Смажені пиріжки з яблуками
Яблучні пиріжки можна легко приготувати навіть у відсутність духовки або сучасних кухонних гаджетів: проста сковорода або будь-яка інша товстостінний посуд, багато рослинного масла, і на виході отримуємо пишні і рум'яні пиріжки. В нашому випадку, начинкою для останніх стануть яблука.
Ці класичні американські пиріжки з начинкою з свіжого яблука більше нагадують невеликі подушечки: по-перше, з-за своєї незвичної прямокутної форми, а по-друге, за рахунок неймовірної пишності.
Інгредієнти:
яблуко - 1 шт.;
вода - 175 мл;
цукровий пісок - 45 г;
інстантні дріжджі - 5 г;
яйце - 1 шт.;
вершки - 120 мл;
борошно - 325 г;
рослинне масло - 45 мл
Приготування
Підсолодіть ледь теплу воду і всипте до рідини дріжджі. Як тільки останні утворюють на поверхні тіста пінну шапку, додайте вершки і яйце з рослинним маслом, а потім почніть порціями всипати борошно. Коли вся мука буде з'єднана з дріжджовим розчином, залиште тісто накритим в теплі на півтори години. Ком тесту за цей час переконливо збільшиться в розмірах. Розділіть тісто навпіл, викладіть яблучні шматочки порціями на одну половину і накрийте другою половиною. Пройдіться по тесту ножем для піци, порційно розділяючи пиріжки, а потім обсмажте в розігрітій олії до рум'янцю. Смажені пиріжки з яблуками подаються з великою кількістю обсипання цукру або пудри.
Ці пиріжки також готуються на дріжджовій основі, але замість вершків у складі присутня кефір, який надає тісту приємну тягучість і вологість. В якості начинки все ті ж яблука, але з додаванням прянощів.
Інгредієнти:
Для тіста:
дріжджі - 5 г;
вершкове масло - 35 г;
вода - 65 мл;
кефір - 65 мл;
борошно - 275 г;
цукровий пісок - 45 г;
яйце - 1 шт.;
розпушувач - 1/4 ч. ложки.
Для начинки:
яблука - 240 г;
цукровий пісок - 55 г;
лимонний сік - 25 мл;
борошно - 5 р;
кориця - 1 ст. ложка;
мускатний горіх - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Розпустіть сухі дріжджі в теплій суміші з води і кефіру. Як тільки робота мікроорганізмів почне кипіти, додайте в розчин яйце, розпушувач і розтоплене вершкове масло. Порціями введіть до рідин борошно і залиште замішане тісто підходити до подвоєння в розмірах.
Поки тісто відпочиває, візьміться за начинку з яблук для смажених пиріжків. Для неї слід нарізати яблука кубиками і розмістити в сотейнику, посипавши цукром, спеціями і окропивши лимоном. Коли цукрові кристали розпустяться, доповніть яблучну начинку прянощами і охолодіть.
Тісто розділіть на шматки однакового розміру і розплющите між долонями. У центр кожної з коржів викладіть яблучну начинку і защепіть краю. Обсмажуйте пиріжки з усіх боків до рум'янцю.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 285 г;
рослинний маргарин - 115 г;
розпушувач - 1 ч. ложка;
яблучний сік - 145 мл
Для начинки:
яблука - 185 г;
цукровий пісок - 45 г;
сік лимона - 10 мл;
крохмаль - 1 ст. ложка;
мелена кориця, мускат, гвоздика - по щіпці.
Приготування
Суміш з борошна і розпушувача розітріть з холодним маргарином і додайте до крихті крижаний сік. Сформуйте тісто в грудку і залиште в прохолоді на півгодини. Розкачайте остигле тісто в пласт, розділіть на кружечки і викладіть в центр кожного наповнювач з яблук. Для останньої необхідно змішати в сотейнику всі наведені у списку інгредієнти, довести начинку до кипіння і охолодити. Складіть тісто навпіл, защепіть краю і обсмажуйте пиріжки у фритюрі до характерної золотистої скоринки.
