» » Духові пиріжки з яблуками

Духові пиріжки з яблуками

Духові пиріжки з яблуками
Духові пиріжки з яблуками – приголомшливе блюдо, яке не залишить нікого байдужим. Рум'яна і ароматна випічка стане доброю традицією для ранкового або вечірнього чаювання. При цьому можна використовувати не тільки різні види тіста, але й експериментувати з начинкою. Відмінно доповнять смак яблук груші, сир, родзинки та інші плоди. В якості спецій спробуйте додати трохи ванілі або кориці. Отже, ми розповімо вам, як приготувати духові пиріжки з яблуками.

Рецепт духових пиріжків з яблуками


Інгредієнти:

  • свіжі яблука – 700 г;

  • молоко – 1 ст.;

  • борошно – 500 г;

  • маргарин – 60 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • дріжджі – 5 г;

  • цукор – 50 г;

  • сіль – щіпка;

  • масло вершкове – 50 г;

  • олію соняшникову – 15 мл


  • Приготування
    Спочатку давайте підготуємо з вами тісто на духові пиріжки з яблуками. Молоко трохи прогріваємо в ковшике, кидаємо ложку цукру і кладемо дріжджі. В окрему тарілочку розбиваємо яйця, висипаємо цукор, що залишився, сіль і ретельно збиваємо. Далі з'єднуємо молоко з яєчною сумішшю і перемішуємо. Розтоплюємо Маргарин і виливаємо до решти інгредієнтів разом з рослинним маслом. Після цього поступово всипаємо борошно і замішуємо тісто. Накриваємо його рушником і залишаємо приблизно на 1 годину підходити. Цим часом промиваємо яблука, чистимо їх і нарізаємо кубиками. Розігріваємо сковорідку і обсмажуємо фрукти 2 хвилини в невеликій кількості рослинного масла. Тепер відщипуємо трохи тіста, розкачуємо його в млинець і викладаємо начинку. Ліпимо акуратний пиріжок, закріплюємо краю і викладаємо на деко, змащене маслом. Залишаємо всі заготовки на 15 хвилин, а потім відправляємо пиріжки з яблуками на дріжджах в духовку і випікаємо 20 хвилин.

    Духові пиріжки з яблуками на кефірі


    Інгредієнти:

  • борошно – 500 г;

  • кефір – 300 мл;

  • вода – 60 мл;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • сіль – 05 ч. ложки;

  • цукор – 60 г;
  • Духові пиріжки з яблуками

  • дріжджі – 2 ч. ложки;

  • яблука – 500 р.


  • Приготування
    Яблука промиваємо, нарізаємо кубиками, додаємо цукор по смаку, перемішуємо і чекаємо, коли фрукти пустять сік. Виливаємо В миску кефір, воду, масло, додаємо сіль, цукровий пісок і дріжджі. Все ретельно перемішуємо, додаємо борошно, замішуємо тісто і залишаємо його на 20 хвилин. Потім розділяємо тісто на частини, розкачуємо кожну, викладаємо начинку і формуємо пиріжки. Деко змащуємо маслом, розкладаємо пиріжки і випікаємо їх 20 хвилин.
    Додав: admin | 18-09-2015, 20:33
    Переглядів: 776