Духові пиріжки зі сливами
Чому б не порадувати сім'ю чим-небудь смачним у вихідний день, якщо є час. Дуже смачні пиріжки виходять в духовій шафі, до того ж вони набагато корисніше смажених. Розпочинається сезон осінніх фруктів, а значить, можна побалувати себе, приготувавши здобні пиріжки зі сливами.
Інгредієнти:
біла мука в/с пшеничне – 5 склянок;
молоко – 05 л;
слива (краще всього чорнослив) – 06 кг;
«Селянське» масло – 120 г;
живі дріжджі – 1 пачка (25 г);
сіль – 1/2 ч. ложки;
яйце – 4 шт. + 1 шт.;
цукор-пісок білий – 1 склянка;
ванілін – 1 пакетик.
Приготування
Начинку не варто готувати заздалегідь – так як слива пустить сік, тому просто перебираємо і добре миємо її під проточною водою, видаляємо плодоніжки і листочки і залишаємо стікати. Тісто замішуємо звичайним безопарним способом: кришимо дріжджі (свіжі дріжджі трохи пружинять) і заливаємо їх теплим (від 30 до 45 градусів) молоком. У глибокій мисці розтираємо розм'якшене масло з цукром до отримання крему, в якому не відчуваються крупинки. Яйця збиваємо з сіллю і ваніліном, а потім змішуємо з маслом, вливаємо молоко з дріжджами і поступово починаємо всипати борошно (перед цим обов'язково її двічі просіваємо). Вийшло гладке тісто (воно не повинно прилипати до поверхні) залишаємо підніматися в теплі. Щоб пиріжки зі сливою з дріжджового тіста довше не черствели, через хвилин 20 обминаємо тісто і даємо підійти вдруге. Тим часом займемося начинкою. Ріжемо сливу часточками, кісточки, само собою, видаляємо. Тісто розкачуємо, кладемо начинку і ліпимо пиріжки. Викладаємо їх на деко, змащене рослинним маслом і расстаиваем близько чверті години. Змащуємо поверхню збитим яйцем. Печуться пиріжки зі сливою в духовці на середньому вогні близько 40 хвилин. Про готовність повідомить рум'яна поверхню і приємний аромат свіжої здоби. Смачні пиріжки зі сливами духові краще всього поєднуються з компотами або морсами, також вони чудово підійдуть до чаю і кави.
Листкові пиріжки
Можна використовувати інший рецепт пиріжків зі сливою в духовці. Швидко печуться і листкові пиріжки-конвертики. Часу знадобиться зовсім небагато, якщо тісто використовувати готове.
Інгредієнти:
заморожене листкове тісто – 1 кг;
борошно – 3-4 ст. ложки;
яйце куряче – 1 шт.;
кругла зливу – 04-06 кг.
Приготування
Тісто розморожуємо згідно інструкції. Добре, якщо воно вже раскатано і нарізано пластами, якщо немає – розкачуємо коржі, намагаючись, щоб вони були прямокутними або квадратними, подпыляем поверхню борошном. Нарізаємо підкладки для пиріжків – квадрати зі стороною близько 15 див. Сливи моєму і добре обсушуємо, ділимо на половинки і видаляємо кісточки. На середину квадратиків кладемо сливу, звертаємо конвертиками, викладаємо на застелений промасленим папером деко і змащуємо наші пиріжки яйцем. Печемо 15 хвилин приблизно. Коли пиріжки зарум'яняться – вони готові.
Пиріжки зі сливою з дріжджового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Начинку не варто готувати заздалегідь – так як слива пустить сік, тому просто перебираємо і добре миємо її під проточною водою, видаляємо плодоніжки і листочки і залишаємо стікати. Тісто замішуємо звичайним безопарним способом: кришимо дріжджі (свіжі дріжджі трохи пружинять) і заливаємо їх теплим (від 30 до 45 градусів) молоком. У глибокій мисці розтираємо розм'якшене масло з цукром до отримання крему, в якому не відчуваються крупинки. Яйця збиваємо з сіллю і ваніліном, а потім змішуємо з маслом, вливаємо молоко з дріжджами і поступово починаємо всипати борошно (перед цим обов'язково її двічі просіваємо). Вийшло гладке тісто (воно не повинно прилипати до поверхні) залишаємо підніматися в теплі. Щоб пиріжки зі сливою з дріжджового тіста довше не черствели, через хвилин 20 обминаємо тісто і даємо підійти вдруге. Тим часом займемося начинкою. Ріжемо сливу часточками, кісточки, само собою, видаляємо. Тісто розкачуємо, кладемо начинку і ліпимо пиріжки. Викладаємо їх на деко, змащене рослинним маслом і расстаиваем близько чверті години. Змащуємо поверхню збитим яйцем. Печуться пиріжки зі сливою в духовці на середньому вогні близько 40 хвилин. Про готовність повідомить рум'яна поверхню і приємний аромат свіжої здоби. Смачні пиріжки зі сливами духові краще всього поєднуються з компотами або морсами, також вони чудово підійдуть до чаю і кави.
Листкові пиріжки
Можна використовувати інший рецепт пиріжків зі сливою в духовці. Швидко печуться і листкові пиріжки-конвертики. Часу знадобиться зовсім небагато, якщо тісто використовувати готове.
Інгредієнти:
Приготування
Тісто розморожуємо згідно інструкції. Добре, якщо воно вже раскатано і нарізано пластами, якщо немає – розкачуємо коржі, намагаючись, щоб вони були прямокутними або квадратними, подпыляем поверхню борошном. Нарізаємо підкладки для пиріжків – квадрати зі стороною близько 15 див. Сливи моєму і добре обсушуємо, ділимо на половинки і видаляємо кісточки. На середину квадратиків кладемо сливу, звертаємо конвертиками, викладаємо на застелений промасленим папером деко і змащуємо наші пиріжки яйцем. Печемо 15 хвилин приблизно. Коли пиріжки зарум'яняться – вони готові.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріжки з ягодами
У магазинах і супермаркетах сьогодні можна знайти десятки видів випічки, солодкої і не дуже, звичайної і екзотичне. Проте, буває так, що хочеться
Пиріжки з абрикосами на сковороді
Ідеальний варіант домашнього ласощі - це випічка з сезонними фруктами. Пропонуємо приготувати пиріжки з абрикосами, смажені на сковороді. Це простий
Духові пиріжки з яблуками
Найбільш традиційною та улюбленою домашньою випічкою можна по праву вважати різноманітні пиріжки з начинками. Звичайно самим вдалим наповненням
Пиріжки в духовці
Найпоширеніший варіант домашньої випічки - духові пиріжки. На сьогоднішній день їх приготувати зовсім не проблема, так як готове тісто продається в
Пиріжки з сиром з дріжджового тіста
Неспроста всі люблять домашню випічку. Адже вона приготовлена з душею і завжди виходить смачною. Пиріжки з сиром люблять всі діти і багато дорослих.
Пиріжки з малиною з дріжджового тіста
Пишна дріжджова випічка доведеться по душі багатьом дорослим і, звичайно, дітворі. Особливо якщо начинка буде з улюблених ягід. Пропонуємо рецепти