Гарбузовий крем - просто універсальне і казково смачне блюдо, яке подається в як прекрасного і ніжного десерту разом з гарячим чаєм або фруктовими соками. А також їм можна промазати будь бісквітний корж і у вас вийде дивовижний і оригінальний торт. Давайте розглянемо з вами деякі прості рецепти приготування гарбузового крему.
Рецепт гарбузового крем - брюле
Інгредієнти: яєчні жовтки - 7 шт.; мелена кориця - щіпка; мелений мускатний горіх - щіпка; кип'ячена вода - 1 л; вершки 30 % - 1 ст.; знежирене молоко - 05 склянки; кленовий сироп - 05 ст.; гарбузове пюре - 100 р. Приготування Перед тим, як приготувати гарбузовий крем духовку включаємо і розігріваємо до 150 градусів. У форму для запікання, ставимо 6 невеликих горщиків об'ємом 150 мл В окремій каструлі кип'ятимо воду. У великій мисці збиваємо яєчні жовтки, мускатний горіх і корицю. Далі беремо чавунець, наливаємо вершки, добре збиваємо їх, додаємо молоко, кленовий сироп і викладаємо гарбузове пюре . Ставимо масу на слабкий вогонь і доводимо до кипіння. Поступово вводимо яєчну суміш і збиваємо.
Виливаємо отриманий крем через марлю у велику чашку, а потім розкладаємо його по порційним горщикам. Заливаємо у форму окріп, відправляємо в духовку і запікаємо до тих пір, поки вставлений в центр крему ножик не буде виходити сухою. На це піде приблизно 35-40 хвилин. Потім виставляємо горщики на стіл і даємо їм повністю охолонути. Далі готовий десерт накриваємо і охолоджуємо в холодильнику протягом 2 годин. Подаємо гарбузовий крем-брюле з збитими і злегка підсолодженими вершками.
Гарбузовий крем з печивом
Інгредієнти: молоко знежирене - 15 ст.; коричневий цукор - 2 ст. ложки; яєчний жовток - 2 шт.; згущене молоко - 400 мл; ванілін - щіпка; мелений мускатний горіх, мелений імбир - за смаком; сіль - щіпка; консервована гарбуз - 1 ст.; сметана - 250 мл; пісочне печиво - 200 р. Приготування Для приготування гарбузового крему, наливаємо в каструльку склянку молока, насипаємо цукор, ставимо на середній вогонь і доводимо майже до кипіння, але не кип'ятимо. Після цього знімаємо посуд з вогню і залишаємо остигати. Яєчні жовтки розбиваємо у велику миску і при постійному збиванні поступово вливаємо теплу молочну суміш. Все перемішуємо і виливаємо масу назад в каструлю і проварюємо на середньому вогні протягом 4 хвилин, постійно помішуючи.
Готовий крем проціджуємо через сито. Молоко, що залишилося з'єднуємо в окремому посуді зі згущеним молоком, ваніліном, мускатним горіхом і імбиром. Ретельно перемішуємо, додаємо подрібнену консервовану гарбуз і поступово вливаємо в масу заварний крем. Перекладаємо гарбузовий десерт у пластиковий контейнер і прибираємо в морозилку. Коли крем трохи застигне, перемішуємо його з шматочками поламаного печива і ставимо на 1 годину в холодильник.
Вершковий гарбузовий крем
Інгредієнти: гарбуз - 500 г; желатин - 1 ч. ложка; куряче яйце - 2 шт.; ванілін - за смаком; вершки 25 % - 200 мл Приготування Очищену гарбуз нарізаємо кубиками, або натираємо довгою стружкою і тушкуємо в каструльці без води. Заздалегідь замочений у воді і набряклий желатин розвести в 1 столовій ложки гарячих вершків. Жовтки розтираємо окремо з цукром, додаємо желатин, кладемо щіпку ваніліну і тушкований гарбуз. Гарненько збиваємо вершки з яєчними білками і поступово з'єднуємо з приготованою масою. Після цього розкладаємо десерт у формочки, промазані рослинним маслом, і прибираємо охолоджуватися в холодильник. Подаємо гарбузовий крем з фруктовим або ягідним соусом і з соками.