Пиріг з яблуками з дріжджового тіста
Прийнято вважати, що якщо в будинку пахне пирогами, то там панує мир і достаток. Яблучний пиріг один з найбільш простих і улюблених в кожному домі. У цій статті рецепти таких пирогів на будь-який смак.
Здобне тісто особливо добре для приготування пирогів і булочок. Приготувати його можна опарним і безопарним шляхом. Але опарне тісто завжди пишніше і легшим і цей пиріг саме з такого тіста.
Інгредієнти:
молоко – 1 стакан;
масло або маргарин – 130 г;
дріжджі – 20 г;
борошно 550 г;
яйце – 5 шт.;
цукор – 240 г;
яблуко – 5 шт.;
ванілін, сіль.
Приготування
Для опари візьмемо молоко і подогреем його, але не гарячим, інакше дріжджі загинуть в ньому. Розчиняємо дріжджі в молоці, просіваємо туди 200 г борошна, додамо 2 ложки цукру і дрібку солі. Ретельно вимішуємо і ставимо в тепло, накривши при цьому плівкою. Коли підніметься шапка, додамо туди яйця, 100 г цукру і розтоплене масло. Перемішавши все це, додаємо решту борошно і вимішуємо тісто вже руками. Після цього воно має підійти. Бажано щоб весь той час поки тісто буде підходити, в кімнаті було тихо і не було протягів, особливо якщо ви накрили його не плівкою, а рушником.
Яблука крупно натираємо і пересипаємо цукром і ваніліном, робимо це вже тоді, коли тісто на підході. І важливо не переборщити з ваніліном, інакше начинка буде гірчити. Тісто, що підійшло підбиваємо і ділимо на 2 порції. Першу частину злегка розкачуємо, за розміром форми. Розкладаємо на змащене маслом дно форми, залишаючи бортики. Зверху респределяем начинку, а з решти тіста робимо джгутики і розміщуємо їх зверху, переплітаючи між собою. Печемо 30 хвилин при 200 градусах.
Інгредієнти:
Для тіста:
дріжджі – 10 г;
молоко – 150 г;
цукор – 120 г;
борошно – 350 г;
ванілін – щіпка;
яйце – 1 шт.;
сіль – 5 р;
маргарин – 60 р.
Для начинки:
яблуко – 4 шт.;
цукор – 50 г;
борошно – 60 г;
жирні вершки – 1/4 склянки.
Приготування
У теплому молоці розмішуємо дріжджі, 1 ч. ложку цукру і 5 ложок борошна, перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин, щоб дріжджі дали пінну шапочку. У просіяне борошно висипаємо сіль, ванілін і цукор, перемішуємо, вливаємо злегка збите яйце і розм'якшене масло, розтираємо все в крихту. Вливаємо готову дріжджову опару і замішуємо тісто. Якщо тісто злегка рідкувате, можна додати трохи борошна. Після вимішування в ємності не повинно залишитися борошна, вся вона повинна увійти в тісто. Тісто в свою чергу має бути м'яким, але добре тримати форму. Залишаємо його відпочивати на 20 хвилин, борошно вбере вологу і утворює клейковину, так легше буде його вимішувати. Цей процес повинен тривати не менше 10 хвилин, на сухому столі, злегка присипаному борошном. Накриваємо і залишаємо в теплі для підйому, тісто має збільшитися в кілька разів. Якщо ви маєте часом, бажано обім'яти тісто і поставити підходити ще раз, якщо ж ні – можна починати обробляти.
Розкачуємо тісто у відповідності з формою, але трохи більше розмірі для освіти бортиків. Форму промазуємо вершковим маслом і присипаємо борошном, розподіляємо тісто, так щоб воно злегка звисало зі стінок форми, всі обрізаємо зайве. Накриваємо форму плівкою, а поки, чистимо яблука від насіння і нарізаємо часточками. Для заливки борошно змішаємо з цукром, додамо вершки і розмішуєм до однорідності. Яблука викладаємо у форму, посипаємо корицею і поливаємо заливкою. Печемо 45 хвилин на 210 градусах.
Інгредієнти:
тісто листкове дріжджове – 2 аркуша;
яблука – 3 шт.;
яйце – 1 шт.;
абрикосовий джем – 100 мл;
цукор – 50 р.
Приготування
Яблука чистимо від нутрощів, нарізаємо шматочками і перемішуємо з цукром. Розкачуємо тісто в товщину 05 см, викладаємо у форму, краї злегка заходили на стінки, викладаємо яблука, поливаємо джемом. Край промазуємо збитим яйцем для зчеплення і накриваємо другим листом, склеюємо їх між собою, наколюємо верхній шар виделкою. Випікаємо до підрум'янення.
