Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Коржі для «Наполеона»

Коржі для «Наполеона»

1-03-2016, 19:49
901
Коржі для «Наполеона»
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати коржі для улюбленого багатьма торта «Наполеон» та їх запропонуємо варіант на сковороді, а також в духовці з листкового тіста.

Коржі для «Наполеона» - рецепт на сковороді


Якщо немає можливості або бажання піч коржі в духовці - приготуйте їх на сковороді. Ви будете приємно здивовані результатом. А ось і рецепт тіста для таких коржів для «Наполеона».
Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 475 г;

  • три курячих яйця;

  • цукровий пісок – 150 г;

  • вершкове масло – 65 г;

  • щіпка соди;

  • щіпка солі.


  • Приготування
    Починаємо приготування тіста з збивання яєць. Для цього з'єднуємо їх з цукровим піском і перетворюємо за допомогою міксера в пишну посветлевшую масу. Потім вмішуємо дуже м'яке вершкове масло, додаємо дрібку солі, соду, погасивши її при цьому їдальні ложечкою оцту. Тепер просіваємо в суміш борошно, залишивши половину склянки для розкачування і робимо заміс тіста. Домагаємося його гладкою і однорідної текстури, а потім прикривають плівкою і залишаємо для визрівання на двадцять-тридцять хвилин.
    По закінченні часу поділяємо борошняний ком на чотирнадцять рівних порцій і кожну з них розкачуємо на припыленной борошном поверхні до діаметра наближеного до розміру сковороди. Тепер за допомогою відповідної за розміром тарілки або кришки обрізають гострим ножем нерівності, надаючи коржам форму рівного кола і випікаємо заготовки на розігрітій сухій сковороді, підрум'янюючи і підсушуючи їх з двох сторін на спеці середньої інтенсивності.
    По завершенні випікання на сковороді коржів підсушуємо на ній також і обрізки. Їх необхідно після цього стовкти в крихту, яка буде потрібно для обсипання готового торта.

    Листкові коржі для торта «Наполеон» - рецепт


    Особливо смачний торт «Наполеон» з листковими коржами. Готуються вони не складно, але все-таки зажадають від вас деякого терпіння і вільного часу.
    Інгредієнти:
    Для тіста 1:

  • вершковий маргарин – 220 г;

  • борошно пшеничне – 130 р.


  • Для тіста 2:

  • борошно пшеничне – 340 г;

  • одне велике куряче яйце;

  • чверть чайної ложки лимонного соку;

  • вода;

  • щіпка солі;


  • Приготування
    Для приготування коржів в даному випадку ми будемо робити двокомпонентне листкове тісто. Для цього нам потрібно зробити спочатку два замісу, а потім злити два види тіста воєдино. Отже, приступаємо. Охолоджений вершковий маргарин перетираємо на крупній тертці або розрізаємо ножем на дрібні шматочки, змішуємо з борошном і рубаємо деякий час за допомогою того ж ножа, виклавши масу на велику обробну дошку. Домагаємося при цьому отримання крихти як можна дрібніше. Після цього збираємо крихту в кулю і залишаємо на деякий час.
    Тепер беремося за друге тісто. Для цього просіваємо борошно в миску, в склянку вбиваємо яйце і доливаємо воду кімнатної температури до двох третин від загального об'єму склянки. Збовтуємо яйце з водичкою, лимонним соком і дрібкою солі до максимальної однорідності, а потім вливаємо в ємність з борошном і виробляємо заміс. Розмішуємо масу спочатку ложкою, а потім завершуємо процес руками. В результаті повинні отримати м'яку і ніяк не щільну і жорстку структуру тесту,
    Коржі для «Наполеона»
    тому не варто додавати більше борошна при цьому.
    Після цього розкачуємо отримане друге тісто до отримання пласта товщиною приблизно п'ять-сім міліметрів, а потім викладаємо на нього кулю з першого тесту і загортаємо конвертом. Поміщаємо згорток на тридцять хвилин у холодильник, а потім розкачуємо не тонко, звертаємо знову конвертом і знову ставимо на півгодини в холодильник. Повторюємо цикл ще раз, а потім отримане тісто розділяємо на шість рівних порцій, розкачуємо кожну до бажаної форми і випікаємо в прогрітій до 230 градусів духовці протягом приблизно десяти-п'ятнадцяти хвилин до красивого золотистого рум'янцю.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Закусочний торт «Наполеон»
    Закусочний торт «Наполеон»
    Закусочний торт «Наполеон» відомий не сильно, оскільки класичний десерт його затьмарює. Однак це не означає, що його не варто готувати. Ніжні
    Торт «Наполеон» в домашніх умовах
    Торт «Наполеон» в домашніх умовах
    Наполеон - це не тільки великий полководець, хороший коньяк і салат. Це приголомшливий торт, який можна їсти знову і знову, насолоджуючись кожним
    Торт «Наполеон» зі згущеним молоком
    Торт «Наполеон» зі згущеним молоком
    Торт «Наполеон» можна готувати за різними рецептами. Ми вирішили розповісти вам про рецепти цього десерту зі згущеним молоком. Таке ласощі нікого не
    Торт на кефірі - рецепт
    Торт на кефірі - рецепт
    Кефір використовують у приготуванні багатьох страв, у тому числі і смачних десертів. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька рецептів створення тортів на
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили