Торт на кефірі - рецепт
З допомогою кефіру можна замісити листкове бездріжджове тісто. Коржі з листкового тіста підходять для торта «Наполеон», для тортів зі сметанним або фруктовим кремом. Випікають торт на кефірі в мультиварці або в духовці.
Інгредієнти:
Для тіста:
пшеничне борошно вищого сорту - 500 г;
вершкове масло - 400 г;
кефір - 1 склянка;
яйце - 1 шт.;
сіль - чверть чайної ложки.
Для крему:
молоко - 500 мл;
яйця - 4 шт.;
борошно - 100 г;
цукор - 200 г;
ванілін.
Приготування
Спочатку займаємося тестом на кефірі для торта. Просіваємо борошно, додаємо в неї яйце, вливаємо кефір. Додаємо сіль і замішуємо тісто. Робимо з нього кулю, накриваємо чистим рушником або серветкою і ставимо в холодильник на півгодини. Поки тісто охолоджується, вершкове масло нарізаємо невеликими шматочками і даємо йому злегка розм'якнути. Змішуємо масло і дві склянки борошна, обережно його розминаємо (не розтирати!). Розкачуємо тісто квадратної форми, в середину кладемо розтерте масло з борошном. Звертаємо конвертом і стискаємо по краях.
Далі тісто розкачуємо у формі прямокутника і складаємо навпіл. Знову ставимо на півгодини в холодильник. Через 30 хвилин розкачуємо тісто, складаємо його вчетверо, відносимо постояти на холоді 20 хвилин. Цю процес за бажанням повторюємо ще кілька разів.
Готове листкове тісто ділимо на кілька однакових частин, розкачуємо і випікаємо.
Щоб зробити крем, молоко і цукор кип'ятимо. Борошно підсмажуємо в духовій шафі до золотистого кольору, додаємо в неї яйця, перемішуємо до тих пір, поки розчиняться грудочки. У цю суміш вливаємо вскипяченное солодке молоко і ванілін. Ставимо на повільний вогонь і, постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Охолоджуємо.
Коржі намазуємо кремом, зверху і з боків посипаємо сухарями і залишаємо постояти, поки просочаться коржі. Торт «Наполеон» готовий!
Ще один вид тесту на кефірі для торта, це легкі наполовину бісквітні коржі з рідкого тіста. Кількість цукру і вершкового масла за бажанням можна зменшити, але ні в якому разі не можна виключати зі складу сметану. Вона надає тісту легкість і ніжний вершковий смак.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 2 склянки;
цукор - 1 склянка;
масло вершкове м'яке - 100 г;
какао - півсклянки;
кефір - 1 склянка;
яйця - 2 шт.;
сметана - півсклянки;
ванілін.
Для крему:
м'яке вершкове масло - 100 г;
згущене молоко - півбанки;
яйця - 2 шт.;
цукровий пісок - 1 склянка;
молоко - півсклянки;
борошно - 2 столові ложки;
розпушувач - 1 чайна ложка.
Приготування
Цукор розтираємо з маслом і яйцями. Вливаємо кефір і додаємо сметану. Розмішуємо до однорідного стану. Просіваємо борошно з розпушувачем, змішуємо з какао. Поступово всипаємо суху суміш в рідку, ретельно розмішуємо. Має вийти тісто такий же густоти, як на оладки. Тісто розділяємо на дві частини, виливаємо по черзі у форму і випікаємо до коричневої скоринки.
Для крему м'яке масло розтираємо з половиною банки згущеного молока. Це перша частина крему. Другу частину готуємо так: збиваємо яйця і цукор, розводимо молоком і, додавши борошно, доводимо суміш до температури кипіння, часто помішуючи. Охолоджуємо і змішуємо обидві частини крему. Якщо маса вийшла занадто густий, розбавляємо її молоком до потрібного стану. Якщо крем вийшов рідким, можна додати в нього звареної на молоці густою манною каші.
Коржі намазуємо кремом, прикрашаємо шматочками фруктів. Наш шоколадний торт готовий!
З цими ж коржами можна приготувати і торт на кефірі з варенням. У цьому випадку перемазиваем коржі відповідним по консистенції варенням, джемом або повидлом.
Щоб отримати мармуровий торт на кефірі, додаємо какао тільки в половину тіста. Друга частина залишається білою. Обережно перемішавши два кольори тіста, ділимо його навпіл і випікаємо всі ті ж два коржа, але вже з мармуровим малюнком.
