Торт без яєць
Яйця служать сполучною елементом у будь-якій страві. Саме завдяки яєць випічка тримає свою форму і не розповзається. Однак, якщо ви з якихось причин не хочете вживати яйця, ми готові запропонувати масу альтернативних рецептів десертів без їх участі.
Інгредієнти:
Для тіста:
вершкове масло - 85 м;
мед - 2 ст. ложки;
сметана - 2 ст. ложки;
цукор - 1/2 ст.;
сода - 1 1/2 ч. ложки;
борошно - 2 1/2 ст.
Для крему:
сметана - 500 г;
цукор - за смаком.
Приготування
Починаємо приготування з тіста: ставимо на водяну баню невелику каструльку і кладемо в неї шматочок вершкового масла. Розтоплюємо масло і засипаємо цукор. Помішуємо, поки цукрові кристали не розчиняться повністю, після чого додаємо в мисочку мед і вимішуємо до однорідності. До медової масою засипаємо соду і тримаємо каструльку над лазнею, постійно перемішуючи її вміст.
Загальний обсяг інгредієнтів повинен збільшитися в 2-3 рази, після чого каструльку можна знімати з лазні і поступово додавати борошно і сметану. Остиглу суміш ділимо на 5-6 порцій і скачуємо їх у кульки. Кожен кулька повинен постояти в холодильнику хвилин 15-20 після чого його можна розкачати в корж і ставити в духовку підрум'янитися 4-5 хвилин при 200 градусах.
Готові коржі просочуємо сметанним кремом з самої сметани, змішаної з цукром (можна додати за смаком ванілі). Медовий торт на сметані без яєць повинен постояти 3-4 години в холодильнику, після чого його можна подавати.
Інгредієнти:
Для тіста:
вершкове масло - 200 г;
кефір (не жирний) - 1 ст.;
борошно - 2 1/2 ст.;
сода - 1 ч. ложка.
Для крему:
молоко - 125 мл;
цукор - 2 ст.;
борошно - 4-5 ст. ложок;
вершкове масло - 180 р.
Приготування
М'яке вершкове масло (можна замінити маргарином), перетираємо з борошном в крихту. Соду змішати з кефіром і заливаємо цією сумішшю борошняну крихту. Готове м'яке тісто ділимо на 6 частин і скачуємо їх у кульки. Кожен такий кулька накриваємо плівкою і ставимо в холодильник години на 2.
Для крему борошно, цукор і молоко збиваємо до однорідності і ставимо на вогонь. Додаємо м'яке вершкове масло у готовий крем і вимішуємо все ложкою.
Кульки з тіста розкачуємо в коржі і випікаємо 10 хвилин при 200 градусах. Промазуємо кожен корж кремом і залишаємо торт просочуватися в холодильнику 8-10 годин.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 1 1/2 ст.;
какао-порошок - 1/3 ст.;
сода - 1 ч. ложка;
цукор - 1 ст.;
рослинне масло - 1/2 ст.;
кава - 1 ст.;
винний оцет - 2 ст. ложки;
ванільний екстракт - 2 ч. ложки.
Для глазурі:
шоколад - 250 г;
вода - 3/4 ст.;
ванільний екстракт - 1 ч. ложка.
Приготування
Борошно просіваємо разом з содою і какао-порошком. Додаємо в суміш цукор. Окремо змішуємо масло з кавою і ванільним екстрактом. Заливаємо сухі інгредієнти отриманою рідиною і перемішуємо. Як тільки тісто стане гладким і однорідним, додаємо до нього оцет. Виливаємо тісто на деко і випікаємо 25 хвилин при 180 градусах.
Для глазурі шоколад розтоплюємо в мікрохвильовій печі і змішуємо з гарячою водою і ванільним екстрактом. Змащуємо готовий бісквіт глазур'ю і подаємо.
Ви можете приготувати сирний торт без яєць грунтуючись на цьому ж рецепті. Для цього замість глазурі змішайте м'який сир зі сметаною і збийте з цукровою пудрою до утворення густого крему. Готовий сирний крем можна розподілити поверх вже охололого бісквіта, або розділити сам бісквіт на 2 шару і промазати обидва шару кремом. В останньому випадку верхівку торта можна промазати шоколадною глазур'ю.
