Крем-брюле в домашніх умовах - рецепт
Часто, для того щоб приготувати щось дуже смачненьке доводиться неабияк попітніти на кухні. Цей десерт виняток, готується простіше не буває, самі звичайні продукти, а от смак приголомшливий! Отже, ця стаття про те, як приготувати крем-брюле в домашніх умовах.
Інгредієнти:
вершки 20% – 05 літра;
цукор – 240 г;
яєчний жовток – 6 шт.;
вода – 30 мл;
ванільний цукор – 10 г;
спирт – 45 мл;
Приготування
У каструльці або сотейнику приготуємо карамель з води і 125 грамів цукру. Обов'язково спочатку наливаємо воду, потім висипаємо в неї цукор, не перемішуємо ложкою, а раструшиваем суміш. Варимо до 10 хвилин на середній температурі до медового кольору. Вершки добре підігріваємо, але не даємо їм закипіти і виливаємо до карамелі, інтенсивно розмішуючи. Жовтки розтираємо з 50 грамами цукру і ванільним цукром, не збиваємо і в 3 етапи вмішуємо в них вершки.
Розливаємо в керамічні формочки або чашечки з товстими стінками. В глибоке деко викладаємо паперовий рушник в декілька шарів, розставляємо формочки з кремом і заливаємо водою, щоб вона доходила до середини. Готуємо в духовці при 140 градусах 40 хвилин.
Десерт повинен застигнути в холодильнику, а перед подачею в кожну порцію зверху висипаємо по 10 г цукру, заливаємо 15 мл спирту і підпалюємо. Коли спирт згорить і утворюється карамельна скоринка можна подавати.
Інгредієнти:
вершки - 800 мл;
жовтки – 6 шт;
борошно – 50 р;
кориця і ваніль – по щіпці;
цукор – 170 р.
Приготування
400 мл вершків ставимо на плиту підігріватися, жовтки взобьем з 100 грамами цукру і потихеньку увіллємо в них підігріті вершки. У решти вершках розводимо борошно, ванілін і корицю і теж ставимо на плиту, але на відміну від першої партії вони повинні закипіти і поваритися на самій мінімальній температурі 5 хвилин. Коли суміш загусне, не поспішаючи введемо її до основної маси, добре вымешаем і розливаємо по формах, не доливаючи до самих країв, десь на 3-4 щоб коли маса нагріється, вона не втекла». Стандартно в одній порції близько 100-150 р. Готуємо в мікрохвильовій печі на максимальній потужності 12 хвилин. Після приготування, як би нам не хотілося з'їсти все і відразу (адже запах просто зводить з розуму), обов'язково охолоджуємо десерт в холодильнику. Бажано спочатку остудити до кімнатної температури, затягнути плівкою або накрити чимось, щоб крем не наситився сторонніми запахами.
І найцікавіше! Звичайно ж, карамельна скоринка! Посипаємо зверху цукром і спеціальної пальником карамелізуємо його. Що робити, якщо немає пальника? Можна скористатися грилем в духовці або мікрохвильовій печі, можна взяти камінні (це такі довгі) сірники, а можна спирт як у попередньому рецепті. Це не важливо! Важливо отримати хрустку скоринку, яка, мабуть, є родзинкою цього десерту!
Інгредієнти:
молоко – 500 мл;
згущене молоко – 300 мл;
цедра одного лимона і одного апельсина;
жовток – 2 шт.;
яйце – 4 шт.;
цукор – 260 г;
вода-30 мл;
сік лимона - 30 мл
Приготування
Яйця і жовтки збиваємо з 160 грамами цукру, молоко підігріваємо і змішуємо зі згущеним молоком і цедрою, добре прогріваємо, але не кип'ятимо. При змішуванні обов'язково дотримуватися золоте правило, саме молоко потрібно додавати в яйця, а не навпаки. Так і робимо, потім розливаємо в формочки керамічні або скляні, але обов'язково з товстими стінками. У деко наливаємо окріп, так щоб вода доходила до середини посуду, в якій готується крем-брюле. Готуємо годину на 120 градусах. Після запікання поверхню десерту повинна бути щільною. А «визрівати» він буде в холодильнику, т. к. подається холодним. Найголовніше перед подачею покрити десерт карамеллю з води, 100 грамів цукру і лимонного соку. Варимо її до темно-медового кольору і поки вона гаряча рівномірно розподіляємо по поверхні, коли карамель застигне, вийде традиційна скоринка.
