Яблучні пиріжки можна легко приготувати навіть у відсутність духовки або сучасних кухонних гаджетів: проста сковорода або будь-яка інша товстостінний посуд, багато рослинного масла, і на виході отримуємо пишні і рум'яні пиріжки. В нашому випадку, начинкою для останніх стануть яблука.
Смажені пиріжки з дріжджового тіста з яблуками
Ці класичні американські пиріжки з начинкою з свіжого яблука більше нагадують невеликі подушечки: по-перше, з-за своєї незвичної прямокутної форми, а по-друге, за рахунок неймовірної пишності.
Інгредієнти: яблуко - 1 шт.; вода - 175 мл; цукровий пісок - 45 г; інстантні дріжджі - 5 г; яйце - 1 шт.; вершки - 120 мл; борошно - 325 г; рослинне масло - 45 мл Приготування Підсолодіть ледь теплу воду і всипте до рідини дріжджі. Як тільки останні утворюють на поверхні тіста пінну шапку, додайте вершки і яйце з рослинним маслом, а потім почніть порціями всипати борошно. Коли вся мука буде з'єднана з дріжджовим розчином, залиште тісто накритим в теплі на півтори години. Ком тесту за цей час переконливо збільшиться в розмірах. Розділіть тісто навпіл, викладіть яблучні шматочки порціями на одну половину і накрийте другою половиною. Пройдіться по тесту ножем для піци, порційно розділяючи пиріжки, а потім обсмажте в розігрітій олії до рум'янцю. Смажені пиріжки з яблуками подаються з великою кількістю обсипання цукру або пудри.
Смажені пиріжки з яблуками на кефірі
Ці пиріжки також готуються на дріжджовій основі, але замість вершків у складі присутня кефір, який надає тісту приємну тягучість і вологість. В якості начинки все ті ж яблука, але з додаванням прянощів.
Інгредієнти: Для тіста:
дріжджі - 5 г; вершкове масло - 35 г; вода - 65 мл; кефір - 65 мл; борошно - 275 г; цукровий пісок - 45 г; яйце - 1 шт.; розпушувач - 1/4 ч. ложки. Для начинки:
яблука - 240 г; цукровий пісок - 55 г; лимонний сік - 25 мл; борошно - 5 р; кориця - 1 ст. ложка; мускатний горіх - 1/2 ч. ложки. Приготування Розпустіть сухі дріжджі в теплій суміші з води і кефіру. Як тільки робота мікроорганізмів почне кипіти, додайте в розчин яйце, розпушувач і розтоплене вершкове масло. Порціями введіть до рідин борошно і залиште замішане тісто підходити до подвоєння в розмірах.
Поки тісто відпочиває, візьміться за начинку з яблук для смажених пиріжків. Для неї слід нарізати яблука кубиками і розмістити в сотейнику, посипавши цукром, спеціями і окропивши лимоном. Коли цукрові кристали розпустяться, доповніть яблучну начинку прянощами і охолодіть.
Тісто розділіть на шматки однакового розміру і розплющите між долонями. У центр кожної з коржів викладіть яблучну начинку і защепіть краю. Обсмажуйте пиріжки з усіх боків до рум'янцю.
Рецепт пісних смажених пиріжків з яблуками
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 285 г; рослинний маргарин - 115 г; розпушувач - 1 ч. ложка; яблучний сік - 145 мл Для начинки:
яблука - 185 г; цукровий пісок - 45 г; сік лимона - 10 мл; крохмаль - 1 ст. ложка; мелена кориця, мускат, гвоздика - по щіпці. Приготування Суміш з борошна і розпушувача розітріть з холодним маргарином і додайте до крихті крижаний сік. Сформуйте тісто в грудку і залиште в прохолоді на півгодини. Розкачайте остигле тісто в пласт, розділіть на кружечки і викладіть в центр кожного наповнювач з яблук. Для останньої необхідно змішати в сотейнику всі наведені у списку інгредієнти, довести начинку до кипіння і охолодити. Складіть тісто навпіл, защепіть краю і обсмажуйте пиріжки у фритюрі до характерної золотистої скоринки.