Духові пиріжки з яблуками – приголомшливе блюдо, яке не залишить нікого байдужим. Рум'яна і ароматна випічка стане доброю традицією для ранкового або вечірнього чаювання. При цьому можна використовувати не тільки різні види тіста, але й експериментувати з начинкою. Відмінно доповнять смак яблук груші, сир, родзинки та інші плоди. В якості спецій спробуйте додати трохи ванілі або кориці. Отже, ми розповімо вам, як приготувати духові пиріжки з яблуками.
Рецепт духових пиріжків з яблуками
Інгредієнти: свіжі яблука – 700 г; молоко – 1 ст.; борошно – 500 г; маргарин – 60 г; яйце – 2 шт.; дріжджі – 5 г; цукор – 50 г; сіль – щіпка; масло вершкове – 50 г; олію соняшникову – 15 мл Приготування Спочатку давайте підготуємо з вами тісто на духові пиріжки з яблуками. Молоко трохи прогріваємо в ковшике, кидаємо ложку цукру і кладемо дріжджі. В окрему тарілочку розбиваємо яйця, висипаємо цукор, що залишився, сіль і ретельно збиваємо. Далі з'єднуємо молоко з яєчною сумішшю і перемішуємо. Розтоплюємо Маргарин і виливаємо до решти інгредієнтів разом з рослинним маслом. Після цього поступово всипаємо борошно і замішуємо тісто. Накриваємо його рушником і залишаємо приблизно на 1 годину підходити. Цим часом промиваємо яблука, чистимо їх і нарізаємо кубиками. Розігріваємо сковорідку і обсмажуємо фрукти 2 хвилини в невеликій кількості рослинного масла. Тепер відщипуємо трохи тіста, розкачуємо його в млинець і викладаємо начинку. Ліпимо акуратний пиріжок, закріплюємо краю і викладаємо на деко, змащене маслом. Залишаємо всі заготовки на 15 хвилин, а потім відправляємо пиріжки з яблуками на дріжджах в духовку і випікаємо 20 хвилин.
Духові пиріжки з яблуками на кефірі
Інгредієнти: борошно – 500 г; кефір – 300 мл; вода – 60 мл; масло рослинне – 50 мл; сіль – 05 ч. ложки; цукор – 60 г; дріжджі – 2 ч. ложки; яблука – 500 р. Приготування Яблука промиваємо, нарізаємо кубиками, додаємо цукор по смаку, перемішуємо і чекаємо, коли фрукти пустять сік. Виливаємо В миску кефір, воду, масло, додаємо сіль, цукровий пісок і дріжджі. Все ретельно перемішуємо, додаємо борошно, замішуємо тісто і залишаємо його на 20 хвилин. Потім розділяємо тісто на частини, розкачуємо кожну, викладаємо начинку і формуємо пиріжки. Деко змащуємо маслом, розкладаємо пиріжки і випікаємо їх 20 хвилин.