Рецепт приготування крем-брюле в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
У каструльці або сотейнику приготуємо карамель з води і 125 грамів цукру. Обов'язково спочатку наливаємо воду, потім висипаємо в неї цукор, не перемішуємо ложкою, а раструшиваем суміш. Варимо до 10 хвилин на середній температурі до медового кольору. Вершки добре підігріваємо, але не даємо їм закипіти і виливаємо до карамелі, інтенсивно розмішуючи. Жовтки розтираємо з 50 грамами цукру і ванільним цукром, не збиваємо і в 3 етапи вмішуємо в них вершки.
Розливаємо в керамічні формочки або чашечки з товстими стінками. В глибоке деко викладаємо паперовий рушник в декілька шарів, розставляємо формочки з кремом і заливаємо водою, щоб вона доходила до середини. Готуємо в духовці при 140 градусах 40 хвилин.
Десерт повинен застигнути в холодильнику, а перед подачею в кожну порцію зверху висипаємо по 10 г цукру, заливаємо 15 мл спирту і підпалюємо. Коли спирт згорить і утворюється карамельна скоринка можна подавати.
Рецепт десерту крем-брюле в мікрохвильовці
Інгредієнти:
Приготування
400 мл вершків ставимо на плиту підігріватися, жовтки взобьем з 100 грамами цукру і потихеньку увіллємо в них підігріті вершки. У решти вершках розводимо борошно, ванілін і корицю і теж ставимо на плиту, але на відміну від першої партії вони повинні закипіти і поваритися на самій мінімальній температурі 5 хвилин. Коли суміш загусне, не поспішаючи введемо її до основної маси, добре вымешаем і розливаємо по формах, не доливаючи до самих країв, десь на 3-4 щоб коли маса нагріється, вона не втекла». Стандартно в одній порції близько 100-150 р. Готуємо в мікрохвильовій печі на максимальній потужності 12 хвилин. Після приготування, як би нам не хотілося з'їсти все і відразу (адже запах просто зводить з розуму), обов'язково охолоджуємо десерт в холодильнику. Бажано спочатку остудити до кімнатної температури, затягнути плівкою або накрити чимось, щоб крем не наситився сторонніми запахами.
І найцікавіше! Звичайно ж, карамельна скоринка! Посипаємо зверху цукром і спеціальної пальником карамелізуємо його. Що робити, якщо немає пальника? Можна скористатися грилем в духовці або мікрохвильовій печі, можна взяти камінні (це такі довгі) сірники, а можна спирт як у попередньому рецепті. Це не важливо! Важливо отримати хрустку скоринку, яка, мабуть, є родзинкою цього десерту!
Суфле крем-брюле без вершків
Інгредієнти:
Приготування
Яйця і жовтки збиваємо з 160 грамами цукру, молоко підігріваємо і змішуємо зі згущеним молоком і цедрою, добре прогріваємо, але не кип'ятимо. При змішуванні обов'язково дотримуватися золоте правило, саме молоко потрібно додавати в яйця, а не навпаки. Так і робимо, потім розливаємо в формочки керамічні або скляні, але обов'язково з товстими стінками. У деко наливаємо окріп, так щоб вода доходила до середини посуду, в якій готується крем-брюле. Готуємо годину на 120 градусах. Після запікання поверхню десерту повинна бути щільною. А «визрівати» він буде в холодильнику, т. к. подається холодним. Найголовніше перед подачею покрити десерт карамеллю з води, 100 грамів цукру і лимонного соку. Варимо її до темно-медового кольору і поки вона гаряча рівномірно розподіляємо по поверхні, коли карамель застигне, вийде традиційна скоринка.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт «Крем-брюле»
Чудовий, ароматний десерт у вас вийде, якщо скористаєтеся поданими далі докладним рецептом. Розповімо, як правильно і досить оригінально спорудити
Крем-карамель
Ніжний десерт з французькою назвою «Крем-карамель» знають і люблять у всьому світі. Однак зробити його самостійно здійснено просто, і мінімальний
Карамель з цукру
Карамель з цукру - це прекрасне доповнення до легкого десерту або смачною випічки, яке сподобається всім ласунам і не тільки. Рецепт її створення
Карамельний крем для торта
Коли хочеться приготувати торт за своїм власним рецептом, придумати щось нове і незвичайне, варто подбати і про смачну кремі - адже він вносить у
Гарбузовий крем - універсальний і ніжний десерт
Гарбузовий крем - універсальне і смачне блюдо, яке можна подати у вигляді ніжного десерту до чашки чаю або фруктового соку, а можна промазати їм будь
Фруктовий крем
Фруктовий крем може виступати як в якості самостійного десерту, так і використовуватися у вигляді начинки для тортів чи тістечок. У нашій статті ми