» » Тертий пиріг з повидлом

Тертий пиріг з повидлом

Тертий пиріг з повидлом
Тертий пиріг - це дуже смачний десерт до чаю або кави, який не залишить вас байдужими. Начинка може бути найрізноманітнішою: вишня, яблуко, чорна смородина, абрикоси.
Якщо у вас залишилася в холодильнику баночка смачного повидла і ви не знаєте, куди його подіти, то саме час приготувати тертий пиріг з повидлом.
Пісочне тісто найпростіше і швидке в приготуванні. Воно не липне до рук, печеться швидко і досить щільне.

Як приготувати тертий пиріг з повидлом?


Інгредієнти:

  • борошно – 4 склянки;

  • яйце - 2 шт;

  • масло вершкове - 200-250 гр;

  • цукор - 1 склянка;

  • ванілін - щіпка;

  • сода - 05 ч. л.;

  • оцет - 05 ч. л.;

  • повидло (варення) – 1 стакан.


  • Приготування
    З'єднати м'яке вершкове масло, цукор і ванілін за допомогою міксера до отримання кремоподібній маси. В отриману масу вбити 2 яйця, соду погасити оцтом і знову перемішати. Додати 35 склянки заздалегідь просіяного борошна (щоб не було грудочок), решта 05 склянки знадобиться трохи пізніше. Ретельно вимісити тісто до однорідності.
    Розділити тісто на дві нерівні частини, більшу частину залишити, а до меншої частини додати 0.5 склянки борошна, вимісити до однорідного стану і покласти в морозилку. Невелике деко застелити пергаментом, покласти на папір більший шматок тіста і сухими руками розподілити його в тонкий шар, щоб вона повністю покрила деко. Товщина тесту не повинна бути більше 15 мм. Після цього рівномірно розподілити повидло по всій поверхні.
    Другу частину тіста потерти на крупній тертці зверху пирога. Випікати при температурі 180 градусів близько 25-30 хвилин. Готовий тертий пісочний пиріг з повидлом розрізати на ромбики або квадратики і дати охолонути, щоб варення трохи застиг і не текло.

    Тертий пиріг з яблучним повидлом


    Інгредієнти:

  • борошно – 4 склянки;

  • цукор – 1 склянка;

  • яблучне повидло (варення) – 200 г;

  • яйця – 2 шт;

  • маргарин – 200-250 гр;

  • ванільний цукор – 2 гр;

  • розпушувач – 1-2 ч. л.


  • Приготування
    Маргарин розтопити або розм'якшити в каструльці. Збити окремо яйця, ванілін і цукор до однорідної консистенції.
    Кількість цукру
    Тертий пиріг з повидлом
    можна регулювати залежно від начинки: якщо варення з кислинкою - покладіть більше цукру в тісто, якщо солодке – менше.
    Додати маргарин і ретельно перемішати, щоб не було грудочок. Борошно змішати з розпушувачем і додати в отриману масу, вимісити. Тісто розділити на дві нерівні частини. Ту частину, яка поменше покласти в холодильник, а тісто тонко розкачати і викласти на деко, застелений пергаментним папером. Зверху рівномірно розподілити ароматне яблучне повидло. Дістати охладившуюся другу частину тіста і натерти його на крупній тертці зверху повидла. Випікати пиріг недовго, 25-30 хвилин при 180 градусах до золотистої скоринки.
    Додав: admin | 5-07-2015, 20:47
    Переглядів: 1344