Рецепт простого здобного дріжджового пирога з яблуками
Здобне тісто особливо добре для приготування пирогів і булочок. Приготувати його можна опарним і безопарним шляхом. Але опарне тісто завжди пишніше і легшим і цей пиріг саме з такого тіста.
Інгредієнти:
Приготування
Для опари візьмемо молоко і подогреем його, але не гарячим, інакше дріжджі загинуть в ньому. Розчиняємо дріжджі в молоці, просіваємо туди 200 г борошна, додамо 2 ложки цукру і дрібку солі. Ретельно вимішуємо і ставимо в тепло, накривши при цьому плівкою. Коли підніметься шапка, додамо туди яйця, 100 г цукру і розтоплене масло. Перемішавши все це, додаємо решту борошно і вимішуємо тісто вже руками. Після цього воно має підійти. Бажано щоб весь той час поки тісто буде підходити, в кімнаті було тихо і не було протягів, особливо якщо ви накрили його не плівкою, а рушником.
Яблука крупно натираємо і пересипаємо цукром і ваніліном, робимо це вже тоді, коли тісто на підході. І важливо не переборщити з ваніліном, інакше начинка буде гірчити. Тісто, що підійшло підбиваємо і ділимо на 2 порції. Першу частину злегка розкачуємо, за розміром форми. Розкладаємо на змащене маслом дно форми, залишаючи бортики. Зверху респределяем начинку, а з решти тіста робимо джгутики і розміщуємо їх зверху, переплітаючи між собою. Печемо 30 хвилин при 200 градусах.
Відкритий пиріг з яблуками і корицею з дріжджового тіста
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
У теплому молоці розмішуємо дріжджі, 1 ч. ложку цукру і 5 ложок борошна, перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин, щоб дріжджі дали пінну шапочку. У просіяне борошно висипаємо сіль, ванілін і цукор, перемішуємо, вливаємо злегка збите яйце і розм'якшене масло, розтираємо все в крихту. Вливаємо готову дріжджову опару і замішуємо тісто. Якщо тісто злегка рідкувате, можна додати трохи борошна. Після вимішування в ємності не повинно залишитися борошна, вся вона повинна увійти в тісто. Тісто в свою чергу має бути м'яким, але добре тримати форму. Залишаємо його відпочивати на 20 хвилин, борошно вбере вологу і утворює клейковину, так легше буде його вимішувати. Цей процес повинен тривати не менше 10 хвилин, на сухому столі, злегка присипаному борошном. Накриваємо і залишаємо в теплі для підйому, тісто має збільшитися в кілька разів. Якщо ви маєте часом, бажано обім'яти тісто і поставити підходити ще раз, якщо ж ні – можна починати обробляти.
Розкачуємо тісто у відповідності з формою, але трохи більше розмірі для освіти бортиків. Форму промазуємо вершковим маслом і присипаємо борошном, розподіляємо тісто, так щоб воно злегка звисало зі стінок форми, всі обрізаємо зайве. Накриваємо форму плівкою, а поки, чистимо яблука від насіння і нарізаємо часточками. Для заливки борошно змішаємо з цукром, додамо вершки і розмішуєм до однорідності. Яблука викладаємо у форму, посипаємо корицею і поливаємо заливкою. Печемо 45 хвилин на 210 градусах.
Закритий пиріг з листкового дріжджового тіста з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Яблука чистимо від нутрощів, нарізаємо шматочками і перемішуємо з цукром. Розкачуємо тісто в товщину 05 см, викладаємо у форму, краї злегка заходили на стінки, викладаємо яблука, поливаємо джемом. Край промазуємо збитим яйцем для зчеплення і накриваємо другим листом, склеюємо їх між собою, наколюємо верхній шар виделкою. Випікаємо до підрум'янення.
Рекомендуємо добрі рецепти
Відкритий пиріг з сиром
У цій статті запропоновано докладні рецепти, які допоможуть вам порадувати сім'ю, особливо діток чудовою домашньою випічкою. Розповімо, як спекти
Рибний пиріг з дріжджового тіста
Хто ж не любить соковитий і ароматний пиріг з рибою! Хоча останнім часом і стали популярні рецепти з листкового тіста, але традиційно російським
Дріжджовий пиріг з брусницею - рецепт
Якщо ви заготовили на зиму достатню кількість такої корисної ягоди, як брусниця, то в зимово-весняний період можете побалувати домашніх таким
Пиріг з щавлю
Пиріг з щавлю - смачна і оригінальна випічка, яка неодмінно порадує ваших близьких і гостей. У нашій статті ми зібрали кілька найбільш незвичайних
Узбецький коржик
Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
Італійська паска панеттоне - рецепт
Італійська паска панеттоне - справжнє відкриття для наших господинь. Всі знають наші великодні паски, які стали традиційними на свято Пасхи. Цю