Домашня випічка – це завжди маленьке свято. Адже як здорово, коли вся родина збирається за столом і п'є чай з ароматним домашнім пирогом. Цікаві рецепти пирога з повидло м з дріжджового тіста чекають вас нижче.
Відкритий пиріг з повидлом з дріжджового тіста
Інгредієнти: борошно просеянная – 540 г; сіль; яйця – 2 шт.; коров'яче молоко – 230 мл; цукор – 40 г; повидло яблучне – 370 г; маргарин – 40 г; свіжі дріжджі – 20 р. Приготування Дріжджі розводимо в половині підігрітого молока. Додаємо цукор, сіль, вбиваємо яйця і вливаємо молоко. Ретельно розмішуємо і додаємо частинами попередньо просіяне борошно. Вимішуємо тісто і вже в кінці замісу вливаємо розтоплений маргарин. Потім тісто злегка притрушиваем борошном, накриваємо і ставимо в тепло години на 3. Періодично його обминаємо. Тепер приблизно 1/4 частину тіста відокремлюємо і формуємо пиріг з повидлом: більшу частину розкачуємо пластом товщиною 10 мм і відправляємо в форму. Поверх розміщуємо шар повидла. Загинаємо краю приблизно на 2 див Інше тісто тонко розкачуємо і ріжемо тонкими смужками. Укладаємо їх зверху у вигляді решітки. Залишаємо пиріг хвилин на 30 а після цього випікаємо близько півгодини в нагрітій духовці.
Пиріг з повидлом з листкового дріжджового тіста
Інгредієнти: яблучне повидло – 300 г; пісок цукровий – 30 г; яблуко – 1 шт.; масло топлене – 1 ст. ложка; кориця – щіпка; яйце – 1 шт.; готове листкове дріжджове тісто – 450 г; борошно пшеничне – 50 р. Приготування Стіл притрушиваем борошном, розкачуємо половину пласта тіста так, щоб покрити поверхню листа. Змащуємо її маслом і поверх розкладаємо розкачане тісто, звісивши зайве по бортику. Зайве тісто зрізаємо. Наносимо шар повидла. Яблуко ріжемо на 4 частини, серцевиною вирізаємо й ріжемо на четвертинки тонкими скибочками. Розкладаємо яблука поверх повидла. Розкачуємо решту листкове тісто. Ножем робимо надрізи одного розміру, в шаховому порядку. Злегка розтягнувши краю, поміщаємо пласт поверх начинки. Скріплюємо краю. Сіточку з тіста змащуємо збитим яйцем. Готуємо пиріг 25 хвилин при 180 градусах.
Закритий пиріг з яблучним повидлом з дріжджового тіста
Інгредієнти: просеянная борошно вищого сорту – 350 г; цукровий пісок – 25 г; сіль – щіпка; олія рафінована рослинна – 6 ст. ложок; тепла вода – 3/4 склянки; дріжджі свіжі – 25 г; густе яблучне повидло – 15 склянки; чорнослив – 10 шт.; цедра апельсина – 40 г; горіхи волоські здрібнені – 100 р. Приготування Змішуємо теплу воду з дріжджами, 30 г борошна і цукром. Перемішуємо і залишаємо, поки з опари підніметься пінна «шапочка». Потім кладемо сіль і вливаємо олію. Дану масу виливаємо в просіяне борошно, формуємо тісто і даємо йому підійти протягом години. Ділимо тісто навпіл. Одну частину покласти в форму, руками розтягуємо по поверхні. Наносимо шар повидла, змішаного з подрібненим чорносливом, тертою цедрою і горіхами. Другу частину тіста розкачуємо до потрібного розміру, поміщаємо поверх начинки і скріплюємо краю. Даємо заготівлі постояти близько півгодини. А потім закритий пиріг з повидлом з дріжджового тіста випікаємо близько 30-35 хвилин.