Порадуйте рідних домашньою випічкою, а ми розповімо прості і зрозумілі рецепти дріжджового пирога з яблуками.
Пиріг з яблуками з листкового дріжджового тіста
Інгредієнти: дріжджове листкове тісто – 350 г; свіжі яблука кисло-солодких сортів – 400 г; пісок цукровий - 75 г; лимон – половинка; кориця – щіпка; жовток курячого яйця – 1 шт. Приготування Яблука ріжемо маленькій соломкою, видавлюємо на них лимонний сік. Додаємо корицю, цукровий пісок і розмішуємо. Тісто трохи розморожуємо природним шляхом. Тепер розгортаємо його пластом приблизно 3 мм. По центру робимо надрізи. Поміщаємо прямо на них начинку. Накриваємо її бічними частинами тесту без надрізів, защипуємо краю. Акуратно перевертаємо пиріг і поміщаємо його на деко, змащуємо верх збитим яєчним жовтком і запікаємо до рум'яності.
Відкритий дріжджовий пиріг з яблуками
Інгредієнти: пшеничне борошно – 550 г; сіль – щіпка; молоко – 160 мл; цукровий пісок – 130 г; курячі яйця – 3 шт.; свіжі дріжджі – 20 г; натуральне масло або маргарин – 80 г; кисло-солодкі яблука – 400 р. Приготування В трохи підігрітому молоці (але не гарячий) розчиняємо свіжі дріжджі, кладемо приблизно 50 г цукру, стільки ж борошна, розмішуємо і даємо опарі підійти. Після цього додаємо залишився цукровий пісок, розтоплене масло, борошно, сіль, яйця і замішуємо тісто. Також ставимо його в тепло для підйому. Для начинки яблука миємо, чистимо й нарізаємо соломкою або кубиками і скроплюємо лимонним соком. Обминаємо тісто і розгортаємо до товщини 10 мм Приблизно 1/4 частину залишаємо для прикраси. Отже, поміщаємо пласт у форму, зверху розподіляємо начинку. З малої частини тесту робимо смужки і вкладаємо їх гратами зверху начинки. Даємо пирога підійти приблизно чверть години. Після цього змащуємо його яйцем і випікаємо при 200 градусах до рум'яності. А потім посипаємо цукровою пудрою , після остигання нарізаємо пиріжок і кличемо всіх до чаю.
Закритий пиріг з яблуками з дріжджового тіста
Інгредієнти: Для тіста:
коров'яче молоко – 300 мл; просеянная борошно – 600 г; пісок цукровий – 75 г; дріжджі свіжі – 20 г; маргарин або масло – 80 г; курячі яйця – 2 шт.; сіль. Для начинки:
свіжі яблука – 600 г; кориця; цукор; картопляний крохмаль – 40 р. Приготування Спочатку готуємо тісто для дріжджового пирога з яблуками і корицею. У теплій воді розчиняємо свіжі дріжджі і даємо масі підійти. Коли з'явиться пінна шапка, вбиваємо яйце, додаємо цукор, сіль, розм'якшене масло і молоко. Перемішуємо масу і поступово підсипаємо борошно, попередньо просіяне. Замішуємо тісто, накриваємо його і залишаємо для підйому на годинку. Потім ділимо його на 2 рівні частини і розкочуємо. Одну з частин поміщаємо в змащену форму, притрушиваем крохмалем і зверху розкладаємо яблука, терті на тертці з корицею і цукром. Накриваємо іншим тестом, защипуємо краю. Верх пирога промазуємо збитим яйцем і випікаємо близько півгодини.