Пиріжки з ягодами
Природно, домашні пиріжки набагато корисніше покупних, оскільки і склад продуктів, і процес виготовлення знаходяться під контролем, так і смачніше домашня випічка, навіть якщо трохи схитрувати і купити в магазині або домової кухні готове тісто.
Найпростіше спекти пиріжки з ягодами з листкового тіста . Листкове тісто, що дріжджове, що бездріжджове продається майже в будь-якому магазині. Його потрібно тільки правильно розморозити і розкачати. Протягом півгодини можна напекти рум'яних запашних пирогів. Начинка з ягід для пиріжків готується трохи заздалегідь, щоб ягідний сік стек і пиріжки не потекли, не розпливлися. Можна як начинки використовувати один вид ягід: вишню (обов'язково видаляємо кісточки), малину, смородину – або ягідну суміш в тих пропорціях, які більше подобаються.
Інгредієнти:
тісто листкове бездріжджове – 1 кг;
вишня – 3 склянки;
цукор-пісок – 1/2 склянки;
масло вершкове – 20 р;
куряче яйце – 1 шт.
Приготування
Тісто виймаємо з упаковки і розморожуємо, як описано в інструкції. Поки тісто розморожується, готуємо начинку. Вишню потрібно вимити, обсушити і витягти кісточки, намагаючись при цьому не пошкодити ягоди. Природно, видаляємо гілочки і листочки, інше сміття, а також пошкоджені та м'яті ягоди. Відкидаємо вишню на друшляк або сито і залишаємо на півгодини приблизно – надлишки соку якраз стечуть. Далі ліпимо пиріжки з ягодами. Якщо тісто вже нарізано пластами, ріжемо з них підкладки для пиріжків, якщо ні – спершу розкачуємо, а потім розрізаємо. Важливо пам'ятати, що листкове тісто треба розкачати в одному напрямку і не занадто тонко. Підкладка може бути і круглої (ріжемо склянкою), і квадратної. На середину кладемо 5-6 вишеньок, присипаємо цукром і акуратно защипуємо краю. Деко змащуємо маслом або простилаем пергаментом, а потім змащуємо. Укладаємо пиріжки, змащуємо збитим яйцем і печемо в прогрітому духовій шафі (включіть його хвилин за 10) хвилин 15. Коли пиріжки добре зарум'янилися, знімаємо їх.
Приготуємо тісто опарним способом.
Інгредієнти:
вишня, малина, чорна смородина – по 1 склянці;
борошно в/з біла пшеничне – близько 5 склянок;
молоко або кефір – 13 склянки;
дріжджі – 20-25 г;
цукор – 50 г;
сіль – 2 щіпки;
масло «Фермерське» – 100 г;
яйце – 4 шт.
Приготування
Дріжджі змішати з цукром, додаємо 4 ст. ложки борошна і заливаємо підігрітим до 38-40 градусів молоком або кефіром. Обережно перемішуємо і чекаємо, поки опара підніметься шапкою. Додаємо 3 яйця, щіпку солі, розтоплене масло і, поступово підмішуємо борошно, поки тісто не почне відставати від рук і стінок посуду. Після цього його ретельно вимішуємо до гладкої еластичності, залишаємо відпочити і підійти, а потім розкачуємо і починаємо ліпити пиріжки. Начинку готуємо заздалегідь – поки тісто відпочиває. Ягоди моєму, даємо воді стекти як слід, з вишень виймаємо кісточки і перемішуємо ягоди. Крім зазначених, можна використовувати багато інших сорти ягід: полуниці, черемху, суницю, журавлину, аґрус та інші. Пиріжки з ягодами з дріжджового тіста зазвичай печуть на деку в прогрітій духовці. Процес займає близько півгодини або хвилин 40 – залежить від розміру пиріжків, однак можна смажити такі пиріжки з ягодами на сковороді – теж вийде смачно, правда, печені пироги все ж корисніше.