Торт «Наполеон» на кефірі
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Приготування
Спочатку займаємося тестом на кефірі для торта. Просіваємо борошно, додаємо в неї яйце, вливаємо кефір. Додаємо сіль і замішуємо тісто. Робимо з нього кулю, накриваємо чистим рушником або серветкою і ставимо в холодильник на півгодини. Поки тісто охолоджується, вершкове масло нарізаємо невеликими шматочками і даємо йому злегка розм'якнути. Змішуємо масло і дві склянки борошна, обережно його розминаємо (не розтирати!). Розкачуємо тісто квадратної форми, в середину кладемо розтерте масло з борошном. Звертаємо конвертом і стискаємо по краях.
Далі тісто розкачуємо у формі прямокутника і складаємо навпіл. Знову ставимо на півгодини в холодильник. Через 30 хвилин розкачуємо тісто, складаємо його вчетверо, відносимо постояти на холоді 20 хвилин. Цю процес за бажанням повторюємо ще кілька разів.
Готове листкове тісто ділимо на кілька однакових частин, розкачуємо і випікаємо.
Щоб зробити крем, молоко і цукор кип'ятимо. Борошно підсмажуємо в духовій шафі до золотистого кольору, додаємо в неї яйця, перемішуємо до тих пір, поки розчиняться грудочки. У цю суміш вливаємо вскипяченное солодке молоко і ванілін. Ставимо на повільний вогонь і, постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Охолоджуємо.
Коржі намазуємо кремом, зверху і з боків посипаємо сухарями і залишаємо постояти, поки просочаться коржі. Торт «Наполеон» готовий!
Ще один вид тесту на кефірі для торта, це легкі наполовину бісквітні коржі з рідкого тіста. Кількість цукру і вершкового масла за бажанням можна зменшити, але ні в якому разі не можна виключати зі складу сметану. Вона надає тісту легкість і ніжний вершковий смак.
Шоколадний торт на кефірі
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Приготування
Цукор розтираємо з маслом і яйцями. Вливаємо кефір і додаємо сметану. Розмішуємо до однорідного стану. Просіваємо борошно з розпушувачем, змішуємо з какао. Поступово всипаємо суху суміш в рідку, ретельно розмішуємо. Має вийти тісто такий же густоти, як на оладки. Тісто розділяємо на дві частини, виливаємо по черзі у форму і випікаємо до коричневої скоринки.
Для крему м'яке масло розтираємо з половиною банки згущеного молока. Це перша частина крему. Другу частину готуємо так: збиваємо яйця і цукор, розводимо молоком і, додавши борошно, доводимо суміш до температури кипіння, часто помішуючи. Охолоджуємо і змішуємо обидві частини крему. Якщо маса вийшла занадто густий, розбавляємо її молоком до потрібного стану. Якщо крем вийшов рідким, можна додати в нього звареної на молоці густою манною каші.
Коржі намазуємо кремом, прикрашаємо шматочками фруктів. Наш шоколадний торт готовий!
З цими ж коржами можна приготувати і торт на кефірі з варенням. У цьому випадку перемазиваем коржі відповідним по консистенції варенням, джемом або повидлом.
Щоб отримати мармуровий торт на кефірі, додаємо какао тільки в половину тіста. Друга частина залишається білою. Обережно перемішавши два кольори тіста, ділимо його навпіл і випікаємо всі ті ж два коржа, але вже з мармуровим малюнком.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт «Пломбір»
Торт «Пломбір» - дуже ніжний десерт, який зачарує кожного, хто його спробує. Існує кілька рецептів цього ласощі, і в даній статті ми про них
Ленінградський торт - рецепт
Любите смачні тортики, які швидко готуються? Значить вам точно сподобається рецепт десерту "Ленінградського". Як його приготувати, який знадобиться
Торт з бананами - рецепт
Торт з бананами - дивовижне ласощі, яке припаде до смаку, як дорослим, так і дітям. Такий десерт неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл.
Торт з какао
Любителям шоколаду, звичайно ж, сподобається випічка з додаванням какао. І сьогодні ми поговоримо про торти з цією добавкою. Читайте наші корисні
Торт без яєць
Яйця служать сполучною ланкою в будь випічці. Але якщо ви з якихось причин не вживаєте їх, тоді пропонуємо скуштувати торти без яєць. Давайте
Торт з заварним кремом
Торти, звичайно ж, люблять всі, і вони присутні на будь-якому святковому торжестві. І сьогодні ми розповімо, як спекти простий і смачний торт з