Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гарбузовий крем - універсальний і ніжний десерт

Гарбузовий крем - універсальний і ніжний десерт

18-01-2015, 20:08
1 020
Гарбузовий крем - універсальний і ніжний десерт
Гарбузовий крем - просто універсальне і казково смачне блюдо, яке подається в як прекрасного і ніжного десерту разом з гарячим чаєм або фруктовими соками. А також їм можна промазати будь бісквітний корж і у вас вийде дивовижний і оригінальний торт. Давайте розглянемо з вами деякі прості рецепти приготування гарбузового крему.

Рецепт гарбузового крем - брюле


Інгредієнти:

  • яєчні жовтки - 7 шт.;

  • мелена кориця - щіпка;

  • мелений мускатний горіх - щіпка;

  • кип'ячена вода - 1 л;

  • вершки 30 % - 1 ст.;

  • знежирене молоко - 05 склянки;

  • кленовий сироп - 05 ст.;

  • гарбузове пюре - 100 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати гарбузовий крем духовку включаємо і розігріваємо до 150 градусів. У форму для запікання, ставимо 6 невеликих горщиків об'ємом 150 мл В окремій каструлі кип'ятимо воду. У великій мисці збиваємо яєчні жовтки, мускатний горіх і корицю. Далі беремо чавунець, наливаємо вершки, добре збиваємо їх, додаємо молоко, кленовий сироп і викладаємо гарбузове пюре . Ставимо масу на слабкий вогонь і доводимо до кипіння. Поступово вводимо яєчну суміш і збиваємо.
    Виливаємо отриманий крем через марлю у велику чашку, а потім розкладаємо його по порційним горщикам. Заливаємо у форму окріп, відправляємо в духовку і запікаємо до тих пір, поки вставлений в центр крему ножик не буде виходити сухою. На це піде приблизно 35-40 хвилин. Потім виставляємо горщики на стіл і даємо їм повністю охолонути. Далі готовий десерт накриваємо і охолоджуємо в холодильнику протягом 2 годин. Подаємо гарбузовий крем-брюле з збитими і злегка підсолодженими вершками.

    Гарбузовий крем з печивом


    Інгредієнти:

  • молоко знежирене - 15 ст.;

  • коричневий цукор - 2 ст. ложки;

  • яєчний жовток - 2 шт.;

  • згущене молоко - 400 мл;

  • ванілін - щіпка;

  • мелений мускатний горіх, мелений імбир - за смаком;

  • сіль - щіпка;

  • консервована гарбуз - 1 ст.;

  • сметана - 250 мл;

  • пісочне печиво - 200 р.


  • Приготування
    Для приготування гарбузового крему, наливаємо в каструльку склянку молока, насипаємо цукор, ставимо на середній вогонь і доводимо майже до кипіння, але не кип'ятимо. Після цього знімаємо посуд з вогню і залишаємо остигати. Яєчні жовтки розбиваємо у велику миску і при постійному збиванні поступово вливаємо теплу молочну суміш. Все перемішуємо і виливаємо масу назад в каструлю і проварюємо на середньому вогні протягом 4 хвилин, постійно помішуючи.
    Готовий крем проціджуємо через сито. Молоко, що залишилося з'єднуємо в окремому посуді зі згущеним молоком, ваніліном, мускатним горіхом і імбиром. Ретельно перемішуємо, додаємо подрібнену консервовану гарбуз і поступово вливаємо в масу заварний крем. Перекладаємо гарбузовий десерт у пластиковий контейнер і прибираємо в морозилку. Коли крем трохи застигне, перемішуємо його з шматочками поламаного печива і ставимо на 1 годину в холодильник.

    Вершковий гарбузовий крем


    Інгредієнти:

  • гарбуз - 500 г;

  • желатин - 1 ч. ложка;

  • куряче яйце - 2 шт.;

  • Гарбузовий крем - універсальний і ніжний десерт

  • ванілін - за смаком;

  • вершки 25 % - 200 мл


  • Приготування
    Очищену гарбуз нарізаємо кубиками, або натираємо довгою стружкою і тушкуємо в каструльці без води. Заздалегідь замочений у воді і набряклий желатин розвести в 1 столовій ложки гарячих вершків. Жовтки розтираємо окремо з цукром, додаємо желатин, кладемо щіпку ваніліну і тушкований гарбуз. Гарненько збиваємо вершки з яєчними білками і поступово з'єднуємо з приготованою масою. Після цього розкладаємо десерт у формочки, промазані рослинним маслом, і прибираємо охолоджуватися в холодильник. Подаємо гарбузовий крем з фруктовим або ягідним соусом і з соками.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кокосовий крем
    Кокосовий крем
    Якщо ви не любите звичайні сметанні або масляні креми для тортів, то слід придумати щось незвичайне. Наприклад, кокосовий крем! Готувати його не дуже
    Шоколадний крем з какао
    Шоколадний крем з какао
    Шоколадний крем з какао - це не тільки чудова прошарок для тортів і пирогів, але і цілком самостійний десерт, який відмінно підійде до чашки чаю або
    Фруктовий крем
    Фруктовий крем
    Фруктовий крем може виступати як в якості самостійного десерту, так і використовуватися у вигляді начинки для тортів чи тістечок. У нашій статті ми
    Кавовий крем
    Кавовий крем
    Кавовий крем - це смачний і ароматний десерт, а також чудова начинка для бісквітів, печива, тістечок. Варіантів його приготування багато. Ми з вами
    Крем для «Тірамісу»
    Крем для «Тірамісу»
    Тірамісу - знаменитий італійський десерт, який готують з печива савоярді з прошарками ніжного крему. Ось про те, як зробити цей самий крем ми