Вернуться назад Распечатать

Духові пиріжки зі сливами

Духові пиріжки зі сливами
Чому б не порадувати сім'ю чим-небудь смачним у вихідний день, якщо є час. Дуже смачні пиріжки виходять в духовій шафі, до того ж вони набагато корисніше смажених. Розпочинається сезон осінніх фруктів, а значить, можна побалувати себе, приготувавши здобні пиріжки зі сливами.

Пиріжки зі сливою з дріжджового тіста


Інгредієнти:

  • біла мука в/с пшеничне – 5 склянок;

  • молоко – 05 л;

  • слива (краще всього чорнослив) – 06 кг;

  • «Селянське» масло – 120 г;

  • живі дріжджі – 1 пачка (25 г);

  • сіль – 1/2 ч. ложки;

  • яйце – 4 шт. + 1 шт.;

  • цукор-пісок білий – 1 склянка;

  • ванілін – 1 пакетик.


  • Приготування
    Начинку не варто готувати заздалегідь – так як слива пустить сік, тому просто перебираємо і добре миємо її під проточною водою, видаляємо плодоніжки і листочки і залишаємо стікати. Тісто замішуємо звичайним безопарним способом: кришимо дріжджі (свіжі дріжджі трохи пружинять) і заливаємо їх теплим (від 30 до 45 градусів) молоком. У глибокій мисці розтираємо розм'якшене масло з цукром до отримання крему, в якому не відчуваються крупинки. Яйця збиваємо з сіллю і ваніліном, а потім змішуємо з маслом, вливаємо молоко з дріжджами і поступово починаємо всипати борошно (перед цим обов'язково її двічі просіваємо). Вийшло гладке тісто (воно не повинно прилипати до поверхні) залишаємо підніматися в теплі. Щоб пиріжки зі сливою з дріжджового тіста довше не черствели, через хвилин 20 обминаємо тісто і даємо підійти вдруге. Тим часом займемося начинкою. Ріжемо сливу часточками, кісточки, само собою, видаляємо. Тісто розкачуємо, кладемо начинку і ліпимо пиріжки. Викладаємо їх на деко, змащене рослинним маслом і расстаиваем близько чверті години. Змащуємо поверхню збитим яйцем. Печуться пиріжки зі сливою в духовці на середньому вогні близько 40 хвилин. Про готовність повідомить рум'яна поверхню і приємний аромат свіжої здоби. Смачні пиріжки зі сливами духові краще всього поєднуються з компотами або морсами, також вони чудово підійдуть до чаю і кави.
    Листкові пиріжки
    Можна використовувати інший рецепт пиріжків зі сливою в духовці. Швидко печуться і листкові пиріжки-конвертики. Часу знадобиться зовсім небагато, якщо тісто використовувати готове.
    Інгредієнти:

  • заморожене листкове тісто – 1 кг;

  • борошно – 3-4 ст. ложки;

  • яйце куряче – 1 шт.;
  • Духові пиріжки зі сливами

  • кругла зливу – 04-06 кг.


  • Приготування
    Тісто розморожуємо згідно інструкції. Добре, якщо воно вже раскатано і нарізано пластами, якщо немає – розкачуємо коржі, намагаючись, щоб вони були прямокутними або квадратними, подпыляем поверхню борошном. Нарізаємо підкладки для пиріжків – квадрати зі стороною близько 15 див. Сливи моєму і добре обсушуємо, ділимо на половинки і видаляємо кісточки. На середину квадратиків кладемо сливу, звертаємо конвертиками, викладаємо на застелений промасленим папером деко і змащуємо наші пиріжки яйцем. Печемо 15 хвилин приблизно. Коли пиріжки зарум'яняться – вони готові.