Хліб на кефірі в духовці – рецепт
Феномен хліба на кефірі досі не пояснений. Його дивовижна м'якість і легкість, ймовірно, прямим чином пов'язана з наявністю кисломолочного продукту в основі, оскільки аналогів у цього рецепту немає. Про рецепті хліба на кефірі в духовці ми докладніше поговоримо в наступних рецептах.
Почнемо з білого хліба, який готується на здобної основі і відрізняється тонким смаком за рахунок додавання меду до основи. Такий хліб ви можете запікати цілої буханцем, а можете пускати рецепт тіста в якості основи для пирогів.
Інгредієнти:
вода - 65 мл;
дріжджі - 10 г;
щіпка цукру;
кефір - 340 мл;
мед - 35 мл;
вершкове масло - 45 г;
борошно - 570 г;
яйце - 1 шт.
Приготування
Підігрів воду, розчиніть в ній дрібку цукру і всипте дріжджі. Після того як останні активуються, прийміть за підготовку решти інгредієнтів. Розтопіть масло і змішайте його з ледь теплим кефіром. Туди ж відправте мед і збите яйце. Перелийте рідини до борошні разом з розчином дріжджів і добре перемішайте всі разом. Обімніть тісто хвилин 7 а потім залиште на расстойку на годину. Перекладіть тісто в промаслений форму і випікайте домашній хліб на кефірі в духовці при 190 градусах близько півгодини.
Інгредієнти:
борошно - 555 г;
сода - 1 ч. ложка;
розпушувач - 1 ч. ложка;
вершкове масло - 65 г;
кефір - 235 мл;
яйце - 1 шт.
Приготування
Замішування цього елементарного тесту зводиться до того, що в одній мисці першим ділом з'єднують сухі компоненти, а до них додають кефір, яйце і розтоплене масло. Отримавши однорідне тісто, злегка надріжте її поверхня і додайте буханець запікати при 190 градусах 50 хвилин.
Цей рецепт тіста також простий, як і попередній, а на виході виходить досить щільна буханець темного хліба з великою кількістю насіння і приголомшливим ароматом.
Інгредієнти:
цільнозернові борошно - 275 г;
житнє борошно - 275 г;
мед - 90 мл;
кефір - 265 мл;
насіння льону та соняшнику - по 1/3 ст.;
гарбузове насіння - 1/4 ст.;
насіння кунжуту - 3 ст. ложки;
сода - 1 ч. ложка.
Приготування
Змішати обидва види борошна разом з содою і дрібкою солі. Додайте все насіння зі списку (можете класти злаки і горіхи на свій смак), а потім влийте кефір. Тісто для хліба на кефірі в духовці готове, залишається лише замісити його до з'єднання всіх інгредієнтів разом і можна перекладати в промаслений форму. Випікайте все при 180 градусах 1 годину.
Білий хліб на кефірі в духовці
Почнемо з білого хліба, який готується на здобної основі і відрізняється тонким смаком за рахунок додавання меду до основи. Такий хліб ви можете запікати цілої буханцем, а можете пускати рецепт тіста в якості основи для пирогів.
Інгредієнти:
Приготування
Підігрів воду, розчиніть в ній дрібку цукру і всипте дріжджі. Після того як останні активуються, прийміть за підготовку решти інгредієнтів. Розтопіть масло і змішайте його з ледь теплим кефіром. Туди ж відправте мед і збите яйце. Перелийте рідини до борошні разом з розчином дріжджів і добре перемішайте всі разом. Обімніть тісто хвилин 7 а потім залиште на расстойку на годину. Перекладіть тісто в промаслений форму і випікайте домашній хліб на кефірі в духовці при 190 градусах близько півгодини.
Хліб на кефірі без дріжджів в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Замішування цього елементарного тесту зводиться до того, що в одній мисці першим ділом з'єднують сухі компоненти, а до них додають кефір, яйце і розтоплене масло. Отримавши однорідне тісто, злегка надріжте її поверхня і додайте буханець запікати при 190 градусах 50 хвилин.
Житній хліб на кефірі в духовці
Цей рецепт тіста також простий, як і попередній, а на виході виходить досить щільна буханець темного хліба з великою кількістю насіння і приголомшливим ароматом.
Інгредієнти:
Приготування
Змішати обидва види борошна разом з содою і дрібкою солі. Додайте все насіння зі списку (можете класти злаки і горіхи на свій смак), а потім влийте кефір. Тісто для хліба на кефірі в духовці готове, залишається лише замісити його до з'єднання всіх інгредієнтів разом і можна перекладати в промаслений форму. Випікайте все при 180 градусах 1 годину.
Рекомендуємо добрі рецепти
Хліб на кефірі без дріжджів
Якщо ваші стосунки з дріжджами не задалися, спробуйте спекти чудовий пишний хліб на кефірної основі - вийде також смачно і неодмінно краще покупного
Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
Варіантів різноманітних млинців існує неймовірне безліч і далі поговоримо саме про товстих, пухких виробах. Розповімо, як домогтися повітряного
Товсті млинці на кефірі
Побалуйте домашніх новим ласощами - смачними, товстими млинцями на кисломолочної основі. Такий сніданок неодмінно оцінять і малюки, і дорослі. Далі
Пиріг з яблуками на кефірі
Напевно, будь-яка господиня готує з решти кефіру саме ароматну випічку, адже це самий простий і вдалий спосіб порадувати рідних. Однак, пироги з
Житній хліб в духовці
Якщо ви віддаєте перевагу всі готувати самостійно, а не купувати в магазині, то варто задуматися і про випіканні хліба. Приготувати булочку пишного,
Хліб на кефірі
Хліб на кефірі - це простий і доступний варіант приготування ароматної домашньої випічки. Кефірний хліб цілком може бути виготовлений без дріжджів,