Яйця служать сполучною елементом у будь-якій страві. Саме завдяки яєць випічка тримає свою форму і не розповзається. Однак, якщо ви з якихось причин не хочете вживати яйця, ми готові запропонувати масу альтернативних рецептів десертів без їх участі.
Рецепт медового торта без яєць
Інгредієнти: Для тіста:
вершкове масло - 85 м; мед - 2 ст. ложки; сметана - 2 ст. ложки; цукор - 1/2 ст.; сода - 1 1/2 ч. ложки; борошно - 2 1/2 ст. Для крему:
сметана - 500 г; цукор - за смаком. Приготування Починаємо приготування з тіста: ставимо на водяну баню невелику каструльку і кладемо в неї шматочок вершкового масла. Розтоплюємо масло і засипаємо цукор. Помішуємо, поки цукрові кристали не розчиняться повністю, після чого додаємо в мисочку мед і вимішуємо до однорідності. До медової масою засипаємо соду і тримаємо каструльку над лазнею, постійно перемішуючи її вміст.
Загальний обсяг інгредієнтів повинен збільшитися в 2-3 рази, після чого каструльку можна знімати з лазні і поступово додавати борошно і сметану. Остиглу суміш ділимо на 5-6 порцій і скачуємо їх у кульки. Кожен кулька повинен постояти в холодильнику хвилин 15-20 після чого його можна розкачати в корж і ставити в духовку підрум'янитися 4-5 хвилин при 200 градусах.
Готові коржі просочуємо сметанним кремом з самої сметани, змішаної з цукром (можна додати за смаком ванілі). Медовий торт на сметані без яєць повинен постояти 3-4 години в холодильнику, після чого його можна подавати.
Наполеон - торт на кефірі без яєць
Інгредієнти: Для тіста:
вершкове масло - 200 г; кефір (не жирний) - 1 ст.; борошно - 2 1/2 ст.; сода - 1 ч. ложка. Для крему:
молоко - 125 мл; цукор - 2 ст.; борошно - 4-5 ст. ложок; вершкове масло - 180 р. Приготування М'яке вершкове масло (можна замінити маргарином), перетираємо з борошном в крихту. Соду змішати з кефіром і заливаємо цією сумішшю борошняну крихту. Готове м'яке тісто ділимо на 6 частин і скачуємо їх у кульки. Кожен такий кулька накриваємо плівкою і ставимо в холодильник години на 2.
Для крему борошно, цукор і молоко збиваємо до однорідності і ставимо на вогонь. Додаємо м'яке вершкове масло у готовий крем і вимішуємо все ложкою.
Кульки з тіста розкачуємо в коржі і випікаємо 10 хвилин при 200 градусах. Промазуємо кожен корж кремом і залишаємо торт просочуватися в холодильнику 8-10 годин.
Вегетаріанський шоколадний торт без яєць
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 1 1/2 ст.; какао-порошок - 1/3 ст.; сода - 1 ч. ложка; цукор - 1 ст.; рослинне масло - 1/2 ст.; кава - 1 ст.; винний оцет - 2 ст. ложки; ванільний екстракт - 2 ч. ложки. Для глазурі:
шоколад - 250 г; вода - 3/4 ст.; ванільний екстракт - 1 ч. ложка. Приготування Борошно просіваємо разом з содою і какао-порошком. Додаємо в суміш цукор. Окремо змішуємо масло з кавою і ванільним екстрактом. Заливаємо сухі інгредієнти отриманою рідиною і перемішуємо. Як тільки тісто стане гладким і однорідним, додаємо до нього оцет. Виливаємо тісто на деко і випікаємо 25 хвилин при 180 градусах.
Для глазурі шоколад розтоплюємо в мікрохвильовій печі і змішуємо з гарячою водою і ванільним екстрактом. Змащуємо готовий бісквіт глазур'ю і подаємо.
Ви можете приготувати сирний торт без яєць грунтуючись на цьому ж рецепті. Для цього замість глазурі змішайте м'який сир зі сметаною і збийте з цукровою пудрою до утворення густого крему. Готовий сирний крем можна розподілити поверх вже охололого бісквіта, або розділити сам бісквіт на 2 шару і промазати обидва шару кремом. В останньому випадку верхівку торта можна промазати шоколадною глазур'ю.