Капкейки «Червоний оксамит»
Творцем десерту «Червоний оксамит» вважається Джеймс Бірд, який випадково відкрив ефект фарбування тесту в червоний колір через реакції какао з кислими продуктами. Тепер такий бісквіт є одним з найпопулярніших наповнювачів весільних тортів. А ми сьогодні дізнаємося, як приготувати капкейки «Червоний оксамит».
По суті, в цій страві готується бісквітне шоколадне тісто, але з-за яскравого забарвлення це відразу не зрозуміло. Яскравий колір капкейкам надає не тільки барвник, але і реакція, в яку вступає кефір з оцтом і какао.
Інгредієнти:
какао – 30 г;
сода – 10 г;
борошно – 345 г;
кефір – 240 мл;
цукор – 265 г;
яйце – 2 шт.;
оцет – 15 мл;
масло вершкове – 135 г;
сіль – 10 г;
ванілін – 10 г;
бордовий гелевий барвник – 30 мл;
Приготування
Всі інгредієнти для приготування повинні бути кімнатної температури. М'яке масло розтираємо з цукром в пишну, легку масу. По одному вмішуємо яйця. У кефір додаємо ваніль, оцет і барвник, ретельно перемішуємо. Якщо є не гелевий, а рідкий або сухий не страшно. Головне щоб був харчовий барвник і дав тесту насичений червоний колір. Якщо ви бачите, що відтінок не яскравий, додайте ще. Змішуємо всі сипучі продукти: какао, борошно, соду, сіль. Гріємо духовку на 185 градусах. Коли яєчно-масляний маса вже добре збита, поступово висипаємо суху суміш і продовжуємо збивати. Доливаємо окрасившийся кефір і вимішуємо міксером до однорідного стану тісто. Розкладаємо його однаковими порціями форми для кексів і печемо 20 хвилин.
Прикрашаємо верх охололих капкейків масляним або білковим кремом, видавлюючи його через кондитерський шприц або мішечок у вигляді башточок.
За основу в цьому рецепті взято все той же масляний бісквіт, а в якості натурального барвника виступає буряк.
Інгредієнти:
рослинна олія рафінована – 135 мл;
вишня без кісточки – 160 г;
сметана – 115 г;
цукор – 240 г;
борошно – 275 г;
яйце – 2 шт.;
оцет – 20 мл;
какао – 30 г;
буряк – 250 г;
сік лимона – 60 мл;
сода – 10 г;
ванілін, сіль.
Приготування
Для початку підготуємо буряк. Це повинен бути коренеплід з насиченим бордовим кольором, т. до. саме буряк додасть нашому десерту потрібний колір. Очистимо коренеплід і подрібнити його на тертці, потім перекладаємо в блендер, додаємо сік лимона, оцет і перетворюємо все в пюре. Додаємо туди сметану і гарненько перемішуємо. В окремому посуді збиваємо яйця з цукром, додаємо масло, бурякове пюре і вимішуємо. Сухі складові (борошно, сода, ванілін, какао, щіпка солі), перемішати між собою. Тепер в рідку частину поступово міксером вмішуємо суху. Наше завдання зробити це ретельно, щоб не залишилося грудок.
Нагріваємо духовку до 190 градусів. У форми для кексів викладаємо трошки тіста, розкладаємо по 2 вишеньки і знову заливаємо тістом. У загальній складності ємності для випічки повинні бути заповнені на 2/3. Випікаємо 20 хвилин, верхівку прикрашаємо кремом.
Оригінальний рецепт капкейків «Червоний оксамит»
По суті, в цій страві готується бісквітне шоколадне тісто, але з-за яскравого забарвлення це відразу не зрозуміло. Яскравий колір капкейкам надає не тільки барвник, але і реакція, в яку вступає кефір з оцтом і какао.
Інгредієнти:
Приготування
Всі інгредієнти для приготування повинні бути кімнатної температури. М'яке масло розтираємо з цукром в пишну, легку масу. По одному вмішуємо яйця. У кефір додаємо ваніль, оцет і барвник, ретельно перемішуємо. Якщо є не гелевий, а рідкий або сухий не страшно. Головне щоб був харчовий барвник і дав тесту насичений червоний колір. Якщо ви бачите, що відтінок не яскравий, додайте ще. Змішуємо всі сипучі продукти: какао, борошно, соду, сіль. Гріємо духовку на 185 градусах. Коли яєчно-масляний маса вже добре збита, поступово висипаємо суху суміш і продовжуємо збивати. Доливаємо окрасившийся кефір і вимішуємо міксером до однорідного стану тісто. Розкладаємо його однаковими порціями форми для кексів і печемо 20 хвилин.
Прикрашаємо верх охололих капкейків масляним або білковим кремом, видавлюючи його через кондитерський шприц або мішечок у вигляді башточок.
Капкейки «Червоний оксамит» з буряком і з начинкою
За основу в цьому рецепті взято все той же масляний бісквіт, а в якості натурального барвника виступає буряк.
Інгредієнти:
Приготування
Для початку підготуємо буряк. Це повинен бути коренеплід з насиченим бордовим кольором, т. до. саме буряк додасть нашому десерту потрібний колір. Очистимо коренеплід і подрібнити його на тертці, потім перекладаємо в блендер, додаємо сік лимона, оцет і перетворюємо все в пюре. Додаємо туди сметану і гарненько перемішуємо. В окремому посуді збиваємо яйця з цукром, додаємо масло, бурякове пюре і вимішуємо. Сухі складові (борошно, сода, ванілін, какао, щіпка солі), перемішати між собою. Тепер в рідку частину поступово міксером вмішуємо суху. Наше завдання зробити це ретельно, щоб не залишилося грудок.
Нагріваємо духовку до 190 градусів. У форми для кексів викладаємо трошки тіста, розкладаємо по 2 вишеньки і знову заливаємо тістом. У загальній складності ємності для випічки повинні бути заповнені на 2/3. Випікаємо 20 хвилин, верхівку прикрашаємо кремом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт «Червоний оксамит» – оригінальний рецепт
Чудовий, неповторно мальовничий, барвистий десерт безсумнівно підкорить кожного! Пропонуємо відтворити запаморочливо смачний, яскравий торт «Червоний
Торт «Червоний оксамит»
Торт «Червоний оксамит» - це напрочуд смачне, надзвичайно ефектне ласощі, яке вражає кожного спершу лише зовнішнім виглядом. А спробувавши шматочок
Ванільні капкейки
Найароматнішим варіантом домашньої випічки можна впевнено назвати ванільні капкейки. Використовуючи рецепти, запропоновані далі, ви швидко і без
Шоколадні капкейки
Шоколадні капкейки - вишукана, ніжна і дуже смачне ласощі, яке хочеться їсти знову і знову. Приготувати капкейки зовсім нескладно, головне - знати
Крем для капкейків
Капкейк - це дивовижний американський десерт, дуже нагадує наші кекси. І сьогодні піде про крем для цього ласощі. Ми підібрали для вас найбільш
Сирний капкейк
Капкейк - це десерт американського походження, дуже нагадує наші кекси, тільки зверху покритий кремом. В нашій сьогоднішній статті ми поговоримо про