Рецепт медового торта без яєць
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Приготування
Починаємо приготування з тіста: ставимо на водяну баню невелику каструльку і кладемо в неї шматочок вершкового масла. Розтоплюємо масло і засипаємо цукор. Помішуємо, поки цукрові кристали не розчиняться повністю, після чого додаємо в мисочку мед і вимішуємо до однорідності. До медової масою засипаємо соду і тримаємо каструльку над лазнею, постійно перемішуючи її вміст.
Загальний обсяг інгредієнтів повинен збільшитися в 2-3 рази, після чого каструльку можна знімати з лазні і поступово додавати борошно і сметану. Остиглу суміш ділимо на 5-6 порцій і скачуємо їх у кульки. Кожен кулька повинен постояти в холодильнику хвилин 15-20 після чого його можна розкачати в корж і ставити в духовку підрум'янитися 4-5 хвилин при 200 градусах.
Готові коржі просочуємо сметанним кремом з самої сметани, змішаної з цукром (можна додати за смаком ванілі). Медовий торт на сметані без яєць повинен постояти 3-4 години в холодильнику, після чого його можна подавати.
Наполеон - торт на кефірі без яєць
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Приготування
М'яке вершкове масло (можна замінити маргарином), перетираємо з борошном в крихту. Соду змішати з кефіром і заливаємо цією сумішшю борошняну крихту. Готове м'яке тісто ділимо на 6 частин і скачуємо їх у кульки. Кожен такий кулька накриваємо плівкою і ставимо в холодильник години на 2.
Для крему борошно, цукор і молоко збиваємо до однорідності і ставимо на вогонь. Додаємо м'яке вершкове масло у готовий крем і вимішуємо все ложкою.
Кульки з тіста розкачуємо в коржі і випікаємо 10 хвилин при 200 градусах. Промазуємо кожен корж кремом і залишаємо торт просочуватися в холодильнику 8-10 годин.
Вегетаріанський шоколадний торт без яєць
Інгредієнти:
Для тіста:
Для глазурі:
Приготування
Борошно просіваємо разом з содою і какао-порошком. Додаємо в суміш цукор. Окремо змішуємо масло з кавою і ванільним екстрактом. Заливаємо сухі інгредієнти отриманою рідиною і перемішуємо. Як тільки тісто стане гладким і однорідним, додаємо до нього оцет. Виливаємо тісто на деко і випікаємо 25 хвилин при 180 градусах.
Для глазурі шоколад розтоплюємо в мікрохвильовій печі і змішуємо з гарячою водою і ванільним екстрактом. Змащуємо готовий бісквіт глазур'ю і подаємо.
Ви можете приготувати сирний торт без яєць грунтуючись на цьому ж рецепті. Для цього замість глазурі змішайте м'який сир зі сметаною і збийте з цукровою пудрою до утворення густого крему. Готовий сирний крем можна розподілити поверх вже охололого бісквіта, або розділити сам бісквіт на 2 шару і промазати обидва шару кремом. В останньому випадку верхівку торта можна промазати шоколадною глазур'ю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шоколадний торт рецепт
Шоколад - один з найулюбленіших ласощів і дітей, і дорослих, як, втім, і торт. Ці десерти збирають на чаювання всю сім'ю, то чому б їх не об'єднати і
Сметанний торт «Ведмедик»
Сметанний торт «Ведмедик» - один з найулюбленіших десертів дитинства. Це ласощі пекли ще наші бабусі, до великих свят і значущим подіям. Спробуйте і
Торт «Чорний принц»
Торт «Чорний принц» - дуже простий і неймовірно смачний десерт, готувати який одне задоволення. Якщо ви любите побалувати своє сімейство смачними
Торт з ананасами
Не знаєте такого новенького і цікавого зробити до чаю для домочадців? У нас є для вас є відмінне рішення - торт з ананасами. Давайте дізнаємося
Торт з бананами - рецепт
Торт з бананами - дивовижне ласощі, яке припаде до смаку, як дорослим, так і дітям. Такий десерт неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл.
Торт з чорносливом
Страви з наявністю чорносливу завжди виходять дивовижно смачними та оригінальними. І торти в цьому плані не виключення. Давайте знайомиться з