. Також ставимо його в тепло для підйому. Для начинки яблука миємо, чистимо й нарізаємо соломкою або кубиками і скроплюємо лимонним соком. Обминаємо тісто і розгортаємо до товщини 10 мм Приблизно 1/4 частину залишаємо для прикраси. Отже, поміщаємо пласт у форму, зверху розподіляємо начинку. З малої частини тесту робимо смужки і вкладаємо їх гратами зверху начинки. Даємо пирога підійти приблизно чверть години. Після цього змащуємо його яйцем і випікаємо при 200 градусах до рум'яності. А потім посипаємо цукровою пудрою , після остигання нарізаємо пиріжок і кличемо всіх до чаю.
Інгредієнти:
Для тіста:
коров'яче молоко – 300 мл;
просеянная борошно – 600 г;
пісок цукровий – 75 г;
дріжджі свіжі – 20 г;
маргарин або масло – 80 г;
курячі яйця – 2 шт.;
сіль.
Для начинки:
свіжі яблука – 600 г;
кориця;
цукор;
картопляний крохмаль – 40 р.
Приготування
Спочатку готуємо тісто для дріжджового пирога з яблуками і корицею. У теплій воді розчиняємо свіжі дріжджі і даємо масі підійти. Коли з'явиться пінна шапка, вбиваємо яйце, додаємо цукор, сіль, розм'якшене масло і молоко. Перемішуємо масу і поступово підсипаємо борошно, попередньо просіяне. Замішуємо тісто, накриваємо його і залишаємо для підйому на годинку. Потім ділимо його на 2 рівні частини і розкочуємо. Одну з частин поміщаємо в змащену форму, притрушиваем крохмалем і зверху розкладаємо яблука, терті на тертці з корицею і цукром. Накриваємо іншим тестом, защипуємо краю. Верх пирога промазуємо збитим яйцем і випікаємо близько півгодини.
Пиріг з яблуками з листкового дріжджового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Яблука ріжемо маленькій соломкою, видавлюємо на них лимонний сік. Додаємо корицю, цукровий пісок і розмішуємо. Тісто трохи розморожуємо природним шляхом. Тепер розгортаємо його пластом приблизно 3 мм. По центру робимо надрізи. Поміщаємо прямо на них начинку. Накриваємо її бічними частинами тесту без надрізів, защипуємо краю. Акуратно перевертаємо пиріг і поміщаємо його на деко, змащуємо верх збитим яєчним жовтком і запікаємо до рум'яності.
Відкритий дріжджовий пиріг з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
В трохи підігрітому молоці (але не гарячий) розчиняємо свіжі дріжджі, кладемо приблизно 50 г цукру, стільки ж борошна, розмішуємо і даємо опарі підійти. Після цього додаємо залишився цукровий пісок, розтоплене масло, борошно, сіль, яйця і замішуємо тісто. Також ставимо його в тепло для підйому. Для начинки яблука миємо, чистимо й нарізаємо соломкою або кубиками і скроплюємо лимонним соком. Обминаємо тісто і розгортаємо до товщини 10 мм Приблизно 1/4 частину залишаємо для прикраси. Отже, поміщаємо пласт у форму, зверху розподіляємо начинку. З малої частини тесту робимо смужки і вкладаємо їх гратами зверху начинки. Даємо пирога підійти приблизно чверть години. Після цього змащуємо його яйцем і випікаємо при 200 градусах до рум'яності. А потім посипаємо цукровою пудрою , після остигання нарізаємо пиріжок і кличемо всіх до чаю.
Закритий пиріг з яблуками з дріжджового тіста
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Спочатку готуємо тісто для дріжджового пирога з яблуками і корицею. У теплій воді розчиняємо свіжі дріжджі і даємо масі підійти. Коли з'явиться пінна шапка, вбиваємо яйце, додаємо цукор, сіль, розм'якшене масло і молоко. Перемішуємо масу і поступово підсипаємо борошно, попередньо просіяне. Замішуємо тісто, накриваємо його і залишаємо для підйому на годинку. Потім ділимо його на 2 рівні частини і розкочуємо. Одну з частин поміщаємо в змащену форму, притрушиваем крохмалем і зверху розкладаємо яблука, терті на тертці з корицею і цукром. Накриваємо іншим тестом, защипуємо краю. Верх пирога промазуємо збитим яйцем і випікаємо близько півгодини.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з листкового дріжджового тіста
Чудову випічку можна спорудити, особливо не заморочуючись з вибором основи. Досить придбати листкове тісто або зробити його самому (це зовсім не
Як спекти пиріг з варенням?
Далі у статті зібрані самі оригінальні і неймовірно прості рецепти смачного домашнього пирога, а в якості наповнення запропонуємо використовувати
Пиріг з яблуками з дріжджового тіста
Чудово смачною виходить випічка з дріжджового тіста. Причому з наповненням для таких пирогів можна безмежно фантазувати, додаючи всілякі ароматичні
Булочки з сиром з дріжджового тіста
Чудово смачні солодкі домашні булочки люблять всі. У процесі їх випікання аромат, заповнює весь будинок, підкорює кожного і встояти, не спробувавши
Духові пиріжки з яблуками
Найбільш традиційною та улюбленою домашньою випічкою можна по праву вважати різноманітні пиріжки з начинками. Звичайно самим вдалим наповненням
Пиріг з журавлиною
Журавлина - кислувато-гіркий ягода, яка відмінно підходить для приготування десертів, варення, випічки. І зараз ми розповімо як дивовижний пиріг з