Найпростіше спекти пиріжки з ягодами з листкового тіста . Листкове тісто, що дріжджове, що бездріжджове продається майже в будь-якому магазині. Його потрібно тільки правильно розморозити і розкачати. Протягом півгодини можна напекти рум'яних запашних пирогів. Начинка з ягід для пиріжків готується трохи заздалегідь, щоб ягідний сік стек і пиріжки не потекли, не розпливлися. Можна як начинки використовувати один вид ягід: вишню (обов'язково видаляємо кісточки), малину, смородину – або ягідну суміш в тих пропорціях, які більше подобаються.
Листкові пиріжки з вишнею
Інгредієнти:
Приготування
Тісто виймаємо з упаковки і розморожуємо, як описано в інструкції. Поки тісто розморожується, готуємо начинку. Вишню потрібно вимити, обсушити і витягти кісточки, намагаючись при цьому не пошкодити ягоди. Природно, видаляємо гілочки і листочки, інше сміття, а також пошкоджені та м'яті ягоди. Відкидаємо вишню на друшляк або сито і залишаємо на півгодини приблизно – надлишки соку якраз стечуть. Далі ліпимо пиріжки з ягодами. Якщо тісто вже нарізано пластами, ріжемо з них підкладки для пиріжків, якщо ні – спершу розкачуємо, а потім розрізаємо. Важливо пам'ятати, що листкове тісто треба розкачати в одному напрямку і не занадто тонко. Підкладка може бути і круглої (ріжемо склянкою), і квадратної. На середину кладемо 5-6 вишеньок, присипаємо цукром і акуратно защипуємо краю. Деко змащуємо маслом або простилаем пергаментом, а потім змащуємо. Укладаємо пиріжки, змащуємо збитим яйцем і печемо в прогрітому духовій шафі (включіть його хвилин за 10) хвилин 15. Коли пиріжки добре зарум'янилися, знімаємо їх.
Пиріжки з ягодами з дріжджового тіста
Приготуємо тісто опарним способом.
Інгредієнти:
Приготування
Дріжджі змішати з цукром, додаємо 4 ст. ложки борошна і заливаємо підігрітим до 38-40 градусів молоком або кефіром. Обережно перемішуємо і чекаємо, поки опара підніметься шапкою. Додаємо 3 яйця, щіпку солі, розтоплене масло і, поступово підмішуємо борошно, поки тісто не почне відставати від рук і стінок посуду. Після цього його ретельно вимішуємо до гладкої еластичності, залишаємо відпочити і підійти, а потім розкачуємо і починаємо ліпити пиріжки. Начинку готуємо заздалегідь – поки тісто відпочиває. Ягоди моєму, даємо воді стекти як слід, з вишень виймаємо кісточки і перемішуємо ягоди. Крім зазначених, можна використовувати багато інших сорти ягід: полуниці, черемху, суницю, журавлину, аґрус та інші. Пиріжки з ягодами з дріжджового тіста зазвичай печуть на деку в прогрітій духовці. Процес займає близько півгодини або хвилин 40 – залежить від розміру пиріжків, однак можна смажити такі пиріжки з ягодами на сковороді – теж вийде смачно, правда, печені пироги все ж корисніше.
Рекомендуємо добрі рецепти
Духові пиріжки зі сливами
Іноді так хочеться побалувати себе і малечу домашнім ласощами. Пропонуємо спекти неймовірно смачні і зовсім прості у виконанні пиріжки зі сливами.
Пиріжки з малиною в духовці
Домашня випічка була в пошані у всі часи. Діти особливо люблять різні пироги з солодкою начинкою. Тому найкращий варіант приготування цих ласощів з
Пиріжки з вишнею з листкового тіста
Пиріжки - це не самий простий спосіб порадувати рідних улюбленої випічкою. Проте, є винятки, коли не потрібно возитися з приготуванням тесту - це
Пиріжки зі смородиною
Порадуйте рідних ароматною домашньою випічкою. У нашій статті ви знайдете нові і досить оригінальні рецепти пиріжків зі смородиною на будь-який смак.
Пиріжки з малиною з дріжджового тіста
Пишна дріжджова випічка доведеться по душі багатьом дорослим і, звичайно, дітворі. Особливо якщо начинка буде з улюблених ягід. Пропонуємо рецепти
Пиріжки з вишнею
Вишня - одна з найпопулярніших ягід для створення пирогів і пиріжків. Її чудовий смак з невеликою кислинкою робить випічку соковитою і незвичайно