Смажені пиріжки з дріжджового тіста з яблуками
Ці класичні американські пиріжки з начинкою з свіжого яблука більше нагадують невеликі подушечки: по-перше, з-за своєї незвичної прямокутної форми, а по-друге, за рахунок неймовірної пишності.
Інгредієнти:
Приготування
Підсолодіть ледь теплу воду і всипте до рідини дріжджі. Як тільки останні утворюють на поверхні тіста пінну шапку, додайте вершки і яйце з рослинним маслом, а потім почніть порціями всипати борошно. Коли вся мука буде з'єднана з дріжджовим розчином, залиште тісто накритим в теплі на півтори години. Ком тесту за цей час переконливо збільшиться в розмірах. Розділіть тісто навпіл, викладіть яблучні шматочки порціями на одну половину і накрийте другою половиною. Пройдіться по тесту ножем для піци, порційно розділяючи пиріжки, а потім обсмажте в розігрітій олії до рум'янцю. Смажені пиріжки з яблуками подаються з великою кількістю обсипання цукру або пудри.
Смажені пиріжки з яблуками на кефірі
Ці пиріжки також готуються на дріжджовій основі, але замість вершків у складі присутня кефір, який надає тісту приємну тягучість і вологість. В якості начинки все ті ж яблука, але з додаванням прянощів.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Розпустіть сухі дріжджі в теплій суміші з води і кефіру. Як тільки робота мікроорганізмів почне кипіти, додайте в розчин яйце, розпушувач і розтоплене вершкове масло. Порціями введіть до рідин борошно і залиште замішане тісто підходити до подвоєння в розмірах.
Поки тісто відпочиває, візьміться за начинку з яблук для смажених пиріжків. Для неї слід нарізати яблука кубиками і розмістити в сотейнику, посипавши цукром, спеціями і окропивши лимоном. Коли цукрові кристали розпустяться, доповніть яблучну начинку прянощами і охолодіть.
Тісто розділіть на шматки однакового розміру і розплющите між долонями. У центр кожної з коржів викладіть яблучну начинку і защепіть краю. Обсмажуйте пиріжки з усіх боків до рум'янцю.
Рецепт пісних смажених пиріжків з яблуками
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Суміш з борошна і розпушувача розітріть з холодним маргарином і додайте до крихті крижаний сік. Сформуйте тісто в грудку і залиште в прохолоді на півгодини. Розкачайте остигле тісто в пласт, розділіть на кружечки і викладіть в центр кожного наповнювач з яблук. Для останньої необхідно змішати в сотейнику всі наведені у списку інгредієнти, довести начинку до кипіння і охолодити. Складіть тісто навпіл, защепіть краю і обсмажуйте пиріжки у фритюрі до характерної золотистої скоринки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріжки на кислому молоці
Не поспішайте позбавлятися від кислого молока. Воно стане прекрасною основою для дріжджового тіста, з якого вийдуть чудові домашні пиріжки. Всі добре
Смажені пиріжки з вишнею
Смажені пиріжки з вишнею - справжня знахідка для тих хто любить домашню кухню, але не хоче підходити до духовці. Ми зібрали найпоширеніші і вельми
Солодкі пиріжки з щавлем
У традиційної російської кухні щавель використовують в абсолютно різних стравах. Багато звикли бачити його лише в супі або в щах. Але адже його
Пиріжки на сковороді
Домашні пиріжки - це завжди смачно, ситно і явно корисніше закупного продукту, так як ви точно впевнені в якості складових компонентів. Пропонуємо
Пиріжки смажені на сковороді
Приготування пиріжків - не найпростіше кулінарне заняття, тому зазвичай за нього беруться господині з певним досвідом. Пропонуємо кілька варіантів
Пиріжки з малиною з дріжджового тіста
Пишна дріжджова випічка доведеться по душі багатьом дорослим і, звичайно, дітворі. Особливо якщо начинка буде з улюблених ягід. Пропонуємо рецепти