» » Дріжджовий пиріг з яблуками

Дріжджовий пиріг з яблуками

Дріжджовий пиріг з яблуками
Порадуйте рідних домашньою випічкою, а ми розповімо прості і зрозумілі рецепти дріжджового пирога з яблуками.

Пиріг з яблуками з листкового дріжджового тіста


Інгредієнти:

  • дріжджове листкове тісто – 350 г;

  • свіжі яблука кисло-солодких сортів – 400 г;

  • пісок цукровий - 75 г;

  • лимон – половинка;

  • кориця – щіпка;

  • жовток курячого яйця – 1 шт.


  • Приготування
    Яблука ріжемо маленькій соломкою, видавлюємо на них лимонний сік. Додаємо корицю, цукровий пісок і розмішуємо. Тісто трохи розморожуємо природним шляхом. Тепер розгортаємо його пластом приблизно 3 мм. По центру робимо надрізи. Поміщаємо прямо на них начинку. Накриваємо її бічними частинами тесту без надрізів, защипуємо краю. Акуратно перевертаємо пиріг і поміщаємо його на деко, змащуємо верх збитим яєчним жовтком і запікаємо до рум'яності.

    Відкритий дріжджовий пиріг з яблуками


    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 550 г;

  • сіль – щіпка;

  • молоко – 160 мл;

  • цукровий пісок – 130 г;

  • курячі яйця – 3 шт.;

  • свіжі дріжджі – 20 г;

  • натуральне масло або маргарин – 80 г;

  • кисло-солодкі яблука – 400 р.


  • Приготування
    В трохи підігрітому молоці (але не гарячий) розчиняємо свіжі дріжджі, кладемо приблизно 50 г цукру, стільки ж борошна, розмішуємо і даємо опарі підійти. Після цього додаємо залишився цукровий пісок, розтоплене масло, борошно, сіль, яйця і замішуємо тісто. Також ставимо його в тепло для підйому. Для начинки яблука миємо, чистимо й нарізаємо соломкою або кубиками і скроплюємо лимонним соком. Обминаємо тісто і розгортаємо до товщини 10 мм Приблизно 1/4 частину залишаємо для прикраси. Отже, поміщаємо пласт у форму, зверху розподіляємо начинку. З малої частини тесту робимо смужки і вкладаємо їх гратами зверху начинки. Даємо пирога підійти приблизно чверть години. Після цього змащуємо його яйцем і випікаємо при 200 градусах до рум'яності. А потім посипаємо цукровою пудрою , після остигання нарізаємо пиріжок і кличемо всіх до чаю.

    Закритий пиріг з яблуками з дріжджового тіста


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • коров'яче молоко – 300 мл;

  • просеянная борошно – 600 г;

  • пісок цукровий – 75 г;

  • дріжджі свіжі – 20 г;

  • маргарин або масло – 80 г;

  • курячі яйця – 2 шт.;

  • сіль.


  • Для начинки:

  • свіжі яблука – 600 г;

  • кориця;

  • цукор;

  • картопляний крохмаль – 40 р.
  • Дріжджовий пиріг з яблуками


    Приготування
    Спочатку готуємо тісто для дріжджового пирога з яблуками і корицею. У теплій воді розчиняємо свіжі дріжджі і даємо масі підійти. Коли з'явиться пінна шапка, вбиваємо яйце, додаємо цукор, сіль, розм'якшене масло і молоко. Перемішуємо масу і поступово підсипаємо борошно, попередньо просіяне. Замішуємо тісто, накриваємо його і залишаємо для підйому на годинку. Потім ділимо його на 2 рівні частини і розкочуємо. Одну з частин поміщаємо в змащену форму, притрушиваем крохмалем і зверху розкладаємо яблука, терті на тертці з корицею і цукром. Накриваємо іншим тестом, защипуємо краю. Верх пирога промазуємо збитим яйцем і випікаємо близько півгодини.
    Додав: admin | 14-03-2016, 20:50
    Переглядів: 478