» » Торт «Крем-брюле»

Торт «Крем-брюле»

Торт «Крем-брюле»
Пропонуємо рецепт неймовірно смачного торта «Крем-брюле». Витрачена на його приготування левова частка часу повністю компенсується захопленими відгуками домочадців і гостей, адже залишитися байдужим до дегустації даного десерту просто неможливо.

Торт «Крем-брюле» - рецепт в домашніх умовах


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно – 480 м;

  • маргарин вершковий – 360 г;

  • м'який сир – 220 г;

  • стандартний пакетик розпушувача;

  • щіпка ваніліну;


  • Для крему:

  • чотири яєчних жовтки;

  • цукровий пісок – 210 г;

  • молоко незбиране – 700 мл;

  • борошно пшеничне – 95 г;

  • стандартна пачка вершкового масла;

  • щіпка ваніліну;

  • дві столові ложки коньяку;


  • Для карамелі:

  • цукровий пісок – 210 г;

  • молоко незбиране – 155 мл;

  • масло вершкове – 55 г;

  • щіпка солі.


  • Приготування
    Для приготування тіста перетираємо сир з дуже м'яким вершковим маргарином, додаємо в процесі щіпку ваніліну, а потім вмішуємо просіяне борошно і розпушувач. Після цього ретельно вимішуємо тісто протягом десяти хвилин. Потім розділяємо борошняний ком на шість рівних часток, розкачуємо кожну на окремому відрозі пергаменту, надаємо краях рівний контур, приклавши тарілку або кришку відповідного розміру, і по черзі доводимо коржі до готовності і рум'яності в розігрітій до 180 градусів духовій шафі. Обрізки також розкачуємо і випікаємо корж, якому на завершення даємо ще підсушіть в духовці, а потім подрібнюємо в крихту, яка буде потрібно для посипання готового торта.
    Далі про те, як приготувати крем-брюле для торта. Починаємо з карамелі. В товстостінну сковороду або сотейник насипаємо цукровий пісок і ставимо на сильний вогонь. Витримуємо на плиті до розплавлення. На початку процесу плавки починаємо безперервно розмішувати масу щоб уникнути пригорання. Після придбання масою золотистого бурштинового відтінку, знімаємо сковороду з вогню і починаємо, неперервно інтенсивно розмішуючи, вводити тепле молочко. Якщо карамель схоплюється грудочками, знову ставимо ємність на плиту і прогріваємо, не припиняючи помішувати, до їх розплавлення. Додаємо в масу ванілін, сіль і вершкове масло і розмішуємо до однорідності.
    Поки карамельна суміш охолоджується, готуємо заварний крем. Для цього розтираємо жовтки з цукровим піском, кидаємо ванілін, всипаємо борошно і вливаємо склянку молока. Розмішуємо суміш до отримання максимально однорідної текстури. Молоко, що залишилося, прогріваємо в ковшике до кипіння, а потім малими порціями вводимо в жовткову суміш, безперервно інтенсивно розмішуючи. Після цього поміщаємо крем на вогонь і прогріваємо, помішуючи, до загустіння, а потім даємо
    Торт «Крем-брюле»
    охолонути. Тепер додаємо в заварний крем дуже м'яке вершкове масло і гарненько пробиваємо міксером до пишноти і легкості.
    Останнім етапом приготування крему крем-брюле буде злиття заварний і карамельної основи. Для цього вливаємо карамель в крем, безперервно помішуючи, додаємо коньяк і добиваємося однорідності.
    Тепер залишилося оформити тортик. Для цього в роз'ємну форму або відповідне кільце укладаємо по черзі коржі і просочуємо їх щедро кремом. Посипаємо боки і верх торта крихтою і залишаємо в холодильнику просочуватися мінімум на дванадцять годин, а ідеально на добу.
    Додав: admin | 1-03-2016, 19:49
    Переглядів: 373