Крем-брюле в домашніх умовах - рецепт

Рецепт приготування крем-брюле в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
У каструльці або сотейнику приготуємо карамель з води і 125 грамів цукру. Обов'язково спочатку наливаємо воду, потім висипаємо в неї цукор, не перемішуємо ложкою, а раструшиваем суміш. Варимо до 10 хвилин на середній температурі до медового кольору. Вершки добре підігріваємо, але не даємо їм закипіти і виливаємо до карамелі, інтенсивно розмішуючи. Жовтки розтираємо з 50 грамами цукру і ванільним цукром, не збиваємо і в 3 етапи вмішуємо в них вершки.
Розливаємо в керамічні формочки або чашечки з товстими стінками. В глибоке деко викладаємо паперовий рушник в декілька шарів, розставляємо формочки з кремом і заливаємо водою, щоб вона доходила до середини. Готуємо в духовці при 140 градусах 40 хвилин.
Десерт повинен застигнути в холодильнику, а перед подачею в кожну порцію зверху висипаємо по 10 г цукру, заливаємо 15 мл спирту і підпалюємо. Коли спирт згорить і утворюється карамельна скоринка можна подавати.
Рецепт десерту крем-брюле в мікрохвильовці
Інгредієнти:
Приготування
400 мл вершків ставимо на плиту підігріватися, жовтки взобьем з 100 грамами цукру і потихеньку увіллємо в них підігріті вершки. У решти вершках розводимо борошно, ванілін і корицю і теж ставимо на плиту, але на відміну від першої партії вони повинні закипіти і поваритися на самій мінімальній температурі 5 хвилин. Коли суміш загусне, не поспішаючи введемо її до основної маси, добре вымешаем і розливаємо по формах, не доливаючи до самих країв, десь на 3-4 щоб коли маса нагріється, вона не втекла». Стандартно в одній порції близько 100-150 р. Готуємо в мікрохвильовій печі на максимальній потужності 12 хвилин. Після приготування, як би нам не хотілося з'їсти все і відразу (адже запах просто зводить з розуму), обов'язково охолоджуємо десерт в холодильнику. Бажано спочатку остудити до кімнатної температури, затягнути плівкою або накрити чимось, щоб крем не наситився сторонніми запахами.
І найцікавіше! Звичайно ж, карамельна скоринка! Посипаємо зверху цукром і спеціальної пальником карамелізуємо його. Що робити, якщо немає пальника? Можна скористатися грилем в духовці або мікрохвильовій печі, можна взяти камінні (це такі довгі) сірники, а можна спирт як у попередньому рецепті. Це не важливо! Важливо отримати хрустку скоринку, яка, мабуть, є родзинкою цього десерту!
Суфле крем-брюле без вершків
Інгредієнти:
Приготування
Яйця і жовтки збиваємо з 160 грамами цукру, молоко підігріваємо і змішуємо зі згущеним молоком і цедрою, добре прогріваємо, але не кип'ятимо. При змішуванні обов'язково дотримуватися золоте правило, саме молоко потрібно додавати в

Рекомендуємо добрі рецепти

Торт «Крем-брюле»
Чудовий, ароматний десерт у вас вийде, якщо скористаєтеся поданими далі докладним рецептом. Розповімо, як правильно і досить оригінально спорудити

Крем-карамель
Ніжний десерт з французькою назвою «Крем-карамель» знають і люблять у всьому світі. Однак зробити його самостійно здійснено просто, і мінімальний

Карамель з цукру
Карамель з цукру - це прекрасне доповнення до легкого десерту або смачною випічки, яке сподобається всім ласунам і не тільки. Рецепт її створення

Карамельний крем для торта
Коли хочеться приготувати торт за своїм власним рецептом, придумати щось нове і незвичайне, варто подбати і про смачну кремі - адже він вносить у

Гарбузовий крем - універсальний і ніжний десерт
Гарбузовий крем - універсальне і смачне блюдо, яке можна подати у вигляді ніжного десерту до чашки чаю або фруктового соку, а можна промазати їм будь

Фруктовий крем
Фруктовий крем може виступати як в якості самостійного десерту, так і використовуватися у вигляді начинки для тортів чи тістечок. У нашій статті ми