Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати коржі для улюбленого багатьма торта «Наполеон» та їх запропонуємо варіант на сковороді, а також в духовці з листкового тіста.
Коржі для «Наполеона» - рецепт на сковороді
Якщо немає можливості або бажання піч коржі в духовці - приготуйте їх на сковороді. Ви будете приємно здивовані результатом. А ось і рецепт тіста для таких коржів для «Наполеона».
Інгредієнти: борошно пшеничне – 475 г; три курячих яйця; цукровий пісок – 150 г; вершкове масло – 65 г; щіпка соди; щіпка солі. Приготування Починаємо приготування тіста з збивання яєць. Для цього з'єднуємо їх з цукровим піском і перетворюємо за допомогою міксера в пишну посветлевшую масу. Потім вмішуємо дуже м'яке вершкове масло, додаємо дрібку солі, соду, погасивши її при цьому їдальні ложечкою оцту. Тепер просіваємо в суміш борошно, залишивши половину склянки для розкачування і робимо заміс тіста. Домагаємося його гладкою і однорідної текстури, а потім прикривають плівкою і залишаємо для визрівання на двадцять-тридцять хвилин.
По закінченні часу поділяємо борошняний ком на чотирнадцять рівних порцій і кожну з них розкачуємо на припыленной борошном поверхні до діаметра наближеного до розміру сковороди. Тепер за допомогою відповідної за розміром тарілки або кришки обрізають гострим ножем нерівності, надаючи коржам форму рівного кола і випікаємо заготовки на розігрітій сухій сковороді, підрум'янюючи і підсушуючи їх з двох сторін на спеці середньої інтенсивності.
По завершенні випікання на сковороді коржів підсушуємо на ній також і обрізки. Їх необхідно після цього стовкти в крихту, яка буде потрібно для обсипання готового торта.
Листкові коржі для торта «Наполеон» - рецепт
Особливо смачний торт «Наполеон» з листковими коржами. Готуються вони не складно, але все-таки зажадають від вас деякого терпіння і вільного часу.
Інгредієнти: Для тіста 1:
вершковий маргарин – 220 г; борошно пшеничне – 130 р. Для тіста 2:
борошно пшеничне – 340 г; одне велике куряче яйце; чверть чайної ложки лимонного соку; вода; щіпка солі; Приготування Для приготування коржів в даному випадку ми будемо робити двокомпонентне листкове тісто. Для цього нам потрібно зробити спочатку два замісу, а потім злити два види тіста воєдино. Отже, приступаємо. Охолоджений вершковий маргарин перетираємо на крупній тертці або розрізаємо ножем на дрібні шматочки, змішуємо з борошном і рубаємо деякий час за допомогою того ж ножа, виклавши масу на велику обробну дошку. Домагаємося при цьому отримання крихти як можна дрібніше. Після цього збираємо крихту в кулю і залишаємо на деякий час.
Тепер беремося за друге тісто. Для цього просіваємо борошно в миску, в склянку вбиваємо яйце і доливаємо воду кімнатної температури до двох третин від загального об'єму склянки. Збовтуємо яйце з водичкою, лимонним соком і дрібкою солі до максимальної однорідності, а потім вливаємо в ємність з борошном і виробляємо заміс. Розмішуємо масу спочатку ложкою, а потім завершуємо процес руками. В результаті повинні отримати м'яку і ніяк не щільну і жорстку структуру тесту,
тому не варто додавати більше борошна при цьому.
Після цього розкачуємо отримане друге тісто до отримання пласта товщиною приблизно п'ять-сім міліметрів, а потім викладаємо на нього кулю з першого тесту і загортаємо конвертом. Поміщаємо згорток на тридцять хвилин у холодильник, а потім розкачуємо не тонко, звертаємо знову конвертом і знову ставимо на півгодини в холодильник. Повторюємо цикл ще раз, а потім отримане тісто розділяємо на шість рівних порцій, розкачуємо кожну до бажаної форми і випікаємо в прогрітій до 230 градусів духовці протягом приблизно десяти-п'ятнадцяти хвилин до красивого золотистого рум